lauantai 5. syyskuuta 2015

Äiti, tuli kutsu!
Varmasti kaikkien lasten vanhemmat saavat hyvin usein käsiinsä lapsen antaman kutsun tai tätä nykyä lapsen kaverin vanhemmalta tekstiviestin joka alkaa, Tervetuloa Juuson syntymäpäiville..!
(Tuo Juuso tuli nyt jostain ihan lonkalta, mutta olkoot se sivuseikka tässä nyt.)
Meillekin näitä aina silloin tällöin siis tipahtelee jossain muodossa, ja aina lapset ovat mahdollisuuksien mukaan menneet.
Sillä voisinpa kuvitella sen syntymäpäiviä järjestävän lapsen pettymyksen, jos ketään ei tulisikaan. Näitäkin olen kuullut. Aika murheellista kyllä.

Meidän pojat ovat olleet niin tyttöjen kuin poikienkin synttäreillä ja tästäpä tulikin mieleeni viime viikkoiset syntymäpäivät.
Ekaluokkalaiseni sai kaveriltaan (joka on siis tyttö ja tosi mieluinen kaveri) kutsun ja oli siitä aivan liekeissä. Kunnes illalla sain pinkin kutsun käteeni saatesanoin, mä en tarvi tätä.
Hetken siinä kutsua pyörittelin ja arvasin melkeinpä heti että mistä se kenkä puristaa. No nuorella miehellä oli tullutkin huoli siitä, että jos talo onkin vain täynnä tyttöjä.
Ja o1ipahan joku toinen nuoren miehen alku erehtynyt virnuilemaan jotain tyttökaverista (mainittakoon että kyseinen sanaisen arkkunsa avannut nuori mies hengaa itse suurimman osan päivästään neitokaisen kanssa joka on paras kaveri, mutta niin, tiedättehän..) niin eipähän sitä muuta tarvita kun ollaan herkässä iässä.

Aikani jouduin itse kaivella omaa sana-arkkuani ja keksiä kaikki mahdolliset suostuttelu sanat, että sain poikaselleni vakuutettua synttäreille menon olevan tosi ok.
Mikä riemu (ja helpotus) loisti pojan silmissä kun synttäripaikan pihalla nousi viereisestä autosta toinen ehkä hiukan arkajalkainen kaveri, ja niin nämä lajitoverit marssivat lahjapussit täynnä neitikamaa vierekkäin synttäreille ihan pois tiekseen.
Ja oli ollut kivaa. Tietysti.

Toisaalta ymmärrän poikani empimistä.
Voihan se olla, että tosimiehenkin puntti hiukan tutisee jos edessä on kaksituntinen kera kourallisen pinkkiprinsessaneitien. Silleen ihan yks kerrallaan, kiitos, oli luettavissa pojanklopin silmistä.
Mutta ylpeä olin siitä, että hän lopulta rohkaistui.
Minusta on hienoa, että pojat leikkivät myös tyttöjen kanssa.

Rikkautta.

(Kuvissa tottakai hartaudella valittu lahja. Niin söpöä <3)

4 kommenttia:

 1. nimenomaan rikkautta :) synttäri-kutsut on niin tärkeitä juttuja lapsille...Täällä sovittiinki eskarilaisten vanhempien kans(opettajien pyynnöstä),ett laitettaisiin kutsut viestinä puhelimen kautta. Näin ei tulis lapsille pahaa mieltä eskarissa,jos toinen saa kutsun ja joku toinen ei...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne tärkeitä :)
   Tuo on niin ikuisuus-kysymys että ketä kutsutaan :/ tuo tekstiviesti homma on varmasti se helpompi siinä tapauksessa että kaikkia ei kutsuta.
   Mun poika olisi halunnut kerran että hänen luokaltaan olisi jätetty yksi pojista kutsumatta (koska poika oli vähän häirikkö ja kiusaaja-tapaus) mutta juttelin sitten pojalleni, että yhtä ei voi jättää kutsumatta, jos kaikki muut kutsutaan. Että miltä tuntuisi, jos olisit itse se, joka jää ulkopuolelle kun muut menee. No kaikki kutsuttiin, mutta tämä kyseinen poika ei tullut, minkä melkein arvasinkin. Mutta itselle jäi parempi mieli siitä että kaikki kutsuttiin :)

   Poista
 2. Musta on kyllä niin ihana juttu että pojat ja tytöt on keskenään kavereita. Kiva että rohkaistui ja meni kuitenkin synttäreille. :)
  Meidän Iida on saanut välillä kuulla oman luokkansa tytöiltä irvailua siitä kun viettää aikaa myös poikien kanssa. Onneksi esikoinen ei ole ollut millänsäkkään ja on sanonut vain että mitä sitten. Mun kavereilla kun melkein kaikilla on vain poikia niin tytöt ovat oppineet hyvin leikkimään poikien kanssa, eikä se ole heistä mitenkään outoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen myös ollut aina se poikatyttö joka on myös viihtynyt mainiosti poikien seurassa.
   Koitinkin omalle pojalleni sitä selvittää, että äitikin on usein leikkinyt poikien kanssa ainoana tyttönä, eikä siinä ole mitään väärää :)
   Poikien maailma on niin erilainen, että siihen on tyttöjenkin ihan hyvä välillä kurkistaa ja ottaa opiksi ;D just se, että isossa porukassakin voi olla ja leikkiä, eikä tarvi niitä kuppikuntia alkaa järjestämään heti lapsesta :) että ootko mun kans vain tänään, ei oteta muita-juttuja..

   Poista