keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Ihania kuvia ja vähemmän ihanaa tekstiä ja tunnetta kerrakseen








 
Sairastuvalta päivää!
 
Mikähän siinä oksennustaudissa on kun sen pitää alkaa yöllä?
Nyt neljä lapsista on oksentanut ja jokainen yöllä.
 
Se tunne kun oot just vaipunu mitä makeimpaan uneen ja heräät siihen kun itkua tuhertava muksu nykii peittoa sun päältä ja kertoo oksentaneensa sänkyyn ja vessan lattialle (+ne kaikki sentit siinä välillä).
 
Tai se tunne kun heräät siihen että joku huuto-oksentaa kamarissa ja tiedät todellakin että et ehdi ajoissa paikalle.
 
Entäs se tunne kun aamuyön hiljaisina tunteina kuorit lastasi ja sen sänkyä vaatteista ja petivaatteista ja suihkuttelet niitä oksennuskökkäreitä (te ette halua tietää miltä näyttää tortillalasagne 12h päästä siitä kun se on syöty) pesuhuoneessa ja kadut koko elettyä elämääsi. No ei sentään, mutta tunnetta siinäkin hetkessä oli aikalailla.
 
Puhumattakaan siitä tunteesta kun makaat kolmen (kyllä, viime yönä oksensi kolme) oksentavan lapsen kera lastenhuoneen lattialla patjoilla ja koitat parhaasi mukaan pyydystää jokaiselta oksennuksen sinne vatiin mihin se tosiaan olisi ihan suotuisaa osua.
Melkein jo päihittäisin reaktionopeudessa itsensä Usain Boltin, siihen malliin säntäilin ympäri huonetta koko yön. Jos nyt en olympiakultaa ansaitsisi niin vähintään kultaisen ansioristin ansiokkaasta yöstä oksentavien lasten parissa. Nojoo.
 
Mutta huonolta näyttää meidän reissua ajatellen.
Kaksi (isoveli ja minä) seitsemästä on enää säästynyt oksulta, mies tuli juuri töistä naamari valkoisena ja kertoi yökänneensä johonkin varaston nurkalle.
Isompi neiti (toista kertaa jo) ja kakkonen ja nelonen ovat juurikin niitä oksentajia joiden vuoksi viime yö meni niin sanotusti harakoille. Pikkuneiti on toivottavasti yrjönsä yrjönnyt ja niin pois päin, jos tämä ei nyt sitten vedä varmuuden vuoksi kahteen kertaan läpi koko sakkia.
 
No elämä se nyt vain on tällaista.
Tunnetta tunnetta, täyttä tunnetta.
 
Ps. Kuvat ovat juhannukselta jolloin kaikkien mahalaukut olivat vielä kondiksessa.
Uitiin, saunottiin, grillattiin ja chillailtiin mökillä ja meillä kaikilla oli niin mukavaa.


29 kommenttia:

  1. Voi kurjuus!!!

    Itse jännitän selviääkö niskalukko yhdellä kortisonipiikillä. Just sain sellaisen lääkäriltä aneltua. Pakkaaminen on vielä edessä ja toivon tosiaan, että pian pään liikeradat toimii taas.

    Bongasin hyvän kuvan teistä! ♡ ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan että alkaa tepsimään, kaikkea mahdollista sitä voi ollakin :(

      Joo kuvan kerahan sitä oikein oltiin ;) kiva että tunnistit!

      Poista
  2. itkut :( miks mokoma tauti päätti tulla just nyt ja just teille....tuo viho-viimisin tauti...mutta eipä se kysy koskaan lupaa tulla... voimia sinne sairas-tupaan <3 olet ajatuksissani ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, ei aina mene tasan onnenlahjat :(
      Kiitos <3 voimia tässä tarvitaan, minä enää jäljellä! Minusta niin tuntuu että kyllä se munki vuoro sieltä tulee :/

      Poista
  3. Yäää! Maailman inhottavin tauti! Kotona olemisessa se hyvä puoli et tulee varmasti kuunneltua. :) Paranemisia sinne!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omanlaiseen tunnelmaan varmasti pääsee kotonakin, mutta toiveena ois nyt että ainakin päästäisiin käymään! :)

      Poista
  4. Voi että. Pala kurkussa luin tätä, kun voin vaan arvata sen harmin määrän, joka mielessä on. Meillä jäi talvella yks reissu (ihan tavallinen reissu vaan) ja hautajaiset osalta väliin mahataudin takia ja piti kyllä itkeä, kun otti niin päähän.

    Nyt on vasta keskiviikko. Jospa ehtisitte sairastaa niin, että vaikka la-ma pääsisitte! Muistan teitä sinne yökkäilyjen keskelle! ♡
    Tuo yösairastuminen on just noin! Siinä menee sekunnin sadasosa, kun on toisessa huoneessa epäilyttävän äänen kuultuaan. Syvinkin uni kyllä karisee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ois ollut vuokra-vaunu, siitä nyt luovuttiin! Pitkäikäinen tauti on kyllä :/ mutta jos kaikki toipuisi hyvin niin käymään mennään. Toki siinä on se jännitysmomentti että kuka aloittaa sitten sen toisen pään tavaran ulos saattamisen :D pikkuneidillä pakki aika sekaisin vielä, mutta isommilla tullut vain oksennus..

      Poista
  5. Auh, ei kuulosta ollenkaan hyvältä. Varsinkaan reissua ajatellen. Tsemppiä oksujen pyydystämiseen ja pyykkitouhuihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ärsyttävään ajankohtaan sattui :( mutta toivossa on hyvä elää, jospa se tästä :)
      Kiitos tsempeistä!

      Poista
  6. Joo nämä ei ole niitä elämän tähtihetkiä. Meilläkin oli vasta mahatauti ja tällä kertaa sain älynväläyksen että sen sankon voi vuorata roskapussilla! Vaihtaa sit vaan aina uuden pussin seuraavaa puklua varten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitti vinkistä, vielä ehtii kokeilla kun kaksi jäljellä :D
      Oikeesti niitä vateja ja sankoja on niin ällöä pestä koko ajan :/

      Poista
  7. Anna Salla anteeksi että nauroin ihan katketakseni sun kirjoitusta, en suinkaan ilkkuakseni, vaan koska osaat kirjoittaa juurikin niin täydellisen osuvasti! Että sulla on sana hallussa :D Ja voihan sentään, multa ei löydy mitään sanoja lohdutukseksi itse oksuun, koska se on maailmanneksi kamalinten kamaluuksien kamalinta mitä tiedän ja voin vain koittaa ajatuksen voimalla lähetellä sinne voimsäteitä. <3 parantukaahan!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulepa Kuplaseni, muakin itseasiassa nauratti, että saat anteeksi :D
      Varsinkin mua nauratti aamulla kun mies oli lähdössä töihin niin kaikki kolme oksentaa oikeesti kerralla! Oo siinä sitten jonkimoisessa venytys-asennossa ja pidä vateja kahdella kädellä ja yhdellä jalalla suurin piirtein ;D oikeesti ihan mielenvikast hommaa!

      Poista
    2. Mä just yritän kuvitella tilannetta.... :o

      Poista
  8. Ihania kuvia!
    Voi tuon taudin keskellä sitä kiroaa välillä pienessä mielessään, että miks ikinää on hommannut niin ison perheen (ainakin minä). Tauti kun tuntuu kestävän ja kestävän. Toivotaan nyt että pian helpottaa ja ei ainakaan toista kertaa mene läpi.
    Nyt nielet ite veden kera 10-15 valkopippuria, jos suojaisi ainakin sut taudilta. Ite napsin niitä aina kun mahatauti alkaa jyllään ja on ainakin lieventänyt/jättänyt välistä kokonaan. Lapset ei oo niitä meillä suostunut ottamaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä siinä sotkuja siivotessa kävi mullakin kaikkea mielessä :D että ihminen on tyhmä kun tämmöistä sakkia pyörittää..;)

      Paljon maitohappoja kummempia troppeja en oo lapsille saanu menemään, harmi kun multa löytyy vain valkopippurijauhetta, tehoaiskohan muutama ruokalusikallinen :D

      Poista
  9. Valkopippuri saa kannatusta 100%sti täältäki!! paranemisia!!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onkohan liian myöhäistä jos huomenna hakee kaupasta, no kaikkea voi kokeilla niin kauan kun tauti iskee jos iskee :)

      Poista
  10. Meillä myös otetaan valkopippuri käyttöön kun kuullaan et tautia on lähettyvillä. Myös lapset niitä nielevät :) ja koskaan ei oo koko porukka kerralla sairastanut. Parhaan tehon saa ennen kuin tauti päällä. Tsemppiä!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskomaton teho kyllä jos vain toimii! Onkohan sitä kukaan oikein tutkinut, että mikä siinä on se joka auttaa?

      Poista
  11. Paranemisia. Toivottavasti pääsette reissuun ja päiväseltäänkin voi käydä? Voi ollakin kotona helpompaa mikäli on taas kurakelit tulossa (jostain saanu sellasen ymmärryksen että kenttä on pehmeä ja satanut on viime aikoina paljon..). Järjestä sitte lapsille jotain kivaa kotona niin ovat varmasti ihan tyytyväisiä. Itekin ajattelin radion alkaa virittään oikeille taajuuksille, tulee se tunnelma sitäkin kautta kun nyt ei paikan päälle selvitä.
    t. Anna
    p.s. Taisin bongata sut lehdestä..? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.
      Viime yö oli vielä melko showta. Vanhimmainen oksensi kolmeen saakka käytännössä yhtä soittoa :( pienimmällä on ihan pakki sekaisin, toisesta päästä tulee ihan yhtenä lörönä..on tää kyllä aika kurjaa..
      Ite oon vielä kuivilla, ihan uskomaton jos selviän ettei tuu!
      Radio (tai netti) täälläkin tulee olemaan päällä koko viikonlopun, kyllähän sinne ikävä tulee kun kuuntelee mutta toivotaan että selvittäis käymään! :)

      Poista
    2. Ja kyllä, lehdessä oltiin! :)

      Poista
  12. Voihan tauti! 😞 Itellä oli juhannuksena sama tauti, eikä tullu muille. Kiva blogi sulla, muutama vk sitte eksyin tänne ja laitoin heti suosikkeihin. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt varmasti uskaltaa jo sanoa että ohi on täälläkin :) toki itse en ole sairastunut, mutta luulisin että ois tullu jos ois tullakseen :)
      Kiva että eksyit tänne, tervetuloa :)

      Poista
  13. Missäs lehdessä te ootte ollu? 😊

    VastaaPoista
  14. Aha. Pitääkin kattoo tarkemmin 😊

    VastaaPoista