perjantai 17. heinäkuuta 2015

Sateesta jotain iloakin 
Ainakin muksuille.
Keräsin tässä eräänä sadepäivänä Vuoden Äiti-pisteitä ja lupasin lapset muovailemaan.
Tai siis lupasin kun ne ensin vinkuivat osimoilleen puolet siitä sadepäivästä, ja enpähän jaksanut kuunnella koko päivää, niin muumioitunut muovailuvaha-purkki kaivettiin ihmisten ilmoille.

Inhoan tuota muovailuvahaa. Kauhean rumasti sanottu.
Mutta siis sen pitäis olla niinku tosi kätevää ja kaikkea liibalaabaa kylkeen, mutta se aikuisten oikeesti tosi tosi sotkuista ja vaan niin yltiöpäisen ärsyttävää.
Ihan vähintäänkin on pakko ensimmäisenä imuroida keittiön lattia ennen toimenpidettä, koska niitä hitsin hippuja lentelee joka paikkaan! Siis sitten ne saa katsos kätevästi sieltä lattialta talteen.
Ja siksi siis imurointi ennen, ettei ens kerralla tarvi muovailla vahalla joka on kyllästetty leivänpalasilla. Niih.

No lasten riemu oli kyllä rajaton kun äiti antoi luvan tähän hommaan.
Edellisestä kerrasta on valehtelematta vuosi (pitäisköhän mulle antaa kuitenkin ihan niitä miinus pisteitä vaan?) ja kätevästi vain aina kun on tullut puhe muovailemisesta, niin juttu käännetään jollekin ihan toiselle raiteelle.

Pitäisköhän mun ostaa oikeesti jotain muuta värkkiä, ettei mun lapset ihan saa traumaattisia kokemuksia lapsuuden muovailuvahattomuudesta?
Onko sulla just jotain hyvää vinkkiä? Kiitos siitä.

Ps. Pienin oli todellakin nukkumassa niihin aikoihin. Tai toisaalta se ois ehkä tehnyt kätevästi lopun koko massasta syömällä sen. Ehheeh.

18 kommenttia:

 1. Meilläkin muovaillaan aika harvoin, tai siis todella harvoin. Varmaan nyt tuo taaperokin jo tajuaisi olla tunkematta sitä suuhunsa, joten pitää ehkä joku päivä käydä ostamassa uutta vahaa (vanhat taitaa olla kuivuneet ihan koppuroiksi). :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se syönti on vähän ongelmallista :D eikait se kovin terveellistä ole :)

   Poista
 2. Eikös meillä ole ollut puhetta siitä itsetehdystä muovailuvahasta? Minähän tein enoselle "pukinkonttiin" sitä ja on vieläkin ihan muovailukunnossa. Serkkulan porukat olivat löytäneet purkin tässä muutama päivä sitten ja minäkin luulin siitä sotkuparkaa syntyvän mutta eipäs vaan. Tiiviissä muovipurkissa säilyy hyvin. Piparmintun tuoksu oli kylläkin haihtunut :/ Sotkuahan sitä tuppaa tulemaan kaikista lasten tekemisistä, siitähän ei pääse minnekkään mutta on ne niin vähän aikaa siinä iässä että kyllä sen kestää. Ei muuta kuin ite vääntämään "taikinaa".Kuukletappa:"itse tehty muovailuvaha"
  -mamma-
  ps. mamman kaapissa on sitä alunaa, mitä tarvitaan kotoa taatusti löytyvien aineksien lisäksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hui, oon unohtanut koko jutun!! Pitääkin kyllä sitä kokeilla, muistutappa joskus tässä kun käydään niin siitä aluunasta :)

   Poista
  2. No minäpäs muistutan, kunhan muistutat mistä piti muistuttaa 😂

   Poista
 3. meillä ne muovailu-vahat pysyvät kaupan hyllyllä :P ku värit sekoitetaan keskenään,ja se tosiaan on vaan niin sotkuista puuhaa...Minähän pidän suurimman osan leluista varastossa,ja niinpä sade-päivinä riemu on rajaton,ku vaikka sen juna-radan tuon lapsille sisälle. Tai palikat...siis ne duplot

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihanan tasaisen harmaa se mössö kun lyödään kaikki yhteen klönttiin :D

   Hyvä idea tuo lelujen varastointi, sitä tehdään täälläkin! Just eilen lapset hakivat vaatehuoneen kätköstä nukkekodin ja kyllä oli isot leikit koko päivän :)

   Poista
 4. Voi että. Aivan alemmuudentunteissa pyörien aloin lukea tätä, että olet siellä reippaana muovailuvahaäitinä puuhaillut lasten kanssa. Lohduttavaa oli, kun paljastit asian todellisen laidan ;) Minäkin inhoan muovailuvahaa (pöytä tahmeana, vahaklönttejä vaatteissa, lattialla ja suussa jne.). Olen myös niin huono äiti, että kavahdan, kun joku sanoo: "Voitaisko maalata vesiväreillä?" Yritän vaihtaa puheenaihetta silloin, joskus onnistuu, joskus ei.
  Mulla on muutamat erikoisjutut, joita jaksan lasten kanssa oikein innolla tehdä, muovailut ja vesivärit ei kuulu niihin kyllä. Värittäminen on kivaa. Ehkä joudun kohta ostamaan itselle sellaisen aikuisten värityskirjan niin voidaan sitten rinnakkain värittää lasten kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesivärit on meilläkin toinen äidin inhokki ;) lapsille on kuin joulu olisi tullut etuajassa jos äippä joskus erehtyy lupaamaan maalata :D tänä kesänä päätin että pistän ulos muksut pensseleiden ja vesiämpäreiden kanssa "maalaamaan".. kukaan ei ainakaan sottaa koko kämppää remonttikuntoon ;D

   Poista
 5. Minäkin oon kuullu hyviä kokemuksia itse tehdystä muovailuvahasta, ei oo kyllä vielä kokeiltu tehdä.. Onneks en oo ainut äiti, joka inhoaa tuommosia maalaus- ja muovailujuttuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäis kokeilla! Jos joskus innostuis tekemään :)

   Poista
 6. Vesivärit on ihan ok, sehän lähtee pesemällä :) Mutta muovailuvaha...meiän penskat ei varmaan ees tiedä, mitä se on ;). Ja täällä kanssa eräs, joka on varastoinu suurimman osan leluista..vieraat aina vähän ihmeissään, et missä teiän lelut on. Mutta suotta niitä kaikkia täällä säilöö, hajottavat vain ympäriinsä eikä kukaan niillä leiki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä onko mulla jotku tosi huonot vesivärit, mutta meillä on muutama paita sotkittu vesiväreillä niin ettei lähde pois enää :/ siispä meillä ne kerrat kun maalataan niin maalataan yläosattomissa ;)

   Leluja on ihan hyvä minimoida, koska oikeasti tenavat usein vain levittävät kaikki mahdolliset mutta niillä ei tosiaan leikitä kuitenkaan.. turhaan siivoamista vain :)

   Poista
 7. Munkaan hermo ei kestä tota muovailuvahaa yhtään, joten meilläkään ei muovailla. Eipä tule vuoden äiti-palkintoa tännekään. Kait koskaan. Onneks on muitakin, vähä helpottaa tuskaa, heh :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että on muitakin ;D se tosiaan helpottaa sitä syyllisyyden tuskaa ;)

   Oon joskus katellut jossain sitä taikahiekkaa joka pysyy yhessä köntissä koko ajan, oiskohan se oikeesti sellaista ettei tulis järkkyä sotkua? Sitä vois harkita sit ostaakin..
   Koska meillä ainakin nuo tykkäisivät värkätä joillain taikinoilla :)

   Poista
 8. Kestän just ja just leikkien lelukutsujen- muovailuvahaa. Ei jämähä, eikä tartu mihinkään.
  Silti meillä muovaillaan aika harvoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on just sitä :o tästä sinisestä jää ainakin valkoisiin ovenpieliin ja ovenkahvoihinkin sinisiä jälkiä vähäks aikaa :( ja on tuollaista höttöistä niin leviää herkästi joka paikkaan!

   Vali vali, kauheaa valitusta :D mutta joo, vähempi sotkuistakin tekemistä onneksi on :)

   Poista
  2. En minäkää silti ikinä tarjoa lapsille muovailuvahaa. :D Mieluummin annan peitevärit ja pensselit.

   Poista