tiistai 24. marraskuuta 2015

JouluhöpinöitäOlen niitä ihmisiä, jotka fiilistelevät joulua jo hyvissä ajoin.
Siis ei silti ihan ympäri vuotta, eikä vielä juhannuksena laiteta jouluvaloja, mutta heti loka-marraskuun vaihteessa alkaa pikkuhiljaa hiipiä joulujutut mieleen.

Mun joulun tunnelmointi alkaa kynttilöillä. Heti kun illat alkavat pimentyä, syttyy kynttilät. Nytkin viime viikot meillä on käytännössä palanut kynttilät koko ajan jossain kun kotona ollaan.
Takassa esimerkiksi palaa iso kynttilä oikeastaan yötä päivää. Siellä ei haittaa vaikka leimahtaisikin, eipähän leimahda kovin kauas. Se on tosi kauniin ja tunnelmallisen näköinen.

Sitten alkaakin joululaulujen ja joulumusiikin kuunteleminen, ja soittaminen.
Soittohetket on ehkä vähän haastavia vielä, koska kaikki perheen viisi alaikäistä tykkää myös soitella, ja ei siinä kauheasti nauttimaan pääse itse mistään sulosoinnuista, kun riitasointuja käy päästelemässä joku vähän väliä. Mutta soitetaan kuitenkin.

Pikkuhiljaa alkaa myös tunnelmavaloja ilmestymään pitkin taloa.
Vessan peiliä kehystää jo paperiset tähtivalot, kodarin nurkkaan laitetaan katosta lattiaan asti pienet valokukat ja pianon päällä olevan lampun syrjäyttää kuusen muotoinen valosarja.
Ennen ensimmäistä adventtia laitetaan sitten ikkunoihin tähdet ja kyntteliköt.

Ensimmäiset joululahjat on hankittu. Jouluostoksille sopivaa päivää koitetaan hakea kalenterista (joka on remontin vuoksi aika täynnänsä kaikkea).
Pikkujouluja on ollut ja tulee vielä..
Joululeipomisiakin tehdään enempi ja vähempi..
Siitä se sitten pikkuhiljaa alkaa.

Ai että mä rakastan joulua <3

4 kommenttia:

  1. Samoin ❤️ Hyvältä kuulostaa teidän jouluhöpinät :)

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Niin on :) joka vuosi sitä odottaa yhtä paljon ja joka vuosi se on äkkiä sit kuitenkin ohi! Nyt pitää nauttia :)

      Poista