sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Soiva joululaulukirja

Naapurin pikkuneidillä oli tällainen soiva laulukirja, johon meidän muksutkin ihastuivat.
Mikäs sen mukavampaa laulaa lollotella kun musiikki tulee kirjasta jota saa itse painella ja samalla katsella kivoja kuvia.
Suunnittelin ostavani myös meille tuollaisen kirjan, vaan kuinka ollakaan, se unohtui.
Ystävällisesti naapurin rouva laittoi vielä viestiäkin, kun eräässä verkkokaupassa oli tämä kirja tarjouksessa puoleen hintaan, mutta mä virkuin siihenkin viestiin vasta seuraavana päivänä kun tarjous oli jo päättynyt, joten osto meni sivu suun. Vähän harmitti.

Sitten tuli iloinen yllätys, kun kirjakerhon kerholehti ilmoitti, että lokakuun kirjapaketti sisältää tällaisen soivan laulukirjan jouluisena versiona.
Sehän vain sopi ja nyt meillä on muutaman viikon jo hipsitty tonttujen tahtiin.
Oikeasti meno meinasi yltyä varsin villiksi (varsinkin kirjan saapumispäivän iltana kun piti nukkumisjuttuja ruveta) kun porukka järjesti pienimuotoiset ja varsin äänekkäät jamit joululaulujen raikuessa! Uutuuden viehätystä kesti onneksi vain pari päivää.

Vauvakin tykkää. Hän hakkaa riemuissaan käsillä tahtia lattiaa vasten ja jalka vispaa kuin parhaallakin rumpalilla kun kirja pistetään soimaan.
Kun laulu loppuu, neiti huutaa ja kiljuu siihen asti kunnes joku käy painamassa uudelleen play-nappia.

Joululaulut on korkattu muutenkin jo tässä torpassa. Tykkään fiilistellä joulujuttuja reilusti etukäteen, koska heti tapaninpäivän jälkeen oon valmis pakkaamaan joulun takaisin kaappeihin odottamaan seuraavaa joulua.
Tyylinsä kullakin (joskus muinoin naapurissa paloi kynttelikkö vielä maaliskuussa, siellä fiilisteltiin kaksi kuukautta joulun jälkeen kun meitsi tekee sitä kaksi kuukautta ennen).

Ihan piakkoin ajattelin leipasta ensimmäiset tortut ja piparit ja viritellä valoja luomaan tunnelmaa.

9 kommenttia:

 1. Minäkin olen tätä kirjaa hypistellyt, ja (ulko) jouluvaloja myös :) Mutta jos vielä pari viikkoa malttaisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tiiä jaksanko enää oottaa kovin kauaa :)

   Poista
 2. Meilläkin se toinen soivakirja. 2-v typykkä saanut lahjaksi ja ihan lemppari puuhaa kuunnella ja laulaa. :) Täytyy kyllä ostaa tuo jouluinenkin versio. (eka tortut saatiin kylässä tänään) ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mikä hienointa, kun lasten kanssa siitä laulelee he oppivat uskomattoman hienosti ulkoa monia lauluja :)

   Poista
 3. Meillä myös kiikarissa tämä kirja! Varmaan pukinkonttiin menee viimeistään :)

  VastaaPoista
 4. Tää vois kotiutua meillekki vielä ennen joulua :)

  VastaaPoista
 5. minä ihan hätkähdin,marraskuun viimeisen viikon aikana,tajusin,ett joulukuu on ovella...jossain sumussa kai se on tää syksy menny,ku ei ajan matkassa pysy ;)

  VastaaPoista