tiistai 2. joulukuuta 2014

Perillä!

 


Vaikka autossa ajellessa tuntuukin, että ei olla koskaan perillä, perille kuitenkin saavuttiin.

Ei mulla kauheasti mitään viidentähdenmökki-odotuksia ollutkaan, mutta silti pienoisena iskuna päin näköä oli se, miten likaista mökissä oli. Vaikka mökki ja sen sisustus olisivatkin jostain viime vuosituhannelta, harmaata likakerrosta ei tarvisi kyllä olla!
Toki jotain vähemmän fanaattista siivousintoilijaa ei pieni likakerros olisi haitannut, mutta desinfiointiaineessa pyöritetylle mopinheiluttajalle kämppä oli pieni shokki.
Eniten vilunväreitä aiheutti vessa, pesuhuone ja sauna. Olisin ehdottomasti kaivannut niitä muovisia kengänsuojia ja melkein teki mieli olla peseytymättä koko viikko. Uhh.
Ja toiset vilunväreet sai alkunsa kun vauva piti laskea lattialle! Jos minusta olisi ollut kiinni, pikkuinen olisi kököttänyt tiukasti kiinnitettynä syöttötuolissa ja sylissä koko viikon, mutta sattuneesta syystä tämä olisi ollut ihan mahdotonta (eikä neitikään ollut kovin suostuvainen tällaiseen järjestelyyn) joten oli pakko kerätä itsensä kasaan ja ajatella mikä ei tapa, se vahvistaa! (tämä hokema muuten oli tehokäytössä koko viikon).

No arvata saattaa, että pikkukansaa ei pikkuinen tahmaisuus haitannut.
Vintin rappusia testailtiin hullun kiilto silmissä kolme ensimmäistä päivää (sillä tuloksella että 2/4 mulisi portaat alas puolesta välistä) ja perheen vanhemmat kiittivät hyvää valintaansa siitä, että kotona moisia tappovehkeitä ei löydy. (Nojoo, uutuuden viehätys..tiedetään!)
Pikkuneiti käytti lomansa (paitsi öisin valvomiseen ja vollottamiseen) ja uudet ulottuvuudet hyväkseen ja oppi niin konttaamaan kuin nousemaan tukea vasten ylös. Josta jälkimmäisestä tottakai seurasi pari mulausta lisää. Se mikä ei tapa se.. Juuri näin.

Jos jotain positiivista kaivellaan niin hyvä (ja 4 kertaa päivässä valmis) ruoka ja kunnon petivaatteet kompensoivat muuten kökköä asumusta.
Mutta siinä vaiheessa kun isompi neiti meni leikissä piiloon saunan lauteiden alle ja vauva pyrki vessaan koko ajan kun ovi jäi auki (ja sehän muuten jäi), ei edes kuulkaa härän sisäfile pippurikastikkeessa paljoa lohduttanut.

Voitteko arvata kuinka ihana oli tulla kotiin. Puhtaaseen kotiin.
Tai vaikka ei aina niin puhtaaseen, mutta p*skat on kuitenkin omat missä pyöritään.
Kuulostaa nyt vähän kiittämättömältä, kun kuitenkaan kaikilla ei ole edes mahdollisuutta lomaan, mutta suodattakaa ja kaivakaa ne viimeisetkin huumorin rippeet tässä kohtaa. Hehee.

Palautetta olisi toki saanut antaa, mutta kun se pahuksen lappu jäi täyttämättömänä sinne mökin pöydälle. Oli niin kiire lähtö ja muutama muukin muistettava asia.
Saahan sitä sitten valittaa. Valivali.

20 kommenttia:

 1. Olitteko sellaisella tuetulla perhelomalla? Me ollaa kans mietitty josko hakis joskus semmosta...
  Mut inhaa tuo likasuus, hyi.:/ harmi ku jäi valitus tekemättä et jos ne vähänkää alkas panostaa siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niitä tuettuja lomia nää on! Ois kyllä pitänyt parannusehdotuksia kirjoitella :) Loma on kuitenkin loma, ja eipähän liikoja tarvinut keittiössä häärätä eikä muutenkaan samoja hommia mitä kotona, kannatti ehdottomasti lähteä ja suosittelen toki muillekin! Onhan paljon muitakin kohteita ;)

   Poista
 2. Nii ja vielä et jospa kuitenki tuosta huolimatta pystyitte rentoutuu lomalla.:)
  -jii (jäi ed kommentti kesken)

  VastaaPoista
 3. tutulta paikalta näyttää ;) samassa paikassa,olettaisin niin,oltiin perheen kans kesällä 2011.Ihana yksinhuoltaja-viikko,ku ite kahden kuumeisen(+ joista toinen oksenteli) ja pienen vauvan kans vietin aikaani pää-osin mökillä ja mies meni paikasta toiseen muiden lasten kans...Nyt on suunnitteilla loman hakeminen ens kesälle,paikkaa vaihdetaan..Ite petyin tuossa paikassa siihen,mitä siivottomia olivat ruoka-pöydät.Siitäkin huolimatta,vaikka olikin perhe-viikko,niin kukaan työntekijä ei käynyt pöytiä pyyhkimässä vaan sen teki perheet vuorollaan,jos mieli puhtaaseen syömään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla oli kyllä ravintola ja pöydät siistissä kunnossa! Mutta samaan aikaan ei ollutkaan ku ihan muutama perhe, suurin osa vanhempia ihmisiä ja eläkeläisiä.. Harmi jos paikka mennyt tuollaiseen kuntoon, kuitenkin mahtavat puitteet pitää tuollaista hommaa niin luulis että viihtisivät panostaa vähän :/

   Poista
  2. Mikä tuo paikka on? Mitä harrastusmahdollisuuksia/ohjelmaa?

   Poista
  3. Huhmari, Polvijärvellä. Jossain Joensuun kupeessa :)

   Eli kylpylä löytyy ja liikuntasali ja leikkihuone sisältä.
   Ulkona mahtavat lenkkeilymaastot, iso leikkipuisto, jalkapallo ja lentopallo jutut, uimaranta ym. kesällä varmasti enemmän vielä tekemistä ku nyt.
   Kylpylä aika pieni, mutta ihan riittävä ainakin meille, lasten allas, pore allas ja ulko allas..

   Poista
 4. meillä mökki oli ihanalla paikalla,ku suoraan taka-terassilta pääs muksutki metsään ja poimimaan mustikoita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tää ajankohtakin oli vähän huono, vettä sato ja niin synkän pimeää :/ varmasti ihana paikka kesällä!

   Poista
 5. No voi ei, kuulostaapa kurjalta tuo mökin siivottomuus. :/ Muualla hyvä, kotona paras, eikö se niin mee? ;) Pääasia, et sai valmista ruokaa ja oli puhtaat petikamppeet!

  VastaaPoista
 6. Me ollaan 2x oltu tuolla helmikuussa hiihtolomalla,pulkkamäkeä,hiihtoa,jääkelkkaa yms. Mökit munki mielestä vois olla vähän paremmat. Mutta ruoka oli hyvää. :) -Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että ois ollutkin ihanaa kun ois ollut lunta :) no, viimeisetkin sulivat vesisateen mukana pois! Ei oikein ulkoilukelit suosinu, mutta oli meillä silti ihan kivasti puuhaa :)

   Poista
 7. Tanguvaaran urheiluopistossa perheloma <3<3 en voi ku suositella!! Luksus hotellimajoitus ,hyvät ruoat, ja mikä parasta paljon liikunnallista ohjelmaa,joensuun kotien puolesta liiton kautta ollaan haettu,päästy kolme kertaa jo! Siellä huiput nuoret oman ryhmän ohjaajat järkkäävät ohjelmaa (erikseen nuoret lapset aikuiset) ja osa yhteisiä:) meidän lasten ehdottomia lemppareita on ollu kiipeily valjailla erilaisia tikkaita ja kiipeilyseinää pitkin korkean hallin kattoon,sekä liaanihypyt. :D suosittelen satasella! Eikä oo mikään maksettu mainos :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä pistää korvan taa, kiitos vinkistä :)

   Poista
 8. Ja me ollaan oltu jokakerta kesällä,silloin lasten kanssa paljon helpompaa kun joka uloslähtöön ei tarvi pukea paksua vaatekertaa :) niin paljon huolettomampaa! T.aiempi ano

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tuo pukeminen oli kyllä kans yhden sortin show joka kerta :O :)

   Poista
 9. Arvasin blogitekstin perusteella paikan. Mekin olimme jo vuosia sitten hiihtolomalla siellä. Ulkoilupuitteet ja ravintola saivat plussaa.. muuten paljon miinusta. En suosittele kenellekään. Negatiivista kuvaa lisäsi se että siellä alkoi vatsatauti pyöriä useammassa perheessä. Meillekin se rantautui..
  Santasportti Rovaniemellä sentäs sai enemmän kuin paljon meidän perheessä plussaa, sitä suosittelen! Ainakin kesäaikaan oli huippu. Sattuipa vielä +30 kelit koko viikoksi. :) Siellä ei ilettänyt kylpylässäkään. ;)

  -S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään kyllä ehkä suosittelisi kellekään.. vaikka halvalla pääsee niin jotain tasoa kyllä täytyisi olla :/ toki tuollaisia paikkoja varmasti pyöritetään kohtuu pienellä budjetilla, mutta pikku jutuilla saisi varmasti lisää viihtyisyyttä! Ai että nyt harmittaakin kun jäi se palautelappu täyttämättä :)

   Poista
 10. Kerran oltu.pettymys suuri,en myöskään suositttele kyseistä paikkaa. Muista lomista muualla, jäänyt positiivisempi kuva ja mieli.

  VastaaPoista