torstai 5. syyskuuta 2013

Haasta jääkaappisi!


Lighthouse-blogin Elisa haasteli viimeviikolla paljastamaan jääkaappiemme sisältöä juuri sellaisenaan kun se sattuu sillä hetkellä olemaan.

Tämä on haaste. Tämä on todellinen tirkistelyhaaste. Jääkaapit ovat mielenkiintoisia, ja voisin kuvitella niiden kertovan jotain omistajastaan. Tosin se kertomus riippuu kyllä ihan siitä, milloin sinne kurkistaa. Joten heti kun luet tämän, kipitä jääkaapillesi ja ota sieltä kuva. Älä poista mitään, älä järjestele mitään. Vaan ota kuva just siitä tilanteesta kun avaat jääkaapin oven.

Ensinnäkin, nopsasti luin haista jääkaappisi! (siis mitä?)
Toiseksi, kun asia valkeni, ajattelin herranjestas, mitähän sieltä omasta löytyykään?
Mutta silti haastin. Itseni ja jääkaappini.
Meidän torstai jääkaappimme näytti siis tältä.

Kävipä muuten tuuri.
Torstaisin siellä on yleensä vain ituinen pottupussi, ruisleipäpussin jämät, puolikas kurkku ja joku purkki jotain jota avatessa toivoisit olevasi jossain ihan muualla.
Mutta mulla sattui olemaan me&i-kutsut illalla, joten sieltä löytyikin jotain herkkumuffinsseja ja ja ja..

Vakiovarustukseen kuuluu maidot, tuoremehut, jogurtit, rahkat, juusto, leikkele, vihanneksia milloin mitäkin (joskus ei mitään), leipää (kuka pöljä säilyttää leipää jääkaapissa?) ja raejuustoa. Ja limua, aina.
Jos lapset sais päättää, sieltä löytyis 6 hyllyllistä vanukkaita.
Jos mies sais päättää, sieltä löytyis 6 hyllyllistä lihapiirakkaa ja lenkkimakkaraa.

Mutta onneksi pääosin sen sisällöstä päätän minä.
Näin ollen yritän turvata perheenjäsenieni suht terveellisen ruokavalion.
Se on muuten todella haastavaa, se!

Utelias en ole, mutta miltä sun jääkaappi näyttää?


8 kommenttia:

 1. tuuppa kurkkaan meijän jääkaappi!:D meil 6:n hengen perhe käyttää puolet pienempää jääkaappia tällähetkellä kuin teillä. se on todellinen haaste saada ostokset sinne mahtumaan. tai ehkä todellinen haaste on käydä siellä kaupassa useamman kerran kuin tarvis ison jkaapin kans. sitte ku meil on isompi, voip tuntua et seil ei oo muuta ku se valo.:)
  Martta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon joskus miettinykki että miten ihmeessä sitä pärjäis pienellä jääkaapilla, viikonloppuostokset kun tekee niin tuntuu ettei ne mahdu tähän nykyiseenkään :) siinäkin on muuten vissi ero kumpi käy kaupassa, minä vai mieheni ;)

   Poista
 2. Rohkenisin väittää että oot justiinsa ehtinu siivota edellisenä päivänä jääkaapin vai onko se OIKEESTI aina noin siisti! (siis purkit ja putelin niin järjestyksessä) ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älähän mitään, musta tuntuu että se on aina niin sekaisin, ja likainen..joka välissä sais olla pyyhkimässä muruja ja tahroja :)

   Poista
 3. :) No käy ihimeessä kurkkaamassa,miltä meijän jääkaappi näyttää :)Ja siitäki muute tyttö otti kuvia torstai-aamuna ;)

  VastaaPoista
 4. Eikö leivokset ala maistua jääkaapille kun ne on ilman kelmua tms :D ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutaman hetken kärsii kyllä olla eikä ota hajuja ja makuja heti :) sitäpaitsi inhoan haisevia jääkaappeja joten meillä hajut on kyllä minimoitu :)

   Poista