lauantai 4. maaliskuuta 2017

Rumaa jälkeä



Olen meidän yhteisen yli kymmenen avioliittovuoden aikana tasan kaksi kertaa joutunut ottamaan sormukset pois sormesta.
Ensimmäisen kerran ensimmäisessä raskaudessa, jossa turposin kuin jumppapallo ja sormukset kerta kaikkiaan olisivat loppuviimeinen uponneet siihen kuuluisaan turvotukseen (no okei saattoi siellä olla läskiäkin seassa ehkä juu), joten viimeiset kuukaudet ennen esikoisen syntymää sormukset koristivat vessan kaappia.
Toisen kerran ennen joulua usean viikon työputken aikana sain ilmeisesti sormusten alle jonkin bakteerin, ja kovassa käsienpesutahdissa iho meni niin rikki sormusten alta, että veri valui.
Kutina oli jotain ihan sietämätöntä ja kotikonsteilla ja rasvoilla kun ei helpotusta tullut, niin jouduin käymään ihan lääkärissä asti. (Joka muuten auliisti tarjosi saikkua, kun kerroin että töissä käsien jatkuva pesu ei varsinaisesti helpota tilannetta, vaikka en nimenomaan siihen hetkeen todellakaan mitään saikkua kaivannut. Ymmärsi kai vähän väärin tuon lausumani asian.)

Muutama viikko siinä meni sitten uutta voidetta iskiessä sormeen ja onneksi alkoi sormi paranemaan.
Koko joulun ja pitkälle tammikuuhun vedin "sinkkuna" (paitsi että sormeen on kyllä (kuten kuvasta näkyykin) tatuoitunut aika selvästi "varattu"-leima, että eipä sillä) ja sitten ajattelin kun sormi oli entisellään, että laitanpa sormukset takaisin.

No voitte arvata miten kävi.
Se vitsin viheliäinen pöpö pesi ilmeisesti edelleen siellä sormusten pinnalla, koska ei mennyt kuin viikko ja sormea alkoi taas kutista sormusten alta ja lopputulos oli lähes sama kuin ensimmäiselläkin kerralla. Argh.
No toisella kerralla, sen lisäksi että hoitelin sormeni, hoitelin myös sormukset sekä desinfiointi aineella että kiehuvalla vedellä. En ole kuitenkaan vielä "uskaltanut" laittaa sormuksia takaisin, jos pian taas uusii.

Vertaistukea kaivataan täälläpäin, kiitos.
Onko teillä jollakin ollut joskus vastaavaa? Miten teit/toimit, että vaiva meni ohi?
Joudunko rengastamaan noilla jonkun vesilinnun vai vieläkö on toivoa?
Uusiakaan ei huvittaisi hankkia, on meinaan muutakin rahan reikää tässä. Krhm.
Ihan jos jotakuta kiinnostaa niin mieheni on hevosenhakureissulla <3
En. Malta. Odottaa.

Ps. Iski kriisi. Mulla on vanhan naisen kädet. Ikäloppu.

21 kommenttia:

  1. Oletko kokeillut Canestenia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niihin sormuksiin vai? :O
      Siis sormi on nyt kunnossa, mutta en tohdi laittaa noita sormuksia takaisin kun viimeksikin heti viikon päästä meni uudelleen rikki.
      Eli olettaisin siis että noissa sormuksissa se ongelman juuri aina on.

      Poista
    2. Ei sormuksiin 😊 leveitten sormusten alle jää helposti kosteutta ja se aktivoi sienipöpöt, jos niitä haavassa on ollut. Mutta ei ne sormusten pinnalla kauaa elä, jos sormukset on poissa sormesta.
      Kannattaa kokeilla yhtä sormusta ensi alkuun.

      Poista
  2. Vinkkinä voisin antaa että laitat alkuun vain tuon timangisormuksen! Helposti hautoo kun on leveästi kultaa ja noiden kolmen väliin pääsee kahdesta raosta pöpöjä. Tai sitten meet sulattamaan kaikki kolme yhdeksi, varmaan ammattilaisella. En meinaan tiedä J:n juottotaidoista muuta kuin elukoita ruokkiessa 🙄😅 hehhee
    Mutta inhottava vaiva toden totta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, jos kokeilis vain yhdellä että miten reagoi.
      Joku puhui että olisi olemassa joku pinnoite joka vedettäisiin sormuksen pintaan..tiedä sitten toimisiko tämmöisessä..että oisko se kuitenkaan itse tuo materiaali tms. koska ei mulla kuitenkaan aikaisemmin ole koskaan "oireillut".

      Poista
  3. Tuo kutina mikä sormeen tulee on ihan tuskaa. Mulle on kaks kertaa tullu. Ekalla kerralla aattelim että raskauskilot ja turvonneet nakkisormet oli syypää kun sormukset oli niin tiukat. Mutta kun parikuukautta synnytyksen jälkeen laitoin takas niin sama syyhy iski sormeen päivän päästä. Upotin sormukset muutamaks tunniks ihan raakaan kloriittiin ja johan pöpöt kuoli (ja sormukset timantteineen oli ihan ehyitä joskin super säihkyviä).:D En tiiä mikä super pöpö se voi olla kun eli ainakin 4 kuukautta sormuksen sisäpuolella olevassa timanttijuovassa?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ihan kauhee ja heti on iho verillä ku raapii :/

      Kloriittia täytyy kyllä kokeilla! Luulis että kuolee jos joku bakteeri niissä pesii..

      Poista
  4. Mä en koskaa pidä kotona sormuksia. Onkin suuri ihme että ne on tallessa vaikka ne enemmän on pois sormesta ku sormessa :D Mutta ne ahistaa kun tekee kotitöitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en jotenki osaa ottaa pois! Ja nytkin ne on tuolla liekkarin päällä varmassa tallessa koska jos vekslaisin niitä ees taas niin ne ois heti hukassa :D puhelimenki saatan jättää johonkin fiksuun paikkaan ja vähän ajan päästä ei oo käryäkään missä se on :D

      Poista
  5. Auts, varmasti ollut niin kipeä. :/ Toivotaan että sait nyt nirhettyä sen pöpön myös sormuksista pois.

    Oi, kuulostaa ihanalta tuo hevosenhakureissu.♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä :/

      Joo kohta puoliin ovat kotona <3 ollaan kyllä niin onnellisia!

      Poista
  6. Sama homma. Yksi sormus ei vielä tee tuota ongelmaa mutta kahden kanssa sormi alkaa kutista ja nahka lähtee...tähän asti ei oo auttanut kuin ottaa ne siksi aikaa pois että iho paranee, täytyy varmaan kanssa putsata ne sormukset jollain. Aloegeeli ja bepanthen hyväksi havaittu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä inhottava vaiva :/
      Pitää kokeilla vielä liottaa niitä jossain vahvemmassa liemessä ja pikkuhiljaa alkaa totuttelemaan takaisin.

      Bepanthen on kyllä hyvä!

      Poista
  7. Oon kuullut että leveä(t) sormukset voi aiheuttaa tuommosia ongelmia, mut omalle kohdalle ei oo onneks vielä osunut.. Haaveilen vielä kolmannesta sormuksesta tuohon kihlan ja vihkisormuksen viereen, mut taidanpa jättää haaveeksi. ;) Sieni voi ilmeisesti elää aika pitkään oireettomana kehossa, joten sitä voiteen käyttöä pitäs jatkaa viikon pari oireitten katoamisen jälkeen. Muuten on vaara uusiutumisesta. Jos siis on kyse sienestä.

    Mahtavaa että teille tulee uus heppa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on tuossa kolme erillistä..pitänee koittaa pitää vain yhtä kerrallaan pikku hiljaa 😊

      Tuolla se nyt seisoo meidän tallissa..uusi poni 😍

      Poista
  8. Mullakin on ollut sama tuskallinen ihottuma sormuksien alla. Yks kerrallaan alat lisäillä sormuksia käyttöön, onnistui ainakin mulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelinkin antaa nyt olla jonku aikaa ja sit pikkuhiljaa kokeilla taas.
      Joku vain kehu että voi olla vaikka vuoden kestävä ongelma :/

      Poista
  9. Onpas harmillista. Tuli mieleen, että voisikohan kyseessä olla kulta-allergia, vaikka sen vuoksi oireilu onkin melko harvinaista. Tässä linkin jutussa on maininta siitä.
    http://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/terveys/koruallergia_voi_yllattaa

    Mulla tulee kans joskus sormusten alle ihottumaa, jos joutuu pesemään paljon käsiä. Mulla ihottumaa voi tulla minkä tahansa leveän sormuksen alle riippumatta siitä, mistä metallista se on valmistettu. Mut selkeästi siihen liittyy ihon hautuminen ja rikkoontuminen kosteissa olosuhteissa. Kesällä ongelma on monesti pahempi. Ehkä kannattaa pitää sormuksia vain kotona, jos töissä pitää pestä paljon käsiä vedellä..? Käsidesi ei ainakaan minulla aiheita hautumista sormusten alle. Toivottavasti pääset vaivasta pian eroon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä siihen varmasti liittyy se että käsiä tulee pestyä paljon, sekä töissä että kotona.
      Olenkin nyt ollut ilman sormuksia jo pitkään, enkä varmaan tule niitä laittamaankaan hetkeen käteen, enkä töihin ainakaan.

      En oo ajatellut ikinä mitään allergiaa, mutta miksei sekin voisi olla mahdollista. Mietin sitäkin, että olisiko sormusten pinta voinut sisäpuolelta kulua tai muuta vastaavaa joka olisi aiheuttanut alun perin reaktion, tiedä sitten, mutta koskaan aikaisemmin mulla ei tätä vaivaa ole ollut ja kuitenkin yli 10v sormukset on sormessa olleet :/

      Katsotaas nyt mihin tilanne etenee :)

      Poista
  10. Mulla kans ollu samaa ongelmaa. Pidin viis vuotta yhtä soittoa yötäpäivää eikä oirehtibu millään tavalla edes työaikoina vaikka pesu enemmän ja käytti desinfiointiainetta. Sit vaan yht äkkiä iski semmonen kutina että! Pittiin pari/kolma kk pois ja laitoin takas nii eiköhän vuorokaudessa tullu takas. No, sit aloin vaan tekeen niin et kun jonnekki lähin pistin sormeen ja sit max päivän annoin olla sirmessa. Kunnes... kuopus heitti pönttöön tai lavuaariin reilu tonnin sormukset 🙈😩😂 nyt sitä ootellaan vakuutusyhtiön päätöstä josko sais jotain rinkulaa hankittua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä aattelin nyt suosiolla olla pitkän aikaa ilman..vaikka kivahan noita ois pitää! :/
      Huh, toivottavasti saatte vakuutuksesta rahat pois..vois muuten vähän harmittaa :O

      Poista