keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Lapsityövoima on joskus ihan jees.

 Meidän sauna ja pesuhuone ovat jo pitkään näyttäneet siltä, että niille ei todellakaan sitten joulun ole näytetty yhtään mitään harjaa eikä pesuainetta.
Itseasiassa olin ihan varma että näin yhtenä iltana mörrimöykyn suihkunurkkauksessa, mutta saattoi se olla roska silmässäkin.
Sen kummempia juhannus-siivoja ei tässä talossa tänäkään vuonna tehdä, normi viikkosiivouksen lisäksi, mutta pesutilat pitää olla puhtaat.

Kaikkihan te tiedätte että omistan pojat, joista toinen rakastaa vettä ja saippuaa ja toinen on muuten vain niin virtaa täynnä aamusta iltaan, että suhaa paikasta toiseen jatkuvalla syötöllä kuin se kuuluisa duracell.
Erehdyin tuossa eilen ulkoillessamme miehelleni ääneen tuumaamaan, että pitäiskö pestä sauna?
En ehtinyt loppuun asti lauseessani kun portailla tökötti kaksi vaahtosammuttimen kokoista uikkarimiestä juuriharjat kädessä (noin niin kuin kuvainnollisesti!).
Minäki haluan! x2.
Olin ihan että jee.

Yleensä oon vähän nihkeä ottamaan muksuja mihinkään tällaiseen juttuun mukaan, (johonkin se raja on vedettävä pojat) se kun on niin mahdottoman kiva mennä yksin ja pitää se homma hallinnassa, mutta mikä lie hellyys iski (viime aikoina erityisesti olen löytänyt itsestäni tuollaisen hellyys-jutun) ja lupasin poikaset mukaan pesuhommiin. Sillä ehdolla että pysytään asiassa tai muuten lysti loppuu lyhyeen! Tiedättehän.

Mutta kyllä tuli puhdasta! Mäntysuopa vaahtosi ja tyypit surffaili pitkin pesuhuonetta, kerrankin luvan kanssa ja harjat heilui siihen malliin että sai tosissaan väistellä ja siitäkin huolimatta sain pari hyvin tähdättyä osumaa ahteriini.

Lopuksi vielä saunottiin ja äiti heltyi vielä vähän lisää kun kaverit tuumasivat,
vähänkö me oltiin ahkeria äiti! <3

No nyt on ainakin yksi siisti paikka jossa tarkenee juhannuksena hengailla.


8 kommenttia:

 1. Ihania :)

  Pojat on oikeesti tehokkaita ja hyviä ihan kaikessa mihin ne motivoituvat. Meillä vaan on monesti se motivaatio poikasilla hukassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan niillä kyllä energiaa :D
   Monesti käy kyllä niin että innokkuutta riittää aloituksesta viistoista minuuttia mutta sitten menee mielenkiinto ;)

   Poista
 2. siitä se ura urkenee poikasilla :D meillä saunan pesun huolehtii jo täysin 13v esikois-poika,vapaa-ehtoisesti 3kk.n välein ilmoittaa,ett nyt se alkaa...ja suit sait,johan on taas puhdas sauna ;) alkuun isän kanssa ja nyt yksin :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saunanpesu on onneksi aika simppeliä hommaa, sen voi helposti ulkoistaa lapsillekin kunhan vähän kasvavat :) toistaiseksi mennään vielä äidin tai isän ohjeistuksella :D

   Poista
 3. Tuossa mua nyt rupes naurattaa, kun ajattelin, että lämmittelette juhannuksen siellä puhtaassa saunassa, kun muualla on niin kylmä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä :D
   Oikeesti näyttää siltä että saunassa ollaan koko juhannus ;)

   Poista
 4. Itse oon sitä mieltä, että tekemällähän lapset oppii. Itse kun on lapsesta saakka saanut leipoa, siivota ym niin pakko kyllä sanoa, että siinä sitä on parhaiten oppinut. :) Ihania poikia! Jospa sitä itsekin tarkenis ainakin saunassa juhannuksena :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän ne oppii! Mulla on opetteleminen siinä että annan lasten enemmän osallistua tällaisiin juttuihin mitä on tottunut tekemään itse :) Oli huvittavaa huomata kuinka ne välillä aina vilkaisivat että mites se äiti peseekään ja sitten tekivät perässä, niinhän se menee :)

   Poista