sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Tuli ja suli.




Syyslomaviikolla satoi ensilumi.

Tiedättekö sen tunteen, ihan kuin jossain tuolla sydämessä (tai ainaki niillä main) asti hypähtää, kun aamulla (tai siis lähellä puoltapäivää) avaa sälekaihtimet ja maisema on kuin postikortissa.
Tekee mieli heti mutustaa piparia ja toisella kädellä kahmia konvehteja ja kuunnella tiptappia ja polttaa kynttilöitä villasukat nivusiin asti vedettynä. Oi joulu!

Kaksivuotias oli ihan ihmeissään tuosta näkymästä, kun edellistalven lumista ei muistoja juuri taida olla. Talvi meni suunnilleen rattaissa istuessa ja "tättää" hokiessa.
Ekat kuomat tais olla kuitenki jo jalassa ja voi sitä tönkköjen määrää. Pystyssä pysyttiin silkkojen varsien varassa. Kahden askelen välein maattiin pökkelönä maassa, eikä ylös päästy ilman nosturia.

No, näiden lumien aikana pulkan pohjat kerettiin raapia ja lumilapiolla kaivaa nurmikko esiin, kunnes eräänä kauniina päivänä sataa ropsotti vettä ja lämpötila hätyytti Suomen hellerajoja (+10).
Kyllähän se harmittaa. Tuntuu että ne tonttulakit ja piparitalot luiskahti taas jonnekin hamaan tulevaisuuteen.
Mutta jos totta puhutaan, niin jouluihmiseksi tunnustautuneena fiilistelin ekat joulut jo syyskuussa.
I love it!

8 kommenttia:

  1. :D no niinpä... :D joulua ootellessa ripottelin piparkakkumaustetta pöydille :P (oikeesti siivosin kuiva-aine laatikon,jonka pohjalle oli tuota ihanaista maustetta myös levinnyt)

    VastaaPoista
  2. Tänään ostin kaupasta torttutaikinaa ja luumumarmeladia, piparitaikina oli kaupasta loppunut (ohhoh)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tortut on niiiin hyviä!
      Taikinakadon syy lienee muutama muukin jouluihminen :D

      Poista
  3. Minäki meinasin ostaa torttutaikinaa tänään, mut en sitte kuitenkaan! mutta pyhäinpäiväks vois kyllä jo tehä! ;) ihana ihana joulun odotus!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja se on niin parasta fiilistellä reilusti etukäteen, jää muuten niin lyhyeksi koko joulu :)

      Poista
  4. Löysin aika vasta tämän blogin ja kokonaanhan se piti heti lukea. Aivan huippuhyvä! Jotenki niin huumorintajunen ja rento :) Ja postauksia lukiessa tuli sellanen olo että oot onnellinen ja rakastat perhettä. Oikeen kiva blogi siis! :) ps. Muutaman postauksen takainen iso valkoinen hylly on tosi kiva, mistähän mahtaa olla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kauniista sanoistasi :) yritän kuvailla lapsiperheen elämää mahdollisimman realistisesti, sarkastista huumoria reippaasti mukana, koska sitähän tämä on ja huumoria tarvitaan paljon ;)
      Kirjahylly hankittiin Jyskistä. Se on kyllä ollut mieluinen!

      Poista