maanantai 24. kesäkuuta 2013

Pinaattilätty.


Niin kauan ku muistan, oon kantanu kaupan eineshyllystä pinaattilättyjä.
Ihan sillai salavihkaa. Nappaan siitä samaisesta hyllystä myös (vain ja ainoastaan) maksalaatikkoa ja karjalanpiirakoita. Niin ettei kukaan vaan nää. Kun sehän on kauhean epämuodikasta ja epäterveellistä vetää nassuun "äitien tekemää" ruokaa.
Kun kaikkihan täytyy tehdä ihan alusta asti ite. Kasvattaa ne pinaatit ja munituttaa kanat. Ja kaikkihan me tiedetään, että kaikkihan ne tekee kaikki itse. Toki. Alusta asti.

No joka tapauksessa ajattelin vielä nipistää tästä einesten ostelusta sen verran, että tein sit kerran pinaattilätyt ihan omin kätösin.
Ihan törkeän hyviä. Kaupan versiot maistuu näiden rinnalla lähinnä aaltopahville.
Lapset mussuttaa onnessaan sitä mukaa kun ehdin niitä paistaa, ja jos en jemmaa kahvinkeittimen taa muutamaa plättyä niin isukin kanssa jäädään tottavie ilman.

Että teeppä sinäkin päivän e-kooditon teko ja pistä lettutaikina tulille.

Tätä nykyä meillä on keskimäärin kerran kuussa pinaattilättyfestarit. Ai herkku!

5 kommenttia:

 1. Mulla sama ongelma, ne piirakat ja lätyt on kyl ainoot jotka eineksistä tarttuu mukaan.. ;P Laitapa ohjetta, niin vois opetella.. ja karjalanpiirakoitaki ollu tarkotus tehä jotai kaks vuotta.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon ottanu ohjeen pinaattipussin (pakaste) kyljestä..katoppa siitä, toimii!
   Voi, karjalanpiirakoita pitäis oikeasti tehä ite, nekin on niin herkkuja. Meikäläinenki tehny joskus koulussa viimes. Maksalaatikon teon jätän suosiolla Saarioisten tehtäväks :D

   Poista
 2. Sama täällä. Monesti aikonu tehä mut sille asteelle se on jääny, siis että tosiaan kaupan eineshyllystä nappaa mukaan tämän tästä! Meidän jälkikasvu on ihan heikkona kaikkiin mikä vähänkin muistuttaa "lättyä", jopa munakkaaseen ois pitäny kerran laittaa hilloa, siihen en kyllä oikein lämmenny!! että varmasti nää omatekoiset pinaattilättyset kävis kaupan!! :)

  VastaaPoista
 3. saman sanovat meijän muksut ku kokeilin...itte tehdyt pinaattiplätyt viep kielen mennessään...

  VastaaPoista