lauantai 23. toukokuuta 2015

Petipuuhia


No hei, todellakin otsikko on niin harhaanjohtava.
En siis aio informoida ketään peitonheilutuksilla vaan ihan niinkin mielenkiintoisella aiheella kuin lakananvaihto. Hehee.

Nimittäin, se on suurperheessä (no eikait me ees olla!) aikamoinen show.
Huonon kuivausmahdollisuuden vuoksi (en omista rumpua, ulkona sataa suurimman osan vuodesta jotain ja oviakin on sisätiloissa rajattu määrä) olenkin jakanut vaihtosessiot suosiolla kahdelle perättäiselle päivälle.
Kuivaustilaa nimittäin tarvitaan kun yhteensä kuivattavaa löytyy kuuden pussilakanan, kuuden alulakanan ja seitsemän tyynyliinan verran. Aika paljon.

Tämä hommahan on kaikenkaikkiaan aika rasittava kotityö.
Ihan sutjakkaasti ne lakanat sieltä irtoilee mutta joku ystävällinen vois aina tulla laittamaan uudet tilalle. Jostai syystä se aina venyy ja venyy se laitto, ja usein huomaan ähertäväni niitä puhtaita paikoilleen vasta kun pitäisi olla jo kovaa kyytiä nukkumassa. No tuulettuupahan pedit.

Oon tässä(kin) siivousasiassa aika natsi.
Tykkään että petivaatteet vaihdetaan vähintään parin viikon välein ja tykkään myös että lakanat ovat kivan näköiset ja siistit.
Aika mustavalkoista on tällä kertaa näköjään, mutta lasten lakanoista löytyy kyllä väriäkin.

Sillä aikaa kun mutsi oikoi petejä, pikkuväki pisti kämppää uuteen uskoon.
Ja kun viimeisen sängyn sain kondikseen, toisesta päästä oli jo aloitettu myllääminen.
Ehkä pitäisi hankkia ne päiväpeitot muihinkin sänkyihin niin kuin isollaveljellä!
Mutta kun noihin laidallisiin on niin ärsyttävä pedata.

Että semmosia sänkyhommia tällä erää.
Ehkä ihaninta on alkaa nukkumaan puhtaissa lakanoissa. Eikö?

14 kommenttia:

 1. Kuulostaa erittäin tutulta. :)
  Mä en myöskään omista kuivausrumpua, mutta se on kyllä ostoslistalla. Lakanoista osa kuivuu meilläkin tuollain ovien päällä ja samalla tyylillä pesen kuin sinäkin. :)
  Ja käypä usein myös niin että lasten peteihin lakanat menee ajallaan, mutta illalla kun rättiväsyneenä ajattelee että kömmimpä sänkyyn, niin enpäs ole sitten muistanut laittaa lakanoita meidän sänkyyn..himpun verran silloin ottaa päähän alkaa niitä laittamaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuivausrumpu ois kyllä täälläkin mieluinen, tai edes kuivauskaappi jossa vois tarpeen vaatiessa kuivattaa puhdasta pyykkiä.
   Mulle käy usein niin että meidän huoneesta oikeasti unohtuu laittaa puhtaat petivaatteet. Huone kun on tuolla eri puolella kun muut huoneet eikä siellä välttämättä tuu käytyä kovin usein päivän aikana :) toinen on myös petaus! Vaikka olenkin tarkka siitä että sängyt pedataan joka aamu, meidän sänky saattaa olla iltapäivään auki, kunnes piipahdat jotain hakemassa niin huomaat että herttinen, täällähän on hommat kesken :D

   Poista
 2. Jaahas, teksti taas niin kuin suoraan mun ajatuksista!
  Viime viikolla oli tuo päivä, kun piti lakanaoperaatiosta selvitä. Meni 3+3-linjalla kahtena päivänä, kun ei muka riitä energia kaikkiin kerralla :) Meillä on rumpu (huippukeksintö), joten samana päivänä on jo lakanat kaapissa taas.
  Ja puhtaiden lakanoiden tuoksua ei voita mikään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja lisään vielä että ulkona kuivatettujen, puhtaiden lakanoiden tuoksu..se on paras :)

   Poista
 3. Meilläkään ei ole rumpua, joten tuttuajuttua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, se ois kyllä niin kätsy :) aika iso investointi, mutta varmasti kannattava!

   Poista
 4. Mustavalkoisuus viehättää ja erityisesti mustavalkoiset raidat, joten heitänpäs ilmoille kysymyksen: Mistä oot hankkinu nuo lakanat teijän parisänkyyn? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin muakin viehättää, tykkään paljon :)
   Ikeasta ostettiin nämä lakanat. Ne on ihanat kun ovat toiselta puolelta mustat valkoisilla raidoilla! Mulla menee aamulla aina hetki kun mietin kumman puolen tänään laitankaan ylöspäin :D no ei..mutta ihanat on!

   Poista
 5. kuvittelepa meijän operaatiota :D 12 henkeä ja teinit vaihtaa tiuhemmin vielä...Onneks kuivaus-tilaa löytyy sen verran,ett saa kuivatettua vaikkei meilläkään sitä rumpua ole.....

  VastaaPoista
 6. just nii tuttua et aamusta oon repiny lakanat pyykkiin.. laittaminen venyyy..ja illalla meen kamariin ja äh, ai nii ne lakanat!! ;P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja varsinkin talvipakkasilla on kiva nakella ne peitot ja tyynyt vähän pakkaseen tuulettumaan ja sinne ne jää :D illalla alkaa kaipailemaan ;)

   Poista