torstai 20. marraskuuta 2014

Ihan just viisiTämä neidin seurassa ei todellakaan tylsistytä!
Kohta viisivuotias prinsessamme (väittäisin että näissä on joku prinsessa-nappula joka aktivoituu 3-5 ikävuoden välillä) keksii parhaat leikit, joita tietenkin johtaa itse tulevan hallitsijan järkkymättömällä määrätietoisuudella ja alamaiset (lähinnä pikkuveli) saavat toden totta tuntea nahoissaan jos tohtivat tehdä vastoin käskyjä.
Asiaan kuuluvasti hän kulkee sukkahousuissa ja tiarassa päivästä toiseen, kantaen mukanaan kuninkaallisia tavaroitaan (mm.pikkuautoja) ja touhuaa valtakuntansa hallitsemiseen liittyviä juttuja (kuten piirtelyä, pelailua, ponileikkejä ja kotileikkejä).

Valtakunnassa säilyy rauha niin kauan kunnes joku ketsuppitahra sotkii The puseron tai sukka jää ruttuun kun puetaan kenkiä. Siitä seuraa dramaattinen yhden naisen huutokonsertti (maailmanloppu) johon ei passaa kenenkään mielipidettä sanoa muuta kuin vaaleanpunaisella kuorrutuksella vuoratuin sanoin.

Tämä prinsessa on varsin riippuvainen vielä äiti-kuningattarestaan (kröhöm) ja muun muassa kuninkaallisen esikoulun aloittaminen (joka onneksi tapahtuu vasta 10kk päästä) ei tule kysymykseenkään.

Kaikista meistä löytyy myös se pieni nallekarhu, ja niinpä tämäkin neiti säännöllisin väliajoin kaikessa ylhäisyydessään tarvii huomionsa, halauksensa ja kahdenkeskiset juttutuokionsa äidin ja isän seurassa. Hyvin hän on oppinut myös iskemään vyön alle koskien lähinnä äitinsä syyllisyyden tuntoa. Äiti sä et oo koskaan pitänyt mua sylissä! Sanoo prinsessa. Räps. Räps. Sanoo ripset.

Kyllä mun täytyy välillä oikein havahtua ihmettelemään, miten iso tyttö mulla jo on. <3

11 kommenttia:

 1. Tosi hyvä kirjoitus!just niin kuvaa tätä tyttöä :) kuulen korvissa kaiken tuon ü kummityttö pääsee pitkälle tuolla temperamentilla!(vaikka joskus sitä voi olla hieman liikaa ku perheessä on muitakin asujia;)) kaunis tyttö!-mirka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Temperamenttia piisaa kyllä! Varmasti tulee puolensa pitämään, kunhan vain muistaisi kohtuuden siinäkin :))

   Poista
 2. Hahah, aika ihana :) Täällä kans A:lla prinsessa jutut in ja pitkällä joululahjalistalla mm.prinsessa asuja, tiara ja muuta härpäkettä. Pikkuveli raukka koittaa olla jutussa mukana ja toimii koiran tai muun vastaavan virassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joululahjalista on ihan loputtoman vaaleanpunainen :D en niin kestä.. Kyllä meillä pojatkin leikkii prinsessajutuilla mutta yleensä se päättyy sotaan jossain vaiheessa :) ja pikkuveli raukka on milloin koira, milloin vauva..tai joku vähempiarvoinen kuten tuoli :D

   Poista
 3. Aah, ihana tyttö ja kovin tutun kuuloinen prinsessa-aatoksineen! ♡
  Meillä on 5-vuotisjuhlat talvella ja elämä rinsessalla hyvin samansuuntaista kuin teilläkin :)
  Tuo on hyvä tuo vaaleanpunakuorrutteinen palaute: jos en sitä muista, tulee heti kommentti "äiti on tyhmä" tai "en tykkää äitistä". Onneksi rinsessa leppyy nopeasti.

  Eilen hän sanoi, että tykkää niin paljon rinsessoista, että minäkin saan olla rinsessaäiti. Kiitos! :)

  maria pienistä jutuista puhelimella kirjautumatta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin parhaita nämä pienet prinsessat <3 elävät niin täysillä pinkit lasit silmillä :)
   Paras tuo sun allekirjoitus :D niin paljon kivempi kuin pelkkä anonyymi!

   Poista
 4. Kirjoitat kyllä niin ihanasti ja jotenkin elävästi! Blogisi on oikea hyvän mielen blogi, kiitos siitä! :) Löysin tämän ihan vasta ja jäin kyllä koukkuun :) Keep on going!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) hyvä mieli tulee näistä ihanista kommenteistakin :))<3

   Poista
 5. iiks...ihana prinsessa! mä sanon sulle Salla,ett nauti,nauti,ku tää neiti on vielä pieni! mä täällä vuodatan pitkiä,hartaita ja isoja kyyneleitä,kun äidin rakkaat prinsessat kasvavat liian äkkiä. esikoinen jo omassa elämässään,sniff,ikävä on karmee,väli-matka ku on se 400km.. Ja nuorin,tuleneekohan tytölle koskaan prinsessa-vaihetta,on niiiiiiiiiiiiiiiin poikamaiset kujeet ja temput,ett huh huh...pian 4v ja..no,nykyään haluaa jo pitää pinniä päässä :O

  VastaaPoista