tiistai 30. kesäkuuta 2015

Lukurauhasta tietoakaanOlen ehdottomasti lukutoukka.
Rakastan lukemista yli kaiken ja listaan sen aina yhdeksi mun harrastukseksi.

Mutta tiedättekö, elämässä on aina silloin tällöin hetkiä, että lukeminen vain jää.
Päivisin ei ehdi, iltaisin ei jaksa tai ulottuvilla ei ole tarpeeksi hyvää kirjaa.
Nyt just on elämässä Se hetki. Se hetki jolloin lainatut kirjat lojuu hyllyssä ja sakkoa senkun kertyy.
Päivisin on niin paljon touhua, jos ei muuta niin jokainen kotitöiltä liikenevä hetki vietetään ulkona.
Iltaisin on aina aika sippi olo ja monesti ei jaksa keskittyä kirjaan vaan sitä roikkuu hetken puhelimella ennen kuin sammuu.
Ja yksinkertaisesti just nyt (Twilight-sarjan jälkeen) ei oo käteen osunut mitään järkevää, hyvää, koukuttavaa luettavaa piiiitkään aikaan.

Eilen pikkuneidin nukkuessa päikkäreitään, vedettiin muun sakin kanssa viltti terassille ja nappasin kirjahyllystä Torey Haydenin Hiljaisuuden lapset-kirjan mukaani ja ajattelin syventyä auringonoton lomassa siihen.
Lukeminen meni suunnilleen näin:
Aloitan kirjan ja luen ensimmäisen luvun. Ja toisenkin keskeytyksettä.
Kolmatta aloittaessani luen ensimmäisen rivin. Ja toisen ja.. Tap tap. Kolmevuotias läpsyttää takapuolelle (makaan siis mahallani) Arvaa kuka? No joulupukki. Eeei ku MINÄ!
Luen uudelleen sen toisen rivin (koska en tajunnut siitä mitään ekalla yrityksellä).
Tap tap. Arvaa kuka? No joulupukki. Eeei ku MINÄ!
Tätä jatkuu hetken aikaa, jankkaan sitä samaa lausetta monta kertaa ja ehkä pääsen pari virkettä eteenpäin kunnes kirjalle lävähtää rusinalaatikon sisältö ja korvan juuressa huudetaan Papana Pommi! Kolmevuotias jälleen. Keräilemme siis hetken rusinoita ja pelleilemme ja juttelemme ja hetken päästä jatkan jälleen lukemista, joka on muuttunut lähinnä yhden lauseen luetun ymmärtämiseksi.

Ei mene kuin minuutti kun joku tulee sisältä ulos ja kuulen oven raosta pyykkikoneen kutsuvan piippauksen. Laitanpa siis kirjan sivuun ja jatkan joskus paremmalla ajalla. Vuonna 2020?

Oli muuten kelpo pyykinkuivatuskeli! Pesin neljä, NELJÄ, koneellista pyykkiä ja kaikki kuivaksi samana päivänä. Se on luksusta se. Vaikka kirjan lukeminen ei ihan ollutkaan.

Ps. Kuvissa näkyvä kirja oli just sellainen ei-tarpeeksi-hyvä-kirja.
En päässyt kyllä sisään koko juttuun, en sitten yhtään.
Siispä vinkkaa mulle joku kirja joka vie mennessään! Kaikki elämän osa-alueet käy.

23 kommenttia:

 1. Kuulostaa taas niin tutulta! Elämä on mallillaan sillon ku on hyvä kirja kesken.
  Tässä pari vinkkiä multa. Jussi Valtonen: Siipien kantamat (tai Siipien kantamaa). Linda Olsson: Sonaatti Miriamille. Amelie Nothomb: kaikki sen kirjat.

  Nämä on sen kokoisia ja sen verran hyviä kirjoja että mulla on riittäny nihin aikaa vaikka olen nykyään tosi huono uppoutumaan kirjoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja siitä tietää ettei kukaan valvota yöllä kun on jaksuja lukea :)

   Pitääpä laittaa noita kirjoja ylös muistiin seuraavaa kirjastokeikkaa varten!
   Tulis lainattua jotain muutakin kuin lasten äänikirjoja ja Peppi Pitkätossuja :D

   Poista
 2. Tästä kirjasta pidin kovasti. Jojo Moyes: Kerro minulle jotain hyvää. Välillä sai nauraa, välillä itkeä. Liikuttava. Varaa nenäliinoja. Vei minut mennessään, enkä olisi halunnut kirjan loppuvan. Terveisin toinen lukutoukka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tykkään kirjoista jotka herättää tunteita :) ehdottomasti lukulistaan!

   Poista
 3. mullaki siinä lukemisessa on jaksoja :) nyt oon iltasin lukenu,ku muu perhe hiljenee.ja laidasta laitaannn.nuo torey haydenin kirjat vie mennessään,nytki reissu-lukemisena paukutin "häkki-pojan" ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kans lukenut varmaan kaikki Haydenin kirjat! Ne on tosi hyviä, vaikka on surullisia kohtaloita..

   Oon muuten töissä sinä viikonloppuna kun voitais tavata ;) jos mahdollista tullaan sunnuntaina pyörähtään, mutta kaikki auki vielä..

   Poista
 4. Ps. Se tais olla Sonaatti Mirjamille, ei Miriamille

  VastaaPoista
 5. Minäkin tunnustaudun melkein hengittäväni kirjoja! Ja samaisen mahdottomuuden takia ostan niitä halvalla jokapuolelta koska kirjastoon on viety liikaa lukemattomia takaisin.... Tunteita liikuttavaksi voisin vinkata Johanna Ervastin Jäähyväiset Einolle.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tosi liikuttavalta :) Kiitos vinkkauksesta!

   Poista
 6. Nora Roberts: Revontulet, Cecilia Samartin: Nora&Alicia. Siinäpä pari jotka tuli mieleen. Kait sä oot ne perinteiset Enni Mustoset ja Tuija Lehtiset lukenu? T. Vielä yks lukutoukka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nora Robertseja oon lukenut joskus tosi tosi kauan sitten, täytyykin ottaa uudelleen valikoimaan :)
   Oon lukenut tosi paljon kirjoja..Mustoset ja Lehtiset ja monet monet muut! Siksi tuntuukin että ei oikein löydy luettavaa, kiva jos joku osaa vinkata jo valmiiksi hyviä kirjoja niin ei tarvi harrastaa summamutikassa lukemista :) Kiitos vinkeistä!

   Poista
 7. Jos pidät kirjoista jossa sattuu ja tapahtuu niin ihan huippu hyvä sarja on Jo Nesbo:n Harry Holen sarja. Sekä Karin slaughterin kirjat; kannattaa aloittaa siis molemmat ensimmäisestä kirjasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään just semmoisista missä on toimintaa!! Koska sellaiset paikallaan junnaavat ovat niin uuvuttavaa luettavaa ja ajatus katkeaa vielä enemmän kuin normaalisti :) sellaisia että voit lukea ja haaveilla samalla jotain ihan muuta :D no eipä siitä kauheesti käteen jää ;)

   Poista
 8. Jos tykkää jännitys/rikos kirjoista, niin suosittelen Lee Childin teoksia. -K-

  VastaaPoista
 9. Ootko lukenut anneli kivelän katajamäki sarjaa? Piti melkein ahmien lukea koko sarja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustahan alkaa tässä tuntumaan etten ookkaan lukenu yhtään mitään :D mutta en siis oo lukenu, lukulistalle nämä siis myös :)

   Poista
 10. Ja vielä nämä. Daniel Glattauer : Kun pohjoistuuli puhaltaa. Ja sen jatko-osa on Joka seitsemäs aalto. Hyviä nämäkin.
  Sitten kirja nimeltä Saari. Kirjoittaja on sukunimeltään Hislop, mutta en muista etunimeä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, näillä lukuvinkeillä saan varmasti kesän kulumaan ;) ja varmasti seuraavat viis vuotta :D eei vaiskaan, se on kiva että on jotain hyviä jemmavinkkejä jos iskee lukuinto!

   Poista
 11. Täältä minäkin löysin paljon kirjavinkkejä, kiitod! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että näistä hyötyy joku muukin :) lukuiloa sinne!

   Poista
 12. Viime aikoina pisimmän "vaikutusajan" mieleen jätti Jussi Valtosen kirja He eivät tiedä mitä tekevät. Paksu, järkälemäinen teos, mutta naurattaa ja itkettää, herättää ajatuksia. Luin sen toki jouluna, jolloin on aikaa kököttää sohvan nurkassa ja jatkaa lukemista yölläkin. Pikaiseksi kesälukemiseksi ei ehkä paras mahdollinen ;)


  Ps. Olisinkin arvannut, että luet paljon. Ne jotka kirjoittavat hyvin, lukevat yleensä paljon. Niin se vain menee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla että minunkin on parempi tarttua siihen vasta jouluna ;D just nyt ei tahdo aku ankkaa kummempaan ehtiä tarttumaan!

   Poista