keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Ilkeät anonyymitOtsikkoa saa vapaasti lainata ryhmän nimeksi, jos joku sellaisen haluaisi perustaa.

En ole koskaan juurikaan ottanut kantaa bloggaamisen paskoihin puoliin.
Eli negatiivisiin, ilkeisiin, loukkaaviin, satuttaviin kommentteihin.
Joten avaanpa tässä mietteitäni näin keskiviikon kunniaksi.

Oman nelivuotisen blogiurani aikana olen saanut ehkä kymmenkunta ilkeähköä (ei siis hirveän pahoja) kommenttia, joista olen jättänyt yhden julkaisematta. Viime viikolla.
Eli olen niin sanotusti päässyt vähällä ja toivonkin näin jatkuvan edelleen.

Joku tai jotkut pölvästit ovat ilmeisesti käsittäneet asian näin, että kun joku päättää alkaa kirjoittamaan blogia ja sieltä löytyy kätevästi se anonyymi vaihtoehto kun julkaisee sen kommentin, voi pienestä pölvästin suustaan päästää ihan mitä huvittaa.
Siis että vastuuhan on sillä totta kai joka aloitti tämän homman, mitäs alkoi avaamaan elämäänsä oudoille ihmisille, täältä pesee, joka leikkiin ryhtyy se leikin kestäköön.

Itse henkilökohtaisesti olen aika suodattavaa tyyppiä.
Ehkä hetken jaksan vatuloida jos joku kehoittaa minua hakeutumaan hoitoon, että kukahan se nyt oli ja miksi se tuollaista kirjoittaa, kunnes unohdan kommentin hyvin pian.
Ehkä näpäytän takaisin jotain mielestäni nerokasta, huumorilla höystettyä ja sen jälkeen ei vois vähempää kiinnostaa.
Mutta tiedän että toisia ne ilkeät kommentit saattaa satuttaa tosi paljon. Jopa niin paljon, että lopettaa koko bloggaamisen, koska ei jaksa sitä enää.
Ja se on ehdottomasti väärin. Hyi hävetkää!

Onneksi on olemassa se vaihtoehto, että sen anonyymi-kommentoinnin saa pois, tai vaikka koko kommentointi homman. Itselläni on käytössä tuo kommenttien hyväksyntä-systeemi, joka on ihan kätevä. Pystyn itse vaikuttamaan siihen, minkälaiset kommentit pääsevät kaikkien nähtäväksi.
Toki se ei poista sitä tosiasiaa, että jotkut elämäänsä kyllästyneet (ja kateellisetkin ehkä, tai katkerat) ihmiset saavat kyllä sen viestin henkilökohtaisesti perille, halusit sitä tai et.
Sieltä bloggerista löytyy onneksi myös se poista-nappi, jota itse painan kyllä erittäin mielelläni jos kommentti on asiaton (ilkeät anonyymit tiedoksi!).

Mutta te anonyymit, jotka kommentoitte kivasti.
Juuri teidän takia minunkin blogissani on edelleen se vaihtoehto anonyymi.
Tiedän että teidän joukossa on niin monta hyvää ja kivaa tyyppiä, jotka aidosti saatte tästä mun raapustelusta jotain ja jaksatte siitä ilmoitella ilahduttavien kommenttien puolesta.
Puhumattakaan teistä kaikista, jotka teette sen ihan omalla nimellä. Kiitos niistä <3

Uskoisin kuitenkin, että jos saisin vain skeidaa niskaani jatkuvasti, tämä hauskuus loppuisi lyhyeen!
Siispä toivotankin sinut ilkimyksen niin pitkälle kuin pippuri kasvaa, varmasti täältä miljoonien blogien joukosta löytyy sellainen kanava, joka miellyttää just sua.
Tänne minunkaan blogiin ei ole nimittäin pakko jäädä sen pitemmäksi aikaa pyörimään eikä lukemaan sun mielestä surkeita juttuja, eikä varsinkaan vääntämään mitään loukkaavaa tekstiä.

Nimittäin, evvk!

Ps. Jutun kuvat eivät liity tapaukseen.
Tai siis liittyy, koska niissä on mun tyttö, mutta lavastettuna.
Tosiasiassa hän nauraa kihertää tyynyyn ja kysyy että, mitä sää äiti teet?

43 kommenttia:

 1. Voi apua, anteeks mutta mua ensin nauratti kun laukaisit niin hyvin tuosta ryhmän nimeämisestä :D !! Sulla on todella sana hallussa! (kun eihän ne nyt voi olla anonyymit anonyyymit , mieti nyt sellaista ryhmää kun jokainen kommentoija olis anonyymi :D )Mmutta itse asiaan. Se on ihan syvältä. Tiedän niin ssen tunteen kun musta tuntuu kuin henkilökohtaisesti joku sanois mulle päin naamaa että ootpa ruma ja sitten se juoksis karkuun etten pääsisi kattomaan vähän tarkemmin että minkäs näköinen kukkanen sen kommentin oikein heittikään. Ne on pelkureita ja ne saa just olla siellä missä ne onkin - mappi öössä. Mä pidän anonyyminä kommentoinnin just samasta syystä kuin säkin, koska kaikki ihanat nyt vaan on sen arvoisia ! Mutta oikeesti muakin harmittaa, kun joudun sen hyväksynnän pitämään, mutta senverran olen kans kuullut muun muassa kuinka mä olen sovelias kiusattava (öhh...okei...eiku ei) ja kuinka ruma mä olen mutta silti aina kerron kuulemma olevani tosi kaunis! (TÄH? Sen tekstin pätkän mäkin haluaisin nähdä) Sitten nää tasaiset "mitäs oot menny sikiään ja geenejäs levittään" -skeidat joita tulee tasasen varmasti :D KOITA JAKSAA, oot ihan paras <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tuli mieleen heti akk parempaa ei oo :D tiätkö, se yks radiokuunnelma? alistetut kotikiusatut :)) miehellenikin tästä virnuilin..

   Ihan välillä kyllä tuntuu sellaisia ilkeitä kommentteja lukiessa, että ollaanko me oikeasti täsä nyt samalta planeetalta ollenkaan :D

   Jätetään heidän oman onnensa nojaan ja rämmitään ylös vain sieltä ilkeyksien suosta <3

   Poista
 2. Niin, ettäs tiedätte!
  Mulle ei ole vielä tullut yhtään ikinä... kop kop...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamen :)
   Toivotaan ettet saakaan, ei ne koskaan oo kivoja!

   Poista
 3. Mikähän niitä ihmisiä riivaa, jotka ilkeillä kommenteilla toisia haluaa kiusata? Itse jätän ennemmin asian sanomatta, jos joku asia risoo. Raukka se on joka ei nimellä uskalla julkaista asiatonta kommenttia. Jatka samaan malliin. Sulla on hauskoja juttuja.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei jotenkin voi käsittää.
   Itsekin osaan olla ilkeä jos haluan, ja läheisenikin saavat sitä toisinaan kokea kun olen ärsyttävä. Mutta koskaan ei oo tullut tarvetta kenellekkään (ei edes pienessä mielessä) alkaa mitään anonyyminä ilkeilemään..

   Minusta sellainen ihminen kuulostaa oikeasti tosi raukalta..sääli!

   Kiitos kommentistasi :)

   Poista
 4. Tuo on kyllä tosi kurjaa. Sen jolla on jotain sanottavaa niin että tarvii loukata,on minusta se jonka olis hyvä mennä hiukan syvemmälle omaan sydämeensä ja miettiä asioita uudemman kerran. Oli se sitten anonyymi kommentoija tai koulukiusaaja tai...vaikka ei olisi kirjoittajan kanssa samaa mieltä,voi senkin asian rakentavasti ilmaista. Kaikki ollaa ihmisiä ja tehdään virheitä mutta kukaan ei vahingossa toista henkisesti tahallaan kiusaa tsemppiä uusiin rustailuihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tässä blogihommassakin on se pointti, että kukaan ei sua pakota menemään siihen johonkin tiettyyn blogiin jos sen kirjoittaja on ruma, lapset vielä rumempia, saatikka koti! Ja kaiken hyvän päälle hoitoon pitäisi hänen mielestään hakeutua..
   Etsisi sitten mieluisamman kirjoittajan.

   Mutta tuo kertookin aika paljon siitä, että kommentoi vain satuttamisenhalusta.

   Kiitos sinullekin kommentista :)

   Poista
 5. Voihan... Mä en ymmärrä miks vaivaantuu edes kirjoittamaan mitään jos ei ole mitään kivaa/asiallista sanottavaa. Mulle on tainnut tulla koko tänä aikana vain muutama sellainen joilla on yritetty loukata ja ne olen julkaissut. Mutta sillä mullakin on tuo kommenttien hyväksyntä käytösä kun en halua että kommenttikentät täyttyis sillä sonnalla. Sulla on ihana blogi ♥ ja kurjaa että joku jättää sopimatonta kommenttia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu kyllä kurjalta että tietoisesti joku haluaa aiheuttaa pahan mielen toiselle :/

   Mullekaan ei tosiaan oo kuin se yksi tosi ilkeä kommentti tullut, muut olen julkaissut..mutta yksikin on liikaa kun on toisen satuttamisesta kyse :(

   Sinunkin blogi on niin ihana ja aito, että ihmettelen miten kukaan jaksaa vaivautua kommentoimaan mitään ilkeää <3

   Poista
 6. Mua harmittaa ja ärsyttää näin ihan pelkkänä lukijanakin törkyviestit ja tahalleen väärinymmärrykset, olivatpa ne anonyymeiltä tai ihan nimimerkin takaa. :/ Välillä joitain blogeja lukiessani huomaan, kuinka kaikki kommentoijat ovat toisiaan vastaan. Itse päähenkilö on syvältä, mutta niin on kaikki muutkin.

  Rakentava kritiikki pitäisi kaikkien kestää, mutta mielestäni edes se ei kuulu blogimaailmaan. Minä ainakin luen muutamia höpöjä (sinä Salla mukaan lukien:)) vain siksi, että elämäntilanteet tai kiinnostuksen kohteet yhdistävät tai ne vain yksinkertaisesti piristävät päivääni ja saavat hymyn huulilleni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi :)

   Se on hyvä pitää mielessä kun kommentoi toiselle, kommentoi sillä tavalla miten toivoisi itselleen kommentoitavan jos pitäisi blogia.
   Jäisi törkyviestit takuulla kirjoittamatta, niin paljon me kaikki itsestämme tykätään :D

   Poista
 7. Ei kukaan ole täydellinen, sen kun muistamme ihan jokainen niin pystymme hyväksymään ja kohtaamaan ihmisen sellaisena kun hän on, ite oon miettinyt tätä ja oon oppinut tämän ajatusmallin kautta kohtaamaan ihmiset ihmisinä. Hyvä ja arjenmakuinen blogi, jatka samaan malliin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on.
   Ja sellaisen ajattelumallin takaa on helppo suodattaa ilkeyksiäkin..
   Koska todellisuushan on se, että kukaan niistä sun lukijoista ei kuitenkaan tiedän sun todellista elämää, varsinkaan kun tuskin meistä kukaan kertoo ja kirjottaa tai kuvaa ihan kaikkea.
   Antaa sellaisen olla inhottava joka siitä jotain saa. Minä voin olla välittämättä, koska se joku ei todennäköisesti tiedä minusta juuri mitään!

   Poista
  2. Ymmärsitkö oikein, en meinaa sitä että sun tarvitsee hyväksyä ne ilkeät kommentit vain siksi kun kukaan ei ole täydellinen, vaan ajoin takaa sitä että anot kommentoijat antaa olla omine heikkouksineen eikä hekään oo täydellisiä eikä näin voi tuomita sun elämää eikä arvostella rumasti. En tiiä ymmärtätkö mua mitä ajan takaa. Toivottavasti tsemppiä <3

   Poista
  3. Joo kyllä mä nyt ymmärsin mitä tarkoitit :)

   Poista
 8. Itteä näin "anonyyminä" harmittaa kun jotenki blogien yhteydessä koko sana saa niin negatiivisen leiman :D ja siis ihan syystä, sen verran (liian) usein törmää anonyymien inhottaviin kommentteihin :( Kiva kuitenkin, että suurimpaan osaan blogeista pääsee silti kommentoimaan tällaiset laiskat henkilöt, jotka eivät jaksa perustaa mitään bloginimeä (mitä ne nyt onkaan:D)

  Mutta siis, aivan ihana blogi sinulla, päivittäin käyn katsomassa, onko tullu uutta postausta :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksipä minäkin halusin nostaa teidät ihanat anonyymitkin tässä postauksessa esiin <3 teitä on kuitenkin paljon paljon enemmän täällä mun blogissa kommentoinut kuin niitä ilkeitä..
   Mutta tosi asia on se, että anonyymi sanana kuulostaa heti joltain inhottavalta nimettömältä loukkaajalta :)

   Poista
 9. Itekin piti tästä sananen rustata viime syksynä. Alko tulemaan sen verran sylkykuppiin lentävää klönttiä, että alko jo oksettaan. Kummasti hiljeni. Ehkä nää tekstit jotain pysäyttää niissä anonyymeissäkin. Itse en edes menis kommentoimaan nimettömänä minnekään. Ei se oo niin vaikee laittaa sitä nimee siihen tekstin perään,jos on oikeeta asiaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu välillä että kommentoijien taso on jotain välillä 10-12vee..

   Ja Se on totta, ei oo niin vaikeeta laittaa siihen anonyymiin kommenttiinkaan sitä nimeä tai nimimerkkiä perään :)

   Poista
 10. Kateudesta osa kirjoittelee. Kun sulla on ihana perhe, oot sanavalmis menijä ja nii edelleen. Harmi kun eivät itte yritä samaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ihan vapaasti sitä saa kadehtia toista mutta ei siiitä saa kun pahan mielen vaan :/ jokaisella on omat elämän vaikeudet ja helppoudet ja jos tarkemmin tietäis toisen elämän, vois olla ettei kiinnostaiskaan kadehtia enää :) kiitos kommentistasi, Se lämmitti mieltä <3

   Poista
 11. oikea asenne sulla,ja niin pitää ollakin :) ilkeillä anonyymeilla kommentoijilla taitaa olla omassa elämässään niin vaikeeta,ett ne moskat pitää sitte työntää toisen blogiin. Jätetään mokomat omaan arvoonsa,sulla on niin huippu blogi kuule,ett saat monta kertaa "potkastua" muaki takamukseen, "hei relaa vähän!" :) Halauksia ja kiitos ku oot siellä,viljelemässä sitä huumorin kukkaa,sillä pärjätään pitkälle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin Se suurin syy taitaa kyllä olla että itsellä on joku ongelma ja pahan olon haluaa sylkeä toisen, ihan tuntemattoman ihmisen niskaan! Mutta niin paljon on blogeissa negatiivisia kommentoijia että onko täällä maassa tosiaan niin paljon huonosti voivia ihmisiä? :o Kiitos Suvi kommentistasi <3

   Poista
 12. Täällä yks anonyymi, joka tykkää lukea blogiasi. Sulla on hyvät jutut ja kirjoittajan lahjat. On paljon arkea ja sopivasti juhlaakin eli just sitä, mitä elämä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi :)
   Tervetuloa jatkossakin mukaan!

   Poista
 13. Pakko itekki kommentoida jotain. Ite en todellakaan ymmärrä miten joku muka aikuinen edes kehtaa kommentoida törkyyksiä toiselle ihmiselle! Olis monesti kiva tietää että minkälaisia ihmisiä he ovat, ja mikä niitä oikein ahdistaa ku pitää niin rumasti sanoa toiselle.
  Musta on niin hyvä ku sulla on sana valmiina tollasille pölvästeille kommentoijille, nauran aina sun vastausksille :D

  Ite kirjoitan aina anonyyminä koska mulla ei oo mitään omaa blogi-juttua mitä lie, ja joskus on pakko kommentoida kun sulla on niin hyviä juttuja, mutta nimeä en kyllä halua koskaan laittaa kenenkään nähtäville, mutta me ei edes tunneta toisia, en ole edes koskaan nähnyt sua niin en tiedä tekisitkö nimelläni edes mitään :D

  Kiitos paljon kun jaksat kirjoittaa tätä blogia, elä lopeta vaikka varmasti joskus tuntuukin siltä! Ite käyn joka päivä kattomassa onko tullu uutta postausta sulta, piristää kyllä niin mun päivää, monesti nauran ääneenki sun jutuille ja mies kysyy et Sallanko jutuille taas naurat :D Tämä on blogi minun makuun, kiitos! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon kannustavista sanoista :)
   Eikä tosiaan tarvikaan sitä nimeä siihen kommenttiin laittaa jos siltä tuntuu. Lähinnä ajattelin just sitä että niillä ilkeiden kommenttien lähettäjillä ei ois todellakaan pokkaa lyödä törkeän tekstin perään allekirjoitusta vaan pääsevät kuin koirat veräjästä eikä kukaan tiedä kommentin lähettäjää..
   Liian helpoksi tehty olla ilkeä :)

   Poista
 14. Kiva, että sulla kuitenkin edelleen on tää anonyymi -kommentointi mahdollisuus. Ilahduttaa meitä vähän vähemmän bloggailevia, jotka kommentoivatkin vain silloin kun todella kolahtaa. Ymmärrän kuitenkin hyvin niitäkin, jotka haluavat poistaa anonyymi-kirjoitusmahdollisuuden.

  Sinulla on totisesti sana hallussa, ja siksi ramppaankin täällä jatkuvasti katsomassa mitä se Salla nyt on "sekoillut". :D

  Minä uskon myös, että kateus on suurin draivi ilkeilykommentteihin. Blogit paljastavat bloggaajan elämästä kaikkein arjenmakuisimmassakin blogissa vain tietyn kulman ja juuri ne kuvakulmat, jotka bloggaaja haluaa jakaa. Ja käytännössä ne "arkinen maanantaiaamu räjähtäneessä keittiössä", "kauppaostokseni" postaukset on kaikessa arkisuudessaan kuitenkin blogissa jaettavaksi päätetty ja siten jonkin suodattimen läpi vedetty. Kaikki eivät tätä sisäistä, vaikka varmasti tietävätkin ja kadehtivat toisen elämää, ehkä turhaankin.

  PS. Ja tämä ei ollut ilkeän anonyymin kommentti sinun postauksiasi kohtaan, vaikka kritisoinkin noita kaikkein arkisimpiakin kommentteja silotelluiksi. Jatka samaan malliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi :)
   Kiva että joku viitsii näitä mun sekoiluja tulla lukemaan :D

   Se on kyllä tosi, itsekin vaikka kerron monista arkisista asioista niin raapaisen niistä vain pintaa..
   Joskus avaan jotain enemmänkin jos koen että voin saada tästä monia hyviä neuvoja tai toisen kokemuksesta jotain hyvää vinkkiä :)

   Poista
 15. Kiitos meidän anonyymien puolesta kommenttioikeudesta. :) En vaan jaksa kirjautua mihinkään kun nytkin on niin paljon muistettavia salasanoja ja käyttäjätunnuksia.

  Joskus jossain joku epäili että ilkeät anonyymit saattavat joskus olla myös ihan muita bloggareita jotka eivät uskalla omalla nimellä antaa sontaa niskaan. Tiedä häntä. Mutta kun kommentteja lukee niin ne on kyllä monesti aika siirappisia (anteeksi nyt vaan) mitä bloggaajat toisilleen kirjoittavat mutta annetaanko se paska sitten ilman nimimerkkiä? Ei varmasti kaikilla ole puhtaat jauhot pussissa. No vähän eksyi aiheesta mutta kun muakin vähän joskus harmittaa kun anonyymejä "syrjitään".

  Jatkahan samalla linjalla ja tsemppiä remppaan ja muuhunkin. Valittettavan harvoin ehdin kommentoida vaikka usein tekisi mieli edes se peukku nostaa. Jollain lailla samaistun kirjoituksiisi aika usein. :)
  t. Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos että kommentoit :)
   Siksipä minäkin mainitsin teidät ihanat anonyymit, koska sen takia täälläkin on mahdollisuus kommentoida anonyymina, teiltä tulee niin paljon hyvääkin :)

   Itse en ainakaan bloggaajana kyllä koskaan laittaisi kanssabloggaajalle ilkeää kommenttia, koska tiedän miltä Se itsestä tuntuu.. Mutta mistä tuota tietää vaikka semmoisia mätisäkkejä meistä kirjoittajistakin löytyy :/

   Poista
 16. Komppaan kyllä noita edellisiä. Median lukutaito on asia, joka monelta aikuiseltakin puuttuu. Itselle on ihan päivän selvää, että blogeissa halutaan näyttää se tietty puoli, mutta siinä ei todellakaan ole koko totuus. Jokainen jolla on esim. Tuo 5 lasta, tietää, mitä härdelliä, kaaosta ja loputonta touhotusta arki on. Harvoin siis mitenkään kovi seesteistä ja hallittua. Ymmärrettävää toki minusta sekin, että tällaiselle naiiville lukijalle, joka siis ei tätä median lukutaitoa ole omaksunut, välittyy helposti väärä viesti. Ehkä hän kokee toisen jutut "leuhotuksena" ja haluaa jotenkin sitten näpäyttää, että samalla viivalla täällä ollaan. Tiedä häntä. No, joka tapauksessa tämä postaus, ja kommentiboksin puolella käyty keskustelu ehkä avaa vähän sitä toistakin puolta. Eihän sitä tietenkään voi täysi olla välittämättä, vaikka tollasen yläpuolella haluaiski olla. Kritiikki pitää kuitenki antaa rakentavasti, harmi että netissä se menee helposti asiattomuuksiin. Tsemppiä sulle! Sulla on kirjoittamisen lahja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun huumorin taju on mm.sellaista että joku ei välttämättä tajua laidastakaan. Ja sekin seikka ettei ole tapana käyttää hymiöitä, voi johdattaa toisen ihan väärin käsittämään :)
   Kritiikkiä pitää kestää, kai Se on jonkun mielestä kritiikkiä kun kehoittaa kirjoittajaa hakeutumaan hoitoon :D no ei vaiskaan, mutta onhan tämä some vähän tällaista..

   Poista
 17. Ilkeily on aina inhottavaa, anonyymi sellainen jopa raukkamaista. Tarve vinoiluun ja arvosteluun kertoo jotain ihmisen sisimmästä. Erikseen on tietenkin asiallinen asioista eri mieltä oleminen ja keskustelu, mutta siitähän tässä ei ollutkaan kysymys.

  Mä en tosiaankaan välittäis tietää, mitä kaikkea ihmiset minusta ajattelevat. Vaikka kuinka ajattelee, että tekee omat ratkaisunsa muiden mielipiteistä välittämättä, satuttaa loukkaavat kommentit aina. Ihmiset nyt vain haluavat toistensa hyväksyntää luonnostaan. Miksi sitten joku haluaa ehdoin tahdoin loukata asiattomilla kommenteillaan? Syy täytyy löytyä kommentoijan omasta sisäisestä epätasapainosta.

  Kiitos rohkeasta, avoimesta blogistasi!

  T: Anonyymi lukijasi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Se aika paljon kertoo kommentoijasta vaikka nimettömänä kirjoittaakin, ei taida ihan olla kotiasiat kunnossa :)

   Poista
 18. Mä oon kans anonyymi ja sun vakkarilukija :) sulla on tosi huippuja juttuja ja oon jopa yrittänyt ottaa sun rentoutta ja huumoria omaan arkeen :) en oo vaan ikinä tainnu kommentoida mitään.etenki se sun keskenmeno juttu talvella kosketti kovasti,iteki useamman sellaisen kokeneensa.ei muuta ku nokka pystyyn ja rinta rottingilla eteenpäin,elä lannistu ilkeistä kommenteista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi :)

   Sitähän tämä bloggaaminenkin on aika pitkälle, sekä kirjoittaja että lukijat saavat toisistaan vertaistukea joka on tosi voimaannuttavaa!
   Ilkeilijät menkööt johonkin muualle, vaikka tukea hekin tarvitsisivat ja paljon..mutta noin sitä ei kyllä saa!

   Poista
  2. Minäkin kirjoitan anonyyminä tai siis jonkinlaisella nimimerkillä, jonka keksin sillä hetkellä. Wordpress-tili on, mutta se herjaa blogspotin kanssa ja ei päästä kommentteja läpi. Eli vain wordpressi-blogeihin pääsen kirjoittamaan omalla vakionimimerkillä.

   Onneksi on muitakin anonyymejä ja hyviä anonyymejä, niin kehtaa olla tässä joukossa mukana.

   Mulla olisi suuri houkutus aloittaa itse blogin pitäminen, koska haluaisin nähdä oman reaktion anonyymeihin ilkeisiin kommentteihin. Mä nimittäin luulen että minussa elää sellainen kaikkia ymmärtävä puoli, joka näkee vain turhautuneen, syrjäytyneen ihmispolon siellä, missä ilkeä kommentti poksahtaa ilmoille. Mutta tositilanteessa voisi olla että ei olisi voimavaroja ymmärtää heitä.

   Kaislakerttu

   Poista
  3. Kannattaa aloittaa bloggaaminen, ihan muutenkin :)
   Tämä on kivaa, ja tästä saa niin paljon kuitenkin <3

   Poista
 19. Tuli myös minulle mieleen, että nykyään melkein itseäkin ärsyttää kommentoida näin anonyyminä, kun jo pelkästän anonyymi-sanasta tulee mieleen että sieltä tulee jotain ilkeää. No, onneksi kuitenkin suurin osa anonyymeistä on kivoja tyyppejä eivätkä vaan jaksa rekisteröityä niin kuin minä:D sulla on loistava kirjotustyyli, jatka samaan malliin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on positiivista kuitenkin että enempi tulee kivoja kommentteja :) yleensä ilkeät kommentit on helppo ohittaa sillä että Se joku haluaa vain loukata sua eikä todellisuudessa tiedä susta juuri mitään!

   Poista
 20. Linkkasin postauksesi oman blogin FB-sivulle: https://www.facebook.com/kivempiblogi/ koska sopi niin hyvin teemaan :)

  VastaaPoista