keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Välikausi vai talvi?


 
Tapahtui lennokas siirtyminen välikaudesta talveen.
 
Miksi juuri lennokas?
No tottakai siksi, kun yhtenä aamua vain mittari näytti kymmentä astetta pakkasta eikä talvikamppeita oltu edes kaivettu vielä esille.
Kai sitä on jollakin asteikolla mitattuna vähän pahvi, kun syksyn edetessä ei koskaan muka tajua, että se talvi voi olla aamulla herätessä totaalisesti vastassa jäätävine tuulineen tai sakeine lumipyryineen. Ehei, sitä vain taapertaa menemään tuulihousuissa ja sormikkaissa ja odottaa että joku säätiedottaja suunnilleen tulee henkilökohtaisesti kotiin tuomaan viestiä (tai vähintään lähettää sellaisen postissa) että huomenna on talvi. No josko sitten ens syksynä hoksais ajoissa. Epäilen.
 
No siinähän alkoi sitten vimmainen kaappien ja laatikoiden penkominen (koska vuoden aikana on joku tehokkaasti sekoittanut ja hukannut kaikki ne talvikamat sekaisin ja hukkaan) ja rapaisten välikausivaatteiden pyykkääminen. Kavereitahan multa ei tälläkään kertaa puuttunut ja niinpä hommat sujuivat joutuisaan (kaikkea muuta!).
 
Mutta arvaatteko?
Nyt on asteita mittarin lämpimällä puolella seittemän ja puoli ja vettä sataa losottaa.
Välikausivaatteet on jäädytettynä kevättä odottamassa, lapset hikoilee toppatamineissaan ja mitä tekee äiti. No marmattaa. Niin kerta.
 
Ps. Katsokaa ja ihastukaa meikäläisen perus kotivaatetukseen. Hipsun syömät legginssit, mummulan vintiltä kaivetut villasukat, yläosana jotain toppia ja hupparia. Niin parasta, mutta niin noloa jos ovikello soi. Tiedättehän.
 


9 kommenttia:

 1. Minä niin inhoan tätä kautta vuodessa kun ei tiedä että millä kamppeilla sitä ulkoillaan... Tähän asti täällä etelässä menty välikausivaatteilla. Lisätty fleeceä alle kun mittari painunut lähelle nollaa. Tällä hetkellä +11 ja vettä tulee... Kaukana siis vielä talvesta! Saa nähdä tarviiko niitä talvi kamppeita tänä vuona kaivaa edes esiin ollenkaan?! Parasta olisi kun selkeästi yhden yön aikana tulisi pakkasta -10 astetta ja lunta 20cm ja siitä alkaisi kerralla talvi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä oli pakkasta jo monta päivää kymmenisen astetta ja oli tosi kylmä tuuli, niin että oikeesti välikausikamppeilla ei oikein tarennut! Nyt sitten samanlainen keli kun siellä teilläkin niin kyllä hikeä pukkaa kun on toppakamppeet päällä! Ihana tämä Suomen talvi ;)

   Poista
 2. Nyt on tosi hankalat kelit..meillä eteinen pursuaa välikautta ja toppaa..huoh..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eteinen on kyllä kuin lähtevä laiva! Viiden lapsen kahdenlaista vaatetta ja kenkää, niin siinä saa tosissaan puskea että pääsee läpi :D

   Poista
 3. Meillä onkin just tämän takia virttyneet paljon pestyt talvihaalarit nyt pojilla. Ei puhettakaan että laittaisin uusia talvihaalareita tuonne kurakeleihin. :-) ja kylläpäs kuulostaa sun asuste niin tutulle. Täälä kans nuilla mennään päivästä toiseen. ;-) mitä sitä vaatteita itelle ostamaan.

  VastaaPoista
 4. Ja ovikellohan varmasti soi ku äiti on tyylikkäimmillään. Parhaassa tapauksessa ovi on jääny raolleen ja tulija törmää kalsareissa imuroivaan perheen äitiin tuvassa.

  VastaaPoista
 5. tämmöstähän se talavi/syksy nykyään on...ollako vai ei? ihgut noi sun sukat,taatusti lämpimät!

  VastaaPoista