maanantai 16. marraskuuta 2015

Operaatio Joulunlapsi
Tänä vuonna mekin osallistuttiin Operaatio Joulunlapseen.

Ideana on siis se, että täytetään tuollainen laatikko (jonka itse hain tuttavaltani joka oli tilannut niitä useampia) erilaisilla tavaroilla ja päälle sitten laitetaan ruksi, haluatko sisällön menevän tytölle ja vai pojalle, ja vielä valittiin ikäryhmistä 2-4, 5-9, 10-14 vuotiaalle sopiva sisältö.
Meidän paketti lähti 5-9 vuotiaalle tytölle.

Hain oman laatikkoni ehkä hiukan viime tingassa, mutta kun satuin lukemaan tuttavani facebook-päivityksen jossa hän tarjosi täytettäväksi vielä viimeistä laatikkoa, kommentoin heti että me voitaisiin täyttää se viimeinen niistä kaikista kolmestakymmenestä (ihan huikea saldo näin pienellä paikkakunnalla! Kiitos J sulle vaivan näöstä).

Tunnustan, että kerran, vain kerran kaduin ja sorruin oliko-tämäkin-pakko-ottaa-vielä-kaiken-hyvän-päälle jurputukseen. Mutta sitten havahduin omaan itsekkyyteeni ja kiireeseeni ja totesin, että se ei tee meille kuin yhden kauppareissun ja viidenkympin loven pankkitilille.
Ei siis todellakaan paljoa mitään meille kenellä ruokaa, vaatteita ja tavaroita piisaa liiaksikin asti.
Meille kenen sinne samaiselle pankkitilille tipahtaa joka kuukausi ihan kiitettävä summa euroja, jotka paikkaavat aika pian sen pienen kolon (enkä tässä nyt henkseleitä paukuttele sillä että miljonääri olisin, vaan kyllähän te tiedätte).
Meille, ketkä saamme herätä lämpimässä sängyssä vailla nälkää, kylmää tai pelkoa. Ja illalla painua sinne samaan pehkuun tuntemaan kiitollisuutta siitä kaikesta mitä olemme saaneet (tiedän ettei näin kaikilla täällä Suomessakaan ole, mutta omassa lähipiirissäni kyllä).

Heti eniten asiasta innostuneen äidin jälkeen lapset tulivat hyvänä kakkosena. Eikä isukkikaan vastaan pistänyt, älkää luulkokaan, miehet vain nyt ovat niin tasaisen epäinnostuneita vähän joka asiassa. Vai oletteko joskus nähneet miehen, joka hyppii innostuksesta tasajalkaa? En minäkään.

Tosiaan meillä oli töiden, koulun ja harrastusten vuoksi niin hirmuinen härdelli ettei päästy kaikkien lasten kanssa joululahja ostoksille, niin kuin alun perin suunnittelin, vaan otin sitten tyttäret mukaan ja kävimme naisväellä shoppailemassa. Ja sehän vain onnistuu.

Laatikkoon lähti mm. hevos-aiheinen palapeli, pieni vauvanukke kylpyammeineen, penaali, värikynät, vihko, kyniä, kumi ja teroitin. Oli perus puseroa, sukkaa, Frozen kuosista pipoa ja hanskaa, hampaidenpesuun välineet ja saippuaa sekä karkkia. Ja totta kai lasten kirjeet, terveisten kera.

Uskon todella, että tuo paketti tekee jonkun lapsen joulusta ikimuistoisen <3

(Jos epäilette, käykääpä YouTubessa, kirjoittakaa hakukenttään Operaatio Joulunlapsi ja katselkaa niitä videonpätkiä mitä sinne on ladattu! Voin kertoa, että mun silmäkulmassa saattoi käväistä jotain kosteaa..)

20 kommenttia:

 1. Häh. . Miks noin paljon tavaraa yhteen lahjaa? !?!? Älytöntä. Sanon minä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehkäpä siksi, että ne menee todelliseen tarpeeseen!
   Minusta ei kovin älytöntä. Koko tuon laatikon sisältö on oikeasti minulle ainakin ihan jokapäiväistä tavaraa mitä tulee ostettua, paljon paljon "turhempaankin" saa sen viisikymppisen käytettyä tuosta vain!

   Laatikoihin tosiaan pakataan jokaiseen nuo kaikki tavarat.
   Varmaan juurikin sen vuoksi, että jokainen lapsi saa sitten samat jutut kun ne kyliin ja perheisiin jaetaan.
   Tasapuolisuuden nimissä.

   Täällä oli myös mahdollisuus seurakunnalle käydä viemässä joitain haluamiaan noiden laatikoiden tavaroista.
   Pakko ei siis ollut yhden ihmisen täyttää yhtä boxia.

   Minun mielestä ei ollenkaan älytöntä :)

   Poista
 2. Hieno ele. Joku pieni ihminen tulee todella onnelliseksi paketista. Joku joka ehkä muuten ei olisi saanut koko jouluna yhtään lahjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja itselle tulee siitä niin hyvä mieli, kun tietää että voi ilahduttaa jotain!
   Täällä meidän omalla paikkakunnalla on myös ollut joka vuosi sellainen Joulupuu-keräys, jolla muistetaan vähävaraisia perheitä joululahjalla.

   Iloitsen itse siitä auttamisesta mitä on mahdollista toiselle tehdä sen kummemmin siitä hyötyen :) kukapa ei tykkäisi ilahduttaa?

   Poista
 3. Harvoin sitä osastaan muistaa kiitollinen olla. Jurputtaja kun tahdon aina välillä minäkin olla. Typeristä asioista jurputan, perusasiat kun ovat ihan mallillaan. Tuosta lahjasta tulee varmasti lahjansaaja ikionnelliseksi. Ihana ele teiltä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kyllä myös tunnistaudun aika monesti tyhjänpäiväiseksi jurputtajaksi.
   Sitten sitä aikansa valitettuaan jostain "pienestä isosta" asiasta toteaa että oikeasti mun asiat on kuitenkin hyvin!
   Ehkä sitä tarvii välillä sitä mutinaa, että taas hoksaa miten tyhmästä sitä narisee :)

   Poista
 4. Kyllä minä olen sitä mieltä että ei ollenkaan älytöntä niinkuin anonyymi kirjoitti. Miettikääpä niitä lapsia,niillä kun ei kaikilla ole edes lattiaa jalkojen alla niissä talon kyhäelmissä missä asuu,saatika ehjää pipoa tai paitaa. On itsekästä ajatella että olis liikaa tuossa pienessä paketissa. Miettikääpä mitä itse saatte joka päivä.. on ruokaa,on hygieniatuotteita,on koti,vaatteet mistä valita jne jne.. ja mitä täällä lapset saavat jouluna.ties mitä kaikkea!(en yleistä,ei kaikilla mutta suurinosa) ja jos nuo lapset kerran vuodessa saa jotain ni ei oo liikaa. Että sellaista asiaa oli minulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kyllä sun kanssa aivan samoilla linjoilla!

   Tosi köyhissä oloissa asuvia on niissä videoissakin. Pienissä kyhätyissä "korttitaloissa" asuvat, moni lapsi hylätty johonkin tienposkeen, on kylmä ja nälkä, ja tuskin voivat käsittääkään sitä yltäkylläisyyttä mitä täällä meilläkin suurimalla osalla on!
   Saatika juuri sitä lahjojen ja muun määrää mikä täällä meidän jouluissa vallitsee.
   Vaikka itsekin sillä periaatteella mennään, ettei lahjat ole joulussa tärkeintä.

   Poista
 5. Minä osallistuin tuohon operaatioon myös :) Meinasi olla vähän ongelmaa saada kaikki tavarat mahtumaan pienehköön laatikkoon, mutta siitäkin selvittiin järjestelyn ja litistelyn sekä jämäkän narun avulla. Olen jo ainakin parin vuoden ajan kuullut radiosta mainoksia tästä operaatiosta, mutta nyt oli ensimmäinen kerta, kun osallistuin. Arman ja viimeinen ristiretki -ohjelmassa sivuttiin tätä aihetta. Kävin myös nettisivuilla katsomassa videoita ja kuvia onnellisista lapsista. Kyllä tuli tippa piilolinssiin ja päätin, että tähän minä haluan käyttää oman pienen panokseni. Koko maailmaa ei voi muuttaa, mutta ehkä joku pieni ihminen saa onnellisemman joulun ja tunteen, että hänestä välitetään. Ja tietenkin lapsille välitetään samalla kristillistä sanomaa, joka on lahjoista suurin. Hienoa, että tällaisia järjestetään näin laajassa mittakaavassa ja osallistuminen on tehty helpoksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin laatikko pullisteli vähän sivusuunnassa :D mutta kaikki saatiin mahtumaan!
   Mitään kovin isoa lelua esimerkiksi ei kannata kyllä ostaa, koska kaikki muukin pitäisi saada vielä mahtumaan :)

   Itsekin tykkäsin tästä juuri siksi, että lahja on konkreettinen, eikä esimerkiksi rahaa joka saattaa sitten hävitä matkalla :/ ja tosiaan tämä on niin maailman laajuinen ja seurakunnat tässä mukana, että jotenkin voi olettaa että on luotettavaa toimintaa!

   Poista
 6. Voi miten hieno ele tämmöinen!<3 Oisimpa tiennyt tästä aijemmin, olisin itsekkin laittanut korkeni kekoon! Jotain kosteaa taisi minunkin silmäkulmissa käväistä kun katoin videoita youtubesta. Aivan huikeaa tämmöinen operaatio Joulunlapsi!!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi vuonna sitten! Tähän ei taida enää ehtiä osallistua :)

   On se aika ihana ajatella, että joku pieni (omien lasteni ikäinen) lapsi tulee onnelliseksi juuri tästä meidän paketista <3

   Poista
 7. Voi miten teettekään jonkun onnelliseksi. Lasten kanssa ollaan myös puhuttu lahjojen antamisen ilosta saamisen lisäksi. Hieno ele tämä kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on hyvä välillä lastenkin kanssa pysähtyä miettimään ja juttelemaan näistä asioista.
   Että kaikilla ei ole niin hyvin asiat kuin meillä, ja että aina voi jollain tavalla yrittää auttaa!
   Tosiaan koko maailmaa ei pysty parantamaan, mutta jonkun joulusta voi tulla tämmöisen kautta tosi onnellinen :)

   Poista
 8. Minustaki tuo oli helppo tapa kaupallisen jouluhössötyksen äärellä oikein pysähtyä, yhdessä lasten kanssa miettimään joulun sanomaa ja merkitystä tässä hetkessä. Oikeasti pieni satsaus suomalaisen perusperheen joulubudjetissa. Ja toki 50e on iso raha, mut jos se on kynnys kysymys niin vaikka kaverin kanssa sit yhteinen. Itestä tuntuu että tätä operaatiota on pidetty enemmän esillä tämän joulun alla?? Oispa vaan ite ollu vähä skarpimpana et ois voinu laittaa kuvan lapsista mukaan. Miten jännää oliskaan, omienki mielestä saada toisen maan lapsilta joku pikku juttu, niin saatika sitten sellaisen joka alituisesta puutteesta kärsii.. Paketti lähti vähän kämäisen kirjeen kera, pääasia et lähti, viimetipassa kuten aina.
  Mut justiinsa samat ajatukset Salla sun kas. Toivotaan et tää sais ens jouluna vieläki enemmän julkisuutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin meni vähän loppumetreille koko homma, lapset piirsivät kuvat ja ei niihin sen kummempia tekstattu täälläkään kuin jouluterveiset ja nimet alle :)

   Poista
 9. Ihana että osallistuitte!
  Teillähän on tuplarattaina ne Hauck Freeriderit? Mitä ootte tykänny?-
  Jonna-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kiva kokemus :)

   Joo meiltä löytyy Hauckit! Hommattiin ne viime keväänä ja ei kyllä ole moitteen sanaa!
   Tosi hyvin pelaa tässä kun pääsee asfalttia pitkin lykäämään. Ja mullakin on useimmiten kaksi pienintä kyydissä ja neljävuotias on jo kohtuullisen raskasta lykättävää :D mutta hyvin kulkee!
   En oikeasti edes keksi tässä yhtäkkiä mitään moitteen sanaa, ehdottomasti hinta-laatu suhde kohdillaan!

   Poista
 10. Voi että, nyt harmittaa suunnattomasti. Minä unohdin tämän ihan kokonaan. :( Sykyllä kun näin tästä mainoksen ajatuksena oli että osallistun mutta... Muistini kappas vain pätkiin ja pahasti. Ääh, täytyy ensi vuonna yrittää muistaa.
  Minusta tällainen konkreettinen apu on kaikkein paras apu ilahduttamaan varsinkinlapsia. Se ilo mitä omalla pienellä summalla saa aikaiseksi on rahassa mittaamaton. Tällä tavalla kun omat lapset ottaa mukaan prosessiin niin saa myös heille kerrottua mikä Joulun antamisen ilo oikeasti on. Ja sen että kuinka pienestä voi tulla onnelliseksi ja tyytyväiseksi, Aina ei tarvitse olla sitä suurta ja mahtavaa! Yritetään olla tyytyväisiä siihen mitä saadaan tai mitä meillä on jo. Meillä ainakain tämä tahtoo unohtua vähän liiankin usein niin lapsilla kuin aikuisillakin. On parannettavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oon sun kanssa ihan samaa mieltä :)
   Herkästi sitä tuudittautuu siihen omaan juttuun, tavaran paljouteen, kaikkeen hyvään.. eikä huomaakaan välttämättä että jollain on hätä, se voi olla lähellä tai kaukana! Tämän asian suhteen saisi itsekin skarpata paljon!

   Poista