sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Sunnuntain sekavia


Nyt olen vihdoin ja viimein (kuukauden myöhässä, joojoo!) alkanut fiilistelemään joulua.
Eilen viritin tunnelma(huom.ei joulu)valot olkkariin, sytyttelin kynttilöitä ja kaivoin (viidentoista pahvilaatikon jälkeen löysin) joululaulu-cd:t esiin ja soittimeen asti.
Oi vitsit mikä fiilis tulikin! Heti alkoi rosollit ja joulukuusenkoristeiden kuvat pyöriä silmissä.
Joulu on ehdottomasti koko vuoden parasta aikaa.

Joulukortit (ostetut vai itsetehdyt?), joululahjat (todellakin itse ostetut, ei tehdyt), joululeivonnaiset (vaikka pääpaino on suklaassa), jouluvalot (joudunkohan investoimaan monetkin uudet, miten sen kestän.hähää), joulukuusi (olisiko tänä vuonna vihdoinkin metsästä monien muovisten vuosien jälkeen?), jouluruuat (kalaa vai ei? mitä jälkkäriksi?), aattoaamun riisipuuro aamutallin jälkeen (kuinka monta vuotta olen tästä haaveillut?), lököily yökkäreissä kolme päivää putkeen (tänäkin vuonna oletettavasti päivät ennen joulua ovat kuumeisen kiireisiä töissä) jne.jne.

Huh, onko muita hullaantuneita jo tässä vaiheessa vuotta?

Meillä on täällä vähän haikean paska fiilis, joulufiiliksen lisäksi.
Suokkitamma-Selma on lähdössä takaisin omistajilleen, tai sitä myöden leivän päälliseksi, mikä tästä tilanteesta tekeekin niin surkean.
Sen enempää en tässä avaa, muuta kuin että heppa ei meille ole sopeutunut.
Eikä meillä riitä tietotaitoa eikä aikaa viedä tilannetta eteenpäin.
Harmitus on tosi tosi iso, niin paljon oli odotusta ilmassa, vaan joskus elämässä käy näin.
Tai siis aika useinkin, asiat ei mene niin miten itse ajattelee, eikö?
Mutta onneksi meille jää nuo kaksi pikkukaveria vielä talliin höristelemään <3

Nyt pitänee puuttua asiaan, kun lelujen keräämisen sijaan olohuoneessa hoilataan rytmimarssin tahtiin Juha Sipilä! Juha Sipilä!
Pitäisikö olla huolissaan?

Ps. Sekavia ovat myös pikkunaisväen pukeutumiskoodit täällä talossa.
Vai mitä tuumaatte pinkeistä sukista, sulkaleggareista ja pupumekosta? Persoonallista etten sanois.

13 kommenttia:

 1. Just parasta alkaa hyvissä ajoin fiilistelemään joulua, me on jo paistettu ekat tortut ja joululaulut soi nytkin ;)

  Harmi kun suokki lähtee! Aina elämä ei tosiaan mee ihan niinku ite haluais..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, torttuja täytyy kyllä tehdä meidänkin! :) ihana kun on muitakin jouluihmisiä :) täällä myös joululaulut soi koko illan..niin siistiä!

   Poista
 2. Harmi että selman suhteen asiat ei lähteny etenemään niin miten suunnitelmissa oli. Mutta joskus ajoissa luovuttaminen on juuri sitä suurinta vahvuutta. :)

  Joulufiilis on kyllä meilläpäin vielä ihan hakoteillä mutta tunnelmointia kynttilöillä on tullu tehtyä. Ja mikä voinkaan olla ihanampaa ku juuri hiljenny talo ja kynttilä valaistua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emma tsemppikommentistasi :)
   Kyllä asiaa on märehditty edes takaisin..mutta uskon että näin on kuitenkin paras!

   Kynttilän polttaminen on niin siistiä, vaikkei vielä joulua fiilisteliskään :)

   Poista
 3. Täällä on fiilistelty joulua jo pari viikkoa! Kynttilöin ja lauluin. Tällä viikolla pääsee varmaan jo ekat valotkin ikkunaan<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin yleensä aloitan jo lokakuun alussa, nyt jostain syystä venähti :D ehkä meillä on ollut tässä niin hurjasti kaikkea että tämmöinen tuikitärkeä asia pääsi unohtumaan ;)

   Poista
 4. Harmitus kun ei Selman kans onnistanut, muuten kyllä elätte unelmaa. <3 Onko suunnitelmissa kuitenkin joku ratsu sulle löytää? Mää pohdin täällä miten raskisin aloittaa vihdoin ratsastuksen. Tytölle oon sen suonut, mutta omalla kohdalla sitten iskee piheys (/reslismi).

  Täälläkin jo jouluillaan. Aina lokakuussa viimeistään.

  Ellu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä me tässä katsellaan koko ajan silmät ja korvat auki josko jostain löytyisi se just mulle sopiva :)
   Minäkin palaan taas vakkaritunneille takaisin ensi viikosta alkaen kun ei nyt omaa ratsua täällä sitten enää ole kotona.

   Meillä vanhempi neiti käy myös ratsastamassa vaikka omat ponit pihasta löytyykin. Mun kärsivällisyydellä ei opeteta ketään ratsastamaan niin saa käydä viisaampien opissa kunnes perustaidot löytyy :)

   Poista
  2. Vau, te kyllä satsaatte tosi paljon rahaa heppailuhommiin. Tai ainakin meilläpäin tunnit on sen kolmisen kymppiä kerta, eli ei mitään halpaa lystiä. Ja teillä tulee vielä omien ponien kulut päälle. Ihana kun on mahdollisuus sellaiseen. :) Toivottavasti meillä on rahaa munkin tunteihin, katsotaan kunhan mun tulot tässä selkenevät (koulutustuen päätöksiä odottelen). Mulla ei oo nyt mitään harrastusta. Koiran hankitaa ja ratsastusta oon pallotellut. Unelma olis toki molemmat jossain vaiheessa. Kyllä sitä 5 lapsen äitinä jotain omaakin sais olla.

   Ja hyvä kyllä saada opetusta. Olisko jossain vaiheessa ideaa pyytää opettajaa kotiin, onko siellä semmosta mahdollisuutta?
   -Ellu

   Poista
  3. No eipä meillä sitten muuta rahallisesti kuluttavaa oikeastaan harrastetakaan :) Sitähän se on, että siihen haluaa sitä rahaa laittaa mistä tykkää. Mutta sekin on tosi, että varmasti usein jää siitä kiinni kun ratsastus on niin arvokas laji. Täällä tunti maksaa aikuiselta reilu parikymppiä, tytön puolituntinen tenavatunti on 13e. 10xkortti on usein se hiukan edullisempi vaihtoehto kuin kertamaksu.

   Varmaan sais kotiinkin opettajan, mutta itse tykkään mennä ratsastuskoululle tunnille. Varsinkin jos ja kun kotona ei (vielä) kunnon kenttää löydy :)

   Toivottavasti pääsisit hevosen selkään sinäkin. Se on kyllä maailman paras harrastus <3

   Poista
  4. No on teillä kyllä edullisemmat tunnit kun täälläpäin. Meillä tytöllä irtotunti 32e ja 10krt 290e.
   Mutta minähän repäisin ja iloittauduin sennujen alkeistunneille kun tuli sopivasti eteen alkava kurssi. Jospa mahdun mukaan. Se on vähän halvempi talli 26e/tunti. Jos on hyvä talli, niin saatan tytönkin sinne siirtää. 260e/11krt jos oikein ymmärsin. Instasta ti näät, pääsinkö tunneille mukaan. :)

   -Ellu

   Poista
 5. Joulua on niin huippu fiilistellä!:) ja oon ihan mielissään sun puolesta ku pääset jouluaamunaki talliin!:) vaikka ite en mikään kauhee heppaihminen ookkaan (joskus pari kertaa ratsastanu, ennemminki pelkään isoja eläimiä kun en oo koskaan päässy tottumaan) mutta ois ihan unelma joskus päästä reellä joulukirkkoon!:) nauti!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nautin :)
   Tänä aamuna tallissa mua ihan hyräilytti kun oli niin onnellinen olo.
   Vaikka meillä nyt menikin tuon suomenhevosen kanssa homma puihin, niin nautin niin siitä että ponit on meille sopeutuneet ja niihin on kyllä kiintynyt vajaassa parissa kuukaudessa todella paljon <3

   Poista