sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Sunnuntain säpinöitäHuh mikä vauhdikas ja työntäyteinen viikonloppu takana.

Olin oikein töissätöissä ja lisäksi oon perjantai illasta huomiseen aamuun hoitanut tuttavapariskunnan kolmea hevosta heidän ollessa reissun päällä. Ehkä siistein duuni ikinä.
Lauantai aamuna kuuden kieppeillä talikon varressa ei väsyttänyt yhtään, kun aurinko paistoi niin kirkkaalta taivaalta ja ilma oli ihanan kesäaamuinen.

Tänään olikin aika jännittävä päivä lapsille (ehkä pikkuisen meille aikuisillekin), kun päästettiin tipuset tutkailemaan avaraa maailmaa ensimmäistä kertaa.
Siinä ne keikkuivat luukun reunalla vuoron perään, kunnes sämpylän saattelemana sitten tohtivat käydä vähän tepastelemassa ja pyrähtelemässä nurmikolla. Leivän voima on ihmeellinen! Voin niin samaistua noihin, paahtoleivän perässä vaikka outoon, suureen maailmaan. Hehhee.

Hienosti tiput ovat tottuneet meihin ihmisiin ja lapsetkin (vanhempaa neitiä lukuun ottamatta) hienosti antoivat lintujen syödä leipää suoraan kädestä ja silittelivät niitä ihan onnellisina.
Pikkuneiti olisi tunkenut vaikka häkkiin perässä, ei kyllä pelkää tippaakaan. Siellä se kyykki toisten mukana leipää molemmissa käsissä (omaan suuhun toki taisi mennä enemmän kuin tipujen nokkiin).

Illan päälle lähdettiin vielä koko sakki iltatallia tekemään (tuli luvattua kun niin tahtoivat). Laitettiin hevosille ruuat valmiiksi ja vein ne sitten sisälle yöksi. Heppojakin kaikki tahtoivat rapsutella ja silitellä ja hienosti uskalsivat koskea niihinkin.
Eläinten kanssa oleminen opettaa kyllä lapsille tosi paljon.

Mun hevoskuume sen kun nousee.
Ihan fiiliksissä oon ollut, kun oon saanut käydä huolehtimassa noista kauramoottoreista.
Parin viikon päästä sama viikonlopun mittainen homma, enkä usko että se kuume ainakaan laskusuuntaiseksi muuttuu tässä. On ne vaan hienoja elukoita!

Siinä me sitten seistiin tallissa koko poppoo ja haaveiltiin, että sitten kun meilläkin...

6 kommenttia:

 1. Hurjasti kasvanu nuo suloiset tipuset? Mihin aiotte ne sijoittaa talven tullen?..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla taustalla näkyy kanala jota mieheni juuri nikkaroi :) siitä siis tulee lämmin että kanat pystyy olla sit talvenkin meillä.

   Poista
 2. Tuo kuume kuulostaa vakavalta ;) Eläimet ovat kyllä mukavia ja lapset oppivat niistä paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on muutaku noussu koko ajan tässä vuosien varrella <3 kerran heppatyttö aina heppatyttö :)

   Poista
 3. Onpa tipuset kasvaneet. Ihania. :)
  Ja heppahomma kuulostaa buenolta. Voi kun itekin joskus raskis aloittaa uudelleen ratsastuksen. Kallista lystiä kaupungissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä junttiperälläkin ;D on aika arvokasta, mutta ei toki niissä hinnoissa vielä kun kaupunkien ratsastuskouluissa :/ se on vaan kyllä hieno laji, ja hienoja eläimiä hevoset <3 niin haaveillaan siitä (tai niistä) omasta!

   Poista