torstai 4. joulukuuta 2014

Makunautintoja 

Voihan ruokailu.
Edelleen näitä kuvia katsellessa en tiedä itkiskö vai nauraisko. Varmuuden vuoksi teen molempia. Hihii, nyyh. (Ja todellakin nuo lautaset ja ammollaan oleva suu on lavastettu).

Aika monelle jo lienee tullut tässä blogivuosieni varrella selväksi, että meidän perheen alaikäiset ovat varsin heikkoja ruokahalultaan. Eli siis yleensä mennään varsin vähällä sapuskalla ja äitinsä olisi tuolla ruokamäärällä kuollut nälkään ainakin viis kertaa.

No, varsinaisesti ei voi sanoa että vieraan paikan vieraat ruoat olisivat tuota edellä mainittua halua lisänneet. Meidän onneksemme lapsien oleskelusta lomapaikassa ei veloitettu penniäkään, niin ei juurikaan kirpaissut vaikka koko viikko vedettiin näkkärin ja kotikaljan voimalla. Ja kotikaljan määrääkin jouduttiin valitettavasti rajoittamaan lasi per ruokailu, koska ensimmäisen päivän jälkeen alkoi huolestuttavasti näyttää siltä, että pikkuväki on koko viikon päissään kuin pienet käet.

Mutta vaikka ruoka ei kehuttavasti uponnut, kaikkea muuta kivaa ruokailusta kyllä löytyi (kotikaljan lisäksi).
1. Astioiden palautus.
Meidän eskarilaiselle olisi riittänyt ruokailuksi se, että hän olisi saanut hakea lautaselle yhden perunan ja kuskata se sitten tiskiin saman tien. Toki kauhean kätevästi säästyin itse astioiden palautukselta, kun tämä yli-innokas puuhapete keräili naapuripöydästäkin kaikki likaiset astiat.

2. Esiintymislava.
Tai muksut luulivat sitä kai tatamiksi, koska heti kun silmä vältti, joku pari otti matsia lavalla.

3. Mummot ja vaarit.
Pikkuväki kulki jututtamassa kaikenkarvaiset eläkeläiset ja epäilemättä kertoilivat mitä legendaarisempia tarinoita koska koko viikon joku mummu kävi kullanmuruttelemassa.

4. Alakerran leikkihuone.
Mitä tuota turhia perunaa puputtamaan kun alakerrasta löytyi leikkihuone supersiisteine liukumäkineen. No, aikuisten ruokarauha oli toisaalta aina taattu, paitsi kun piti sännätä selvittelemään kuka laski kenenkin päälle kenenkin vuorolla. Huh.

Ainoa joka söi normaalisti oli vauva.
Toisaalta hänen normaali on myös ei juuri mitään, että ojasta allikkoon vaan.

Joka tapauksessa, ruoka oli pääasiassa ihan loistavaa. Aikuisten oikeasti.

9 kommenttia:

 1. Huvittavaa, miten erilaisia lapset voivat olla! :)
  Vastaavassa tilanteessa joutuisin häpeämään silmät päästäni omien kultamurujen kanssa. He ovat ruoan suhteen pohjattomia ja kohtuus on heille täysin tuntematon käsite... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muakin kyllä vähän hävetti kun oikeastaan koskematon ruoka-annos kiikutettiin roskiin.. :/ mutta toisaalta, tarjota pitää ruokaa, mutta pakottaa ei syömään että vähän kakspiippunen juttu!

   Poista
 2. Voi ei :D mut teiän fiiliksen, valitettavasti. Vanhin meillä on todella valikoiva ruoan suhteen. Joskus ku mennää yhessä syömää jonnekki, ni tekis mieli olla ostamatta mitää, ku tietää et kuitenki jättää syömättä oikeestaa kaikki.:/ mut pitäähä se aina yrittää, ni jos joskus oppis.:) keskimmäinen syö sentää suht hyvin ja nuorin oikeestaa mitä vaan, on vielä siinä loistavassa "kaikki maistuu-iässä".
  Mite sitä saiski kaikki syömää monipuolisesti...:D
  -Jii

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäki oon pyrkiny tekemään, että ruokaa tarjotaan joka päivä, oli se sitten hyvää tai ei. Jospa sitä tosiaan joskus oppisivat syömään :)

   Poista
 3. Voih, olispas loma! Jos matka oli kurja ja mökki sotkuinen, eikä ruoka maistunut. Oliko teillä yhtään kivaa :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule, tottakai oli! Luepa postaukset uudestaan ;)

   Poista
 4. no niinpä...ei ne sapuskat oikein meijänkää muksuille maistunu :) iteltä jäi kuivat lihapullat syömättä...toinen tilanne vielä ku jos sattuu kesä-aikaan menemään tonne->muksut ravaa ulko-terassilla kattelemassa uima-altaan väkeä :P

  VastaaPoista