torstai 13. huhtikuuta 2017

Vie varastoon!
Pitäähän ihmisillä varasto olla! Ja mielellään useampia. Lämmin sellainen ja vielä pari kylmää lisäksi. Pitäähän nyt kaikki mahdollinen ja mahdoton tavara, millä et enää ikinä tee mitään, niin kerta kaikkiaan nyt saada tungettua johonkin.
Pimeään, sikin sokin, ovi kiinni ja poissa silmistä, poissa mielestä.

Ihminen on niin hassu.
Se jemmaa vanhoja koriste-esineitä, mattoja, verhoja, vaatteita, kenkiä, koreja, rikkinäisiä pyykkitelineitä, naulakoita ja rikkinäisiä ämpäreitä.
Vanhat kuvat, kirjeet, kortit ja kansiot on kyllä kivoja muistoja, mutta hajonnut pyykkiteline? Ei mitään järkeä.

En käsitä miten meillä voi olla edelleen näin paljon "muka" tähdellistä tavaraa, vaikka me ollaan just muutettu? Muuton yhteydessä täyttyi kaksi roskalavallista roinaa kaatopaikalle, ja silti meidän varasto pursuaa erilaisia laatikoita ja pussukoita, joissa on öö..roinaa.
Ja silti meikäläinen varaa kirppisosaston kaksi kertaa vuodessa ja mielestänsä on oikeinkin tehokas vanhan tavaran kiertoon laittaja. Ja pskat.

Yllä olevat kuvat ovat niiltä ajoilta, kun varastosta puuttui kuri ja järjestys.
Tiedättehän, ovi auki, reipas heilautus kädellä edes takaisin, kolaus ja ovi kiinni.
Tiedättehän, se ovi jonka eteen syöksytään kädet levällään kun vieraita tulee, siellä on vain semmoinen..varasto..mennäänpäs tuonne saunan puolelle seuraavaksi!
Mutta nyt se on hieno! Ja siistikin jopa, tosin näistä kuvista on pari päivää enkä ole käynyt varastossa sen jälkeen, eli tämän hetkinen tilanne voi olla jotain ihan muuta, varsinkin jos ovesta on kulkenut vaahtosammuttimen kokoisia ihmisiä.
Meillä on nyt vaatehuoneen lisäksi varastokin.
Ai että mitähän sinne seuraavaksi veis? Kuuluuko teillä ikinä huuto, vie vaikka vaatehuoneeseen! tai vie varaston hyllylle!

Meiltä kuuluu.

6 kommenttia:

 1. Vie varastoon. No laita vaikka vaatehuoneeseen, on erittäin tuttuja lauseita..😄 Nyt molemmat on kuin pommin jäliltä. Miten sitä sais aikaan nuin nätin järjestyksen ku teillä on?😏

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaatehuone meilläkin kaipaisi järjestelyä.
   Koko ajan joku käy penkomassa ja kaikki on ihan miten sattuu :D
   Oikein tympäsee edes avata koko huoneen ovea ku kauhea kaaos vastassa :/

   Poista
 2. Sinulla on niin ihanan elämän makuisia kirjoituksia! Juuri siksi tykkään lukea blogiasi, vaikka harvakseltaan kommentoinkin. Tämä kolahti taas niin lähelle! Miten se onkin niin, että vaikka ihan vasta olisi kaapit ja varastot tyhjennetty kaikesta ylimääräisestä tavarasta, ei mene kuin hetki, niin tilanne on jälleen lähes kaaosmainen. Outoa kerrassaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaaru :) tulipas niin hyvä mieli tästä sun kommentista!

   En kyllä ymmärrä kuka täällä meilläkin hamstraa kaiken tarpeettoman :D en minä ainakaan!

   Poista
 3. Taas ihan kuin meillä. Meillä on nyt sellainen tilanne, että vaatehuoneeseen pääsee pienenpientä polkua pitkin (rinkka on ensimmäisenä ovella vastassa. Rinkka. Sitä tarvitaan vähemmän kuin kerran vuodessa). Polun päässä on mm. puhtaat lakanat (hyllyllä ja lattialla, kun hyllypino kaatui... öö.. pari kuukautta sitten) ja pakastin. Että näin. Kellarissa on yhtä hirveä kaaos, sain vihdoin ja viimein vietyä edes talven aikana kertyneet tuhkat roskiin ja puiden ja pensaiden juurille. Eihän siitä ole kuin vuosi, kun vietiin kaatikselle kaikenmaailman pyöränraatoja, hyllyjä yms ja nyt niitä on siellä taas! Hurraa, olen keksinyt ikiliikkujan, se on meidän kellarissa (ja kaapeissa).

  Vaatekaapin suhteen päätin, että nyt sijoitan määrän sijasta laatuun. (Mikä mainio tekosyy ostaa itselleen Papun tunika ja paita, joihin normaalisti ei olisi ikinä varaa, kun aina on jotain tärkeämpää - jos ei muuta niin skeittilauta katkeaa...) Onneni on, että minulla on samankokoisia ystäviä, joille voi antaa kassillisen tai kaksi sellaisia vaatteita, jotka on oikeasti kivoja, mutta ei vaan tule pidettyä. Ongelmana on kuitenkin se, että ystävät ajattelevat samalla tavalla, joten kun annan kassillisen vaatetta, tulee ystävän vaatekaappi täyteen ja tadaa - saan kassillisen vaatetta. Ja ne on kivoja vaatteita, pitää tunkea kaappiin!

  Meillä mökötettiin yksi ilta männäviikolla. Seuraavana päivänä sitten keksin, että nyt muutetaan järjestystä, ja kultakin oli harvinaisen innostunut asiaan. (Oletan, että mökötyksellä ja sen loppumisella oli omaa osuutensa asiaan.) Nyt keittiö on avara - raahattiin keittiöt täyttänyt puusohva olohuoneeseen ja tuotiin tilalle olohuoneesta sellainen 50-luvun senkki, jonka sisällä (piilossa) on levysoitin. Haaveilen, että jonain päivänä syödään kynttilänvalossa ja kuunnellaan vanhoja LP-levyjä samalla. Jännä, miten joskus pienikin muutos saa aikaan ison lopputuloksen - ennen niin tylsät keittiö ja olkkari on nyt kumpikin kivoja (ainakin jonkun aikaa) ja niitä on mukava pitää siistinäkin. Pelittäisiköhän tämä kellarissa ja vaatehuoneessakin? Jos raahaisin miehen moottoripyörän kellarista vaatehuoneeseen, ja pakastimen ja lakananyöryn kellariin? Hmm...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä sitä vaan kertyy sitä tavaraa koko ajan enempi ku laki sallii vaikka muka yrität olla että ostat vain välttämättömät :D
   Ja onhan niissä varastoissa paljon sellaistakin mitä oikeasti voi joskus tarvita, kuten meillä syöttötuoli, joka ei enää itsellä ole käytössä, mutta on hyvä kun pikkuväkeä tulee kylään jne.

   Musta tuntuu vaatekaapin suhteen että mulla ei oo mitään päällepantavaa, mutta silti siellä on kauheasti kaikkea :D niin raivostuttavaa..

   Poista