perjantai 1. huhtikuuta 2016

Raksalta



Yläkerta alkaa olla valmis! Paitsi ei sittenkään, nyt mä ihan vähän huijasin, menkööt se vaikka aprillipäivän piikkiin, nimittäin ikkunat on vaihtamatta vielä ja jotain pikkujuttuja kuten katkaisijoita ym.puuttuu!
Tässä ensin kuitenkin yläkuvissa filmattu olohuoneesta meidän makkariin ja toisinpäin.
Lähdettiin karkkiostoksille (itsehän vedän jotain pähkinä-rusina-settiä, murr) ja ajeltiin samalla katsastamaan tämän viikon työn tuloksia!
Mutta nyt sinne yläkertaan..


Ensiksi vessa.
Tuo söpöinen koppero, jossa iso mies joutuu pissiä ilmeisesti ihan tuolta oven suusta ja toivoa että menee perille, eehheeh. Kalteva katto nääs.
Lähinnähän tämä mahdutettiin yläkertaan siksi, ettei se pissaralli ole sitten alakertaan ihan älytöntä, iltaisin etenkin, lapsilla tietenkin. Toki voidaan olettaa, että aluksi se on sitä kuitenkin, mutta jospa pitkällä tähtäimellä tämän vessan idea toteutuisi sitten alkuperäisten ajatusten mukaan.
Lattiamateriaaliksi valittiin tuollainen vinyylilankku, todella aidosti laatan näköinen ja väriltään tämä on melko lähelle sama mikä tulee olemaan muidenkin laattalattioiden väri.
Vaihtoehdoissa oli yksi pykälää vaaleampi, betoninvärinen versio, mutta sen toimitusaika ja sitä myötä kustannukset olivat sen verran suuret ja pitkälle, että myönnyin sitten tähän miehen ykkös-vaihtoehtoon. Se lähti kaupan varastosta heti matkaan.
Kiva tämäkin! Ai tosiaan, kalusteethan tottakai tulevat samalla kun muuallekin, ei tarvi ihan sillai tuohon putkeen pelkästään kyykkiä.


Isoveljen huone.
Tässä nykyisessäkin huoneessa on tehostevärinä musta, ja nuorenherran tahdosta jatkettiin uuteen huoneeseen samalla linjalla. Musta tuo kyllä sopivasti särmää.


Yläkerran ehdottomasti valoisin huone on tämä Kakkosen ja Pikkuveljen kämppä.
Vaikka tähän aikaan iltapäivästä pilvisenä päivänä ei niin valoisalta näytäkään, mutta vitsit tuo koko huone oikein loistaa kun aamun ja aamupäivän aurinko sinne oikein rätköttää.



Neitokaisten kamari on aurinkoinen, ison keltaisen takaseinän ansiosta.
Nyt ulkoa tuleva harmaus hiukan himmentää tuota väriä, mutta ihana se on.
Ja tässä alakuvassa näkyykin hieman paremmin tuo lattian väri. Materiaali on ihan perus laminaatti, saatiin se todella halvalla muuten, ihan purkutyön hinnalla käyttämätön lattia. Kaikki kotiin päin!
Tosi vaalea, hieman harmahtava jopa, puukuvioinen.



Alempi kuva portaiden yläpäästä näpsäisty.
Portaikko on vielä keskeneräinen, siitä poistetaan kaikki nuo vuosien saatossa lyödyt materiaalit ja alta paljastuu vihreät puuportaat jotka hiotaan ja maalataan valkoiseksi.
Ainakin näillä näkymin semmoiset suunnitelmat!
Onko kokemusta kenelläkään tällaisista portaista? Ovatko esimerkiksi liukkaat?


Pikkuneiti lyö yhtäkkiä kesken laskeutumisen silmät kiinni ja kiljuu täyttä kaulaa:
"Minä pipun, minä pipun tuonne..!!"


Tässä kuva vielä aulaan ja keittiöön portaiden puolivälistä.
Voin kertoa, että hiukan on erinäköistä nyt kun kaikki on purettu.
Tuossa oikealla kädellä on nyt muovi oviaukon peittona, koska sen toisella puolella parhaillaan piikattiin (ai järki mikä meteli) eteisen, kuraeteisen ja vessan lattioita auki.
Siihen valetaan myös uusi lattia, vedetään lattialämmitys ja hieman siirrellään seiniä.
Arvaatteko, kun tuo piikkaus saadaan päätökseen niin ei enää purkujätettä tule kuin portaista! Aika hurjaa, sitä tavaraa kun on kannettu tuvasta ulos selkä vääränä.
Homma on kyllä jo niin pitkällä että oikein jännittää.


Ulkona näyttää ihan kaamealta.
Vaikka niin karua se taitaa olla joka paikassa!
Pihahommia piisaa kyllä kiitettävästi vielä kevään ja kesän mittaan, on kaivurihommia, nurmikon uusimista, vaarallisten vanhojen puiden kaatoa ym.
Vähän harvennusta, kun pensaitakin on vähän siellä täällä jos minkä merkkisiä.

Tämmöisiä kuvia ja tunnelmia tällä hetkellä meidän rempalta <3

(Nyt lähden selvittelemään kahden sokerihuuruisen tenavan leikki-tappelu-sotkuja kun kuulostaa uhkaavasti siltä että äänivalli murtui juuri. Ah, karkkipäivää!)

17 kommenttia:

  1. Ai että, saanko muuttaa teille kun on valmista? :D Teille tulee niin kaunis koti.♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa :) multa puuttukin yks vessanpesijä :D

      Poista
  2. Millon teillä on tarkotus päästä muuttamaan? Meillä kans sama urakka menossa!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riippuu ihan tästä meidän edellisen talon myynnistä, jos myydään piakkoin niin muutto tulee piakkoin, jos junnataan paikallaan niin sit junnataan :D
      Toiveena olisi mahdollisimman pian, remontti on nyt sillä mallilla että kuinka pian hyvänsä löytyy ostaja tälle vanhalle talolle niin suoraan päästään muuttamaan ilman vuokra-asuntoa :)

      Poista
    2. Mielenkiinnosta kyselen, mitä aiotte tehdä jos uusi koti valmistuu ennen kuin vanha menee kaupaksi?
      Blogiasi on mukava käydä lukemassa, kirjoitat mahtavan eläväistä tekstiä!

      Terkuin Niina, joka ei koskaan ehdi/jaksa kommentoida mitään blogeja mitä lukee

      Poista
    3. Muutto on vasta kun tämä vanha on myyty :)

      Poista
  3. Meillä maalattiin puiset portaat. En kyllä muista, millä maalilla. Tuli kuitenki kestävä pinta, ja liukas. Nyt laitettiin "liukuestenauhat" joka portaan reunaan ni ei ole askel niin lennokas.

    Vanhat puiset portaat, joista vanha maali olisi vain raaputettu pois, hionta ja sitten joku väritön suoja-aine päälle, olis varmasti huippu. Mutta ei taida olla teidän tyyliä.

    -m

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota liukuestettä mekin on mietitty, täytynee ruveta etsimään jos sellaista löytyisi hyvän näköistä :)
      Kyllä me ehdottomasti halutaan maalata, valkoisella nimenomaan :)

      Poista
  4. Aivan mahtavaa jälkeä ootte saanu aikaan! :) oottelen aina innolla, että laitat juttua talolta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) suurin kunnia kuuluu kyllä miehelleni ;) koitan päivitellä mahdollisimman paljon kuulumisia!

      Poista
  5. Ompa nättiä teillä! Minullakin ollut aina haaveena rempata vanha talo, vaan kun ei sopivaa löytynyt millään niin tehdään sitten uusi. Mukavaa toki sekin, mutta vanhoissa taloissa on vaan oma tunnelmansa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Onhan niissä oma tunnelmansa, erityisesti niissä joissa alkuperäistä on jätetty mahdollisimman paljon, meidän tyyliinen se ei ole niin siksi tehdään tuommoinen tavallaan uusi. On siinä siltikin vanhan talon tuntu, tilaratkaisut ym. ja tuo pihapiiri <3 semmoista ei uudelle tontille saa ;)

      Poista
    2. Meilläkin on onneksi vanha pihapiiri mihin rakennetaan se uusi talo :) ja vaikka pihassa riittää laittamista ja korjaamista vanhoissa rakennuksissa niin silti tuo meidän paikka on unelmien täyttymys!

      Poista
  6. Ihana!! Ja noin valmis jo! Wau!

    VastaaPoista
  7. Onpa nättiä ja valoisaa! :) maalatut rappuset on kyllä liukkaat. Mutta liukuesteteippiä saa valkoisenakin tai sitten voi laittaa hiekkaa maalin sekaan :) Meillä on vaalea vinyylilankku rapuissa just siksi ettei se ole liukas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on :)

      Etsiskelinkin jo netistä, että sitä tarraa saa valkoisenakin. Aika moni moitti että kuluttaa sukkia paljon, mutta en usko että tämän enempää voi enää kulua sukkia kuin meillä :D
      Tuo vinyylilankku on kyllä varmasti hyvä!

      Poista