tiistai 17. maaliskuuta 2020

Maailmankirjat sekaisin

Laitanpa  lusikan soppaan minäkin.

Jokaisessa kodissa eletään todella erikoisia aikoja.
Tällaisia varotoimia ja ohjeita ei ole annettu sitten sota-ajan. Koko maailma tuntuu seisahtuvan.
Asioita laitetaan todellakin tärkeysjärjestykseen.

Meillä, kuten monilla muillakin, lapset jäivät heti tästä päivästä alkaen kotikouluun.
Tässä kohtaa meidän vanhempien harteille asetetaan iso säkki täynnä vastuuta siitä, että koulun käynti ja opetus pysyy suunnilleen kuosissa.

Meidän tilanne on tällä hetkellä se, että mieheni on siirtynyt täysin etätöihin. Onneksi se on hänen kohdalla mahdollista.
Mun kohdalla tilanne on haastava. Työ kotileipomo- ja pitopalvelussa tulee olemaan luonnollisesti hiljaista seuraavat viikot.
Riskiryhmään kuuluvana jään nyt kotiin, tarvittaessa käyn töissä, jos tilanne niin vaatii.
Ei sitä oikein ymmärrä miten isoista asioista on kyse. Pienet yritykset kärsivät varmasti eniten, lappua lyödään luukulle ja asiakkaat istuvat kotona.
Nyt on verkkokauppojen ja netissä toimivien palvelujen tukemisen aika.

Teimme heti lasten kanssa selvät pelisäännöt ja lukujärjestyksen.
Kahdella on äipädit käytössä opiskelussa muutenkin, mikä on ihan loistava juttu. Kaikki opetus hoituu sitä kautta. Kahdelle muulle läksyt ja ohjeet tulevat wilman ja watsapp-viestien kautta. Ollaan päästy aika hyvin käyntiin.
Opiskelut suoritetaan aamupäivän aikana, loppupäivä touhutaan sitten samoja juttuja mitä aikaisemminkin. Ilman harrastuksia ja kyläilyjä.
Nyt ollaan kotona.

Tällä kaikella on kokonaiskuvassa varmasti iso merkitys.
Itse haluan ajatella, että tämä kaikki on ylhäältä nähtyä. Ihminen on pieni ja voimaton luonnonvoimien äärellä. Voimme vain noudattaa annettuja ohjeita ja keskittää ajatukset ja teot siihen, mikä oikeasti on tärkeää.
Kun kaikki turha riisutaan, jää jäljelle vain kaikki oleellinen.
Onneksi on koti ja perhe ❤

Uskotaan ja toivotaan, että tauti saadaan kuriin ja hillittyä ja päästäisiin mahdollisimman pian normaaliin päiväjärjestykseen.
Ja annetaan iso kiitos niille, ketkä uhraavat itsensä kaikkien hyvinvoinnin eteen.

Tsemppiä teille jokaiselle, missä ikinä olettekaan.
Tästä selvitään kyllä!
Ja toivon teille kaikille terveitä päiviä.

6 kommenttia:

 1. Viisaita ajatuksia. Ihmeellinen ja uusi tilanne jokaisella käynnissä. Täälläkin on kerhot sun muut tauolla. Käydään kaupassa vain ihan tarvittaessa, ja yritetään ulkoilla paljon omalla pihalla tai metsässä.
  Tsemppiä sinne!

  VastaaPoista
 2. Mikä sovellus tuo viskarin sovellus on? Kiinnostaa. Ja tsemppiä sinne 😘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 🙏
   Se on Ekapeli Alku, sopiva just sellaiselle joka opettelee kirjaimia ja tavuja. Osa on haastavia kun pitää lukea sanoja mut oon niissä auttanut.

   Poista
  2. Mahtava sovellus! Meillä 2-vuotiaskin tykkää pelata "aakkospeliä" ja 5- j 6-vuotiaat ovat oppineet lukemaan pelaamalla. [Rajoitetusti pelipäivinä eli kahtena päivänä viikossa, toki.] Vinkki viitonen: Sieltä pelaajan profiilista voi valita vaikeustason (I vain isot kirjaimet, II pienet kirjaimet j III kaikki sekaisin, tai jotenkin näin).

   Poista
  3. On kyllä 👍 kiitos vinkistä, pitääpä tutkia tarkemmin sovellusta 😊

   Poista