torstai 11. joulukuuta 2014

Joulua ostamassa


Voiko shopholisti ahdistua ostamisesta?
No minä ahdistun aina välillä ja varsinkin tämä joulun aika on oikein ahdistuksen aikaa (sen ostamisen vuoksi, muutenhan tämä on ihan maailman parasta aikaa).

Kävimme siis jouluostoksilla viime viikolla.
Ihanaa, päästiin pitkästä aikaa ihan kahdestaan (tai siis miljoonan muun ihmisen kera) johonkin ja totta kai se johonkin on näin joulun alla ostoskeskukset.
Nuo kauhean kätevät tuhansien neliöiden rakennelmat, joihin niin kamalan kätevästi on järjestelty niin leipä, kuin sirkushuvitkin.

Jos ihan suoraan sanotaan, meidän muksut eivät tarvisi yhtään ainutta joululahjaa! Eikä siis siksi, etteivätkö kilttejä olisi olleet, vaan siksi, että kerrassaan ihan kaikkea löytyy jo (paitsi minecraft ukkoja, barbin heppatalli ja puinen parkkitalo). Mutta tiedättekö, eihän se mene niin. Lahjat kuuluvat jouluun ja kohtuudella hankittuna ne ovat osa joulua, mutta kuitenkin mulla vähän kylmät väreet kulki selkää pitkin kun vingutin visaa (paitsi että en edes) kauppojen kassalla. Toisaalta taas väreet kulki myös kun ajattelin, miten lapseni tulevat halkeamaan onnesta tiettyjen juttujen vuoksi.
Lahjat siis ostetaan senkin vuoksi, että luulisin ettei pikkuväki oikein ymmärtäisi jos heidän paketit jäisivät tulematta tai lahjasäkissä olisi kirjekuori joka lupaa vuohen pienen mustaihoisen perheen iloksi (vaikka itselläni ei ole sitäkään vastaan mitään). Siitä ne vasta traumat syntyis, voin kertoa.
Ja lahjojen vastapainoksi totta kai yhdessä oloa, ruokaa ja tietysti ihan oikeaa joulun sanomaa.
(Kolmevuotias tosin meinaa, että jouluna syntyi hän itse eikä Jeesus.)

Tässä sitten oikein ajatuksella kaivelin lelulaatikoita ja mietin että onko meillä oikeasti paljon kamaa.
No, tulin siihen tulokseen että (jos roskiin menevää tavaraa kaapeista ei lasketa) niin meiltä löytyy seuraavat lelut, joilla kaikilla muuten leikitään lähes päivittäin: legot (sekä isot että pienet), pikkuautot, junarata, nuket, ruokatavarat ja eläimet. Ei siis ihan kamalasti. Sillai simppelisti.

Hei mutta tulikos tuossa kaikki.. öh, ei. Barbithan siitä puuttuu ja ponit. Dinot ja kaikki pikkuiset figuurit.. Vauvan lelujakin on kahdessa korissa.. No, ei puhuta niistä mitään.

Jännittävää joulun odotusta! <3

Ps. Joku kuitenkin haluaa tietää. Nuo ihanaakin ihanammat paperiset tähtivalot on ostettu Clas Ohlsonilta. Hirveen kiva paikka täynnä hirveen kivaa krääsää. Mutta varoitus, siellä saattaa ruveta ahdistamaan.

Pss. Niillä on muuten verkkokauppakin. (Nettishoppailua ei muuten lasketa ahdistuksiin.)

5 kommenttia:

 1. Musta kans tuntuu etteä meillä on jo niin paljon kaikkea..Joulun jälkeen pitää vissiin pikkuisen karsia ja pistää osaa leluista pois. Mutta se riemu kun lapset avaa paketteja ja sieltä paljastuu niitä toivottuja juttuja, on kyllä niin mahtavaa.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sitä riemua riittää niihin muutamiin paketteihin just sopivasti :) jos lahjoja ois kymmeniä, tuskin enää viimeisten kohdalla hihkuttais onnesta :)
   Sitä on vain niin onnellinen kun näkee oman lapsen onnellisena <3

   Poista
 2. Niin paljon kuin tykkäänkin joulu shoppailusta niin inhoan sitä stressiä että täytyisi kerralla kaikille hommata jotain... Olen ratkaisut tämän niin että ostan lahjoja pitkin syksyä pikku hiljaa varastoon.., :) pyrin siihen että paketit olisi kasassa ennen joulukuuta. Niin ja yksi oiva on verkkokaupat, varsinkin ebay. Eilen kolahti viimeinen Kiinan paketti postilaatikkoon. Näistä kukkaro tykkää!!! Koska tykkään niin paljon joulusta ja sen tunnelmasta että täytyyhän sitä yksi ilta tai päivä käydä kauppakeskuksessa fiilistelemässä.. Ja ostamassa ukko kullalle jotain ja ehkä itsellenikin... Stressitöntä joulun odotusta sinne! :)

  VastaaPoista
 3. Mun pitäis kans niin opetella tuota "pitkin vuotta" ostamista, ei tunutuis niin pahalta :) verkkokaupat on kyllä huippuja, sitäpaitsi ale-laareista voi tehä huippuja löytöjä!
  Ps. Meilläkin yks paketti vielä matkalla :)

  VastaaPoista
 4. tämä syksy jollain tavalla opetti...kun ei oo rahaa ni ei ostakaan...Ja sit ku sitä vähän ylimääräistä ois,sitä ei raski ostaakaan,ku ei kuitenkaan tartte mitään ostaa...Joululahjoja en tänä vuonna osta yhtään,en kellekään 10.stä muksusta. 2 vanhinta ovat pitäneet siitä huolen(+ lasten kummit,posti-poika on saanu selkä vääränä paketteja kantaa),ettei lahjatonta joulua kuitenkaan tule. Saatiinhan me 2 isoa joulu-lahjaa ihan koko perhe:unelmani 10v.n ajalta -> kuisti ja sähköhella,jota ilman jouduttiin pärjäämään elokuusta asti. Alennus-myyntiin mennään sitten joulun jälkeen ;)

  VastaaPoista