torstai 6. marraskuuta 2014

Vauva 9kkNiin se taas hurahti yksi kuukausi.
Vauva tuli 9kk ja tämän äidin mammaloman loppu häämöttää. No sinänsä se ei tarkoita tähän hetkeen muuta muutosta kuin pari euroa pankkitilillä vähemmän rahaa ja ehkä vähän tuumailuja josko lähtis töihin. Sitten joskus myöhemmin. Ehkä.

Vauva kasvaa, kehittyy ja osaa jo kaikenlaista.
Viime aikoina on ollut vähän rankkaa (itseasiassa vauvasta en tiedä, mutta äidillä ja isällä ainakin) kun pikkuinen on nukkunut ihan todella surkean huonosti. Pientä (oikeasti tosi suurta) väsymystä on ilmassa ja on vain pakko kasata itseään ja ajatuksiaan ja koittaa vakuutella, että kyllä tämä tästä, tsemppiä me, kyllä me jaksetaan!

Huonoihin yöuniin vaikuttaa varmasti kaksi pientä tulehtunutta korvaa ja silmää, tukkoinen nenä, ahdistava hengitys ja yskä. Ei muakaan nukuttais.
Siitä huolimatta pikkuinen on oikea kullanmuru, joka on kaikkien huomion kohde ja räkävanat sekoittuvat mukavasti keskenään kun joku on koko ajan halailemassa ja suukottelemassa rakasta pientä.

Positiivisia asioitakin koitetaan kaivella jokaisesta päivästä.
Toissa yönä satanut ihana lumi, uudella soittimella pyörivät joululaulut ja palavat kynttilät tuovat kivaa fiilistä. Luonnollisia piristeitä. Kahvista ja suklaasta nyt puhumattakaan.
On meillä myös tiedossa koko perheen voimin viikon loma, josta en oikeastaan tiedä onko se hyvä vai täysi katastrofi, mutta ainakin ollaan kaikki yhdessä, tehdään mitä jaksetaan ja sitten vain olla nahistellaan.
Ja tässä kohtaa en voi olla jälleen mainitsematta, liikunnan voima on ihmeellinen. Vieläkö sais tuon pahasti sokerisen ruokavalion järjestykseen ja uniasiat kuntoon niin eiköhän tämä tästä.

Valittaa en halua, mutta joskus on vain kohdattava ja kerrottava toisillekin näistä elämän tosiasioista. Eikä tyylinäni ole ollut kaunistella ennenkään joten voin hyvillä mielin kertoa, että just nyt olo on ihan pandan silmillä varustettu tiskirätti.

Huomenna, tai ens viikolla tai tammikuussa voi olla jo ihan toisin. I hope so.

13 kommenttia:

 1. Joo anna tulla vaan :) ei se olo kertomisesta ainakaan pahene. Liikunta on munkin pelastus vaikka tällähetkellä huvittaa tasan nollasti. Silti se kannattaa joka kerta :) * nielaisin just muuten karkin* jaksamisia sinne, aika rientää ja pieni on jo 9kk<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei se aina oikein inspirois lähteä, mutta sitten kun lähtee niin ei kaduta ikinä :) Ajatella, että saman verran eteenpäin niin ollaan jo lähellä kahta vuotta :)

   Poista
 2. Voimia salla! ♡eikös se vähä niin oo että osaa sit nauttia paremmasta ajasta kun on välillä rankempaa! ? Ainakaan ite ens sais onnellista hetkistä sitä niin niin ihanan onnellista tunnetta, jos elämä ei välillä ois myös vähä onnetonta! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Kyllähän se just noin menee, vastaista pitää olla, että on syytä sitten nauttia siitä myötäisestä :)

   Poista
 3. Niinse vaan "pikkuvauva-aika" menee nopeesti ohi! Blogistani löytyy sulle haaste. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopeaa se menee, vaikka yöllä kitisevän vauvan kanssa valvoessa tuntuu että loppuuko tämä koskaan? :) Pitääpäs käydä kurkkaamassa haaste, kiitos :)

   Poista
 4. Joskus väsyttää enemmän ja joskus vähemmän ;).

  Siihen kun joku keksii kommentoida,että on se helppoa kun lapset on pieniä. Odota,kun ne on murrosikäisiä. Sitä en ikinä ole ymmärtänyt. Asenne ratkaisee molemmissa!

  On oikeasti toisinaan hyvä myöntää,että nyt olen väsynyt. Se on elämää se!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oikeasti aika paljon on siitä ajattelusta kiinni, asenteesta! Jos vain jää pyörittelemään asioita ja ajattelee ja elää kauhean negatiivisesti niin takuulla on vaikeaa. Se huumori, ilo ja tsemppi pitää vain koittaa löytää niinä huonoinakin hetkinä :)

   Sitä mä en kans allekirjoita että pienet on murheet kun lapset on pienet.. kyllä varmasti omat haasteensa on kaiken ikäisissä lapsissa! Kasvatustehtävä ja huolenpito ei varmasti ole koskaan ruusuilla tanssimista :)

   Poista
 5. Menee tuo ensimmäinen vuosi kyllä hurjaa kyytiä.
  Tosi paljon tsemppiä ja voimia. ♥ Kyllä nuo yövalvomiset ja pienten sairastelut koettelee, mutta toivotaan että kohta helpottaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Nämä kaikki ihanat kommentitkin jo tekevät niin hyvälle mielelle. Tulee tunne, ettei ole yksin :)

   Poista
 6. Vähä minä oon kade niille joilla vauvat nukkuu läpi yön heräämättä, mitä ihmettä ne niille tekevät illalla? :0 Täälläkin heräilty sen sata kertaa yössä, puolelta toiselle käännelty poitsua, niskat jumissa. Tsemppiä sinne, parempia öitä toivotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nukutusvinkkejä otetaan kyllä vastaan..:) Nuijanukutus? :D tsempit sinne myös, ajatellaan kaikkia valvovia vanhempia yön pimeinä tunteina, me ei olla yksin :))

   Poista
 7. voimia <3 se on tämä marraskuu,ku jokkaista vähä väsyttää ja meinaa ala-vireiseks muuttaa mieltäki...kummasti sitä sit piristyy ku alkaa kuunnella joulu-lauluja jne... Suloinen neiti teidän vauva <3

  VastaaPoista