maanantai 13. lokakuuta 2014

Leikkiä

Ihan uskomatonta, että meidän vauva leikkii jo niin paljon.
Se rakastaa kaikkia keittiön tavaroita, legoja ja legolaatikoita, kirjoja, naruja ja nauhoja, lelujen ja vaatteiden pesuohje-lappuja ja oikeastaan kaikkia muita juttuja, paitsi omia lelujaan. Jos joku niitä erehtyy tarjoamaan, hetken päästä ilma on lenteleviä helistimiä täynnä.

The leikkipaikka on tällä hetkellä keittiön iso vetolaatikko. Sen oikea reuna. Kaksi neliskanttista koloa, joissa on (kuten näette) sekalainen seurakunta korkkia, tuttipulloa, ruiskua ja lusikkaa.
Oikeasti on aika mieletöntä, että kahdeksan kuukauden ikäinen lapsi viihtyy ja keskittyy yhdessä paikassa vaikka miten kauan. Siinä se kolisuttelee ja tutkii kamoja, kun itse teen ruokaa tai siivoilen keittiötä. Eikä osoita kyllästymisen merkkejä, vaikka äidistä välillä tuntuu että herttinen miten kauan tuo on tuossa jo istunut!
Inahdustakaan ei kuulu (ilon kiljuntaa lukuun ottamatta) kuin vasta sitten kun kaikki tavarat on heitelty lattialle ja käsi haroo tyhjää laatikkoa.

Tämä meidän vauva on ollut pienestä asti kova oksentelemaan, ja on sitä edelleen. Se tuottaa todella paljon haasteita pähkäillä että missä vaiheessa vauva lattialle laitetaan. Unien jälkeen yleensä viilettää lattialla, mutta ruokailusta seuraavat puolitoista tuntia on typyä pakko pitää sylissä, sitterissä tai syöttötuolissa. Muuten saa pestä randomina lattioita, mattoja, vaatteita, käsiä, kasvoja, hiuksia. Oksennusta on joka paikassa. Ja sitä vain tulee ja tulee ja tulee...argh, loppuukohan tää koskaan!

No, yksi paikka ainakin on missä tyyppi viihtyy vaikka lattialle ei pääsekään.


7 kommenttia:

 1. Tuohan on hyvä keksintö:) täytyypä ottaa idea talteen
  Ihania kuvia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla :) voi saada vilkkaankin vauhtiviikarin hetkeksi rauhoittumaan ja pysymään aloillaan :D

   Poista
 2. Hei mua tuppas hymyilyttään, oon nimittäin joskus tehnyt just samanlailla jollekin lapsista, en vaan muista kuka tämä tapaus oli, muistan vain kuinka lusikat yms muut kilisi lattialle ja niin kauan heitteli että laatikko oli tyhjä. :D

  VastaaPoista
 3. toiminu meilläki loisto-juttuna aikoinaan :) tosta oksentelusta? ettei ois refluksi-häiriötä? kurjaa joka tapauksessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan on jonkin asteista refluksia..ei oikein oo perehdytty asiaan..että pitäiskö jotain lääkitystä olla! Jossain vaiheessa puhuttiin että helpottaa kun aloittaa kiinteät, mutta ei kauheasti oo loppupeleissä muuttunut tilanne :/

   Poista