keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Metsässä

 
Niin me olimme eilen vastuullisia isejä ja äitejä ja veimme lapsemme metsään, etteivät he aivan vieraantuisi mättäistä, varvuista ja hirvikärpäsistä.
Että he tunnistaisivat puolukan ja mustikan ja koivun ja kuusen, Lego Ninjago-ukkojen nimien sijaan. Tai lisäksi.

Siellä me vietimme rauhoittavan (niin rauhoittavan kun viiden alle yhdeksän vuotiaan kanssa suinkin voi) luontohetken rämpimällä ämpärillisen puolukkaa ja kuunnellen nuotion rätinää (kuuntelimme myös kiistaa takkien riisumisesta ja muhkuraisesta maastosta, mutta ei viitsitä niillä pilata tätä hienoa tunnelmaa, koska lasten kanssa nyt vain on aina sellaista, olit kuussa eli maassa).

Kyllä siellä mieli lepää.
Niin kuin nyt vain voi levätä kun pitää tsekata joka ohi surraava eläinlaji, että menikse tukkaan vai ei. Tai, vilkuilla olan yli ettei nyt vain karhu ois samoilla apajilla. Niinku se nyt tunkis itseään tämmöisen mölysakin kanssa samoille hehtaareille, mutta kuitenkin.
Ehdittiin me kuunnella kuitenkin lintuja ja puiden huminaa ja metsän kaikkia ääniä, ja katsella lasten riemua siitä miten kaksi puolukkaa mättään kyljessä on ihan sikana!!!

Nuotiossa kärvennetty makkara ja puolukkapiirakka kahvin kera ei voi missään maistua niin hyvältä kuin luonnon helmassa.
Ihan oikeasti pelkästään sen makuelämyksen takia kannattaa ainakin kerran vuodessa suunnata metsään.

Luontoretki loppuikin sitten klassiseen tapaan kuin seinään, kun sammalikossa (siinä just missä seisoo neiti puolitoista-vee) leijailee nenääni kaikkea muuta kuin makkaran tuoksu.
Toisinsanoen kaks grillikyrsää teki tehtävänsä ja eihän se auttanut kuin pakata kimpsut ja kampsut ja suunnata kotiin pertsan pesulle.

Olen oikein tyytyväinen että lähdettiin, metsä on aika ihmeellinen paikka.
Voittaa minusta Mine Craftin sata-nolla.

11 kommenttia:

 1. Olipa viihdyttävä kuvaus jälleen kerran, kiitos! Se on totta, että luontoretkelle lähteminen ei kaduta yhtään, vaikka lasten kanssa meno voi olla enemmän tai vähemmän sähläystä. Meillä ainakin lapset viihtyvät paremmin ulkona kun taas sisällä tulee herkemmin nahistelua. Ja onhan se luonto vaan ihmiselle hyväksi, aikuisellekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Muistan omasta lapsuudesta sen, että iskä meitä vei aina metsään! Retket oli ihan parasta :)
   Siitä syystä kai sitä haluaa samanlaisia elämyksiä omillekin muksuille.
   Ja ollaanhan siellä kuitenkin tosi erilaisessa ympäristössä kuin vaikka kotipihalla, niitä nahisteluitakin on tosiaan huomattavasti vähemmän :)

   Poista
 2. :D Sinulla on sitten hauska tapa kirjoittaa, näitä on mukava lukea.
  Me asumme keskellä metsää, siitä huolimatta käyskentelemme vapaa-ajallakin metsissä. Metsä on aina ollut lastemme ihan ykkösleikkipaikka. Sääntönä on että kodin katon tulee näkyä, sitä kauemmaksi ei saa lähteä yksin samoilemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Luulisin että itse en muuttaisi teille ;D
   Siellä varmasti lapsillekin pitää tosiaan muistuttaa ettei voi lähteä kovin kauas, metsässä eksyy kyllä helposti!

   Poista
 3. Ihana poppoo sulla! niin söpösti istuvat kuvassa :) Mun poppoosta ei saisi tuollaista kuvaa :D
  Metsässä on oikeasti niin ihanaa. Aina kun sinne tulee mentyä niin aina ajattelee, että nyt tästä lähtien joka päivä tänne, täällä on niiin ihanaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne kyllä varsin rakas joukko :) ja ihmeesti pysyivät paikoillaan ;) pikkuneiti varsinkin on aika elosalama, että kiinni täytyi pitää :D

   Metsä on kyllä ihana paikka! Tosiaan tulee aina se ajatus, että miksi niin harvoin tulee lähdettyä.

   Poista
 4. totta kai,metsään mennään,sehän on selvä :D parasta syksyssä just nuo puolukka-retket lasten kans ;) ei se saalis vaan se fiilis :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kyllä ahkerasti koulustakin tekevät retkiä, mutta välillä tuntuu että lapset ei osaa enää metsissä juosta ja leikkiä..tai sit se vaatisi sen että vanhemmat vie! Itse metsässä lapsuuteni eläneenä haluaisin kyllä välittää luonnon hienoutta omillenikin :) jospa hekin sitten vaivautuisivat omille lapsilleen näyttämään kaunista suomen luontoa :))

   Poista
 5. Meillä on metsää ympärillä tontin joka laidalla. Lapset viihtyy siellä leikkien ja majoja tehden. Joskus tehdään nuotio ja ollaan retkellä. (ei kuitenkaan asuta mitenkään syrjässä. Kouluun ja kauppaan reilu 1km. Naapuriin 200m tai no mistä vinkkelistä asiaa katsoo:)) Luonto on kyllä tärkeä paikka lapsille ja aikuisille.
  Ihanan näköinen poppoo teillä<3

  VastaaPoista
 6. Ihana kirjoitus :D ja niin suloiset kuvat ❤️ metsäretkeily on mukavaa ja vaikka siellä vähän lapset tappelis ja kiukutteliskin, niin päällimmäisiksi muistoiksi jää
  ne hyvät jutut ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Tämä retki menikin oikeasti tosi kivasti, kukaan ei skitsonnut mitään sen isompaa :D
   Ihanaa oli <3

   Poista