lauantai 7. syyskuuta 2013

Sokeriton syyskuuBlogeissa on myös jääkaappien paljastelujen lisäksi haasteltu elämään kokonainen kuukausi ilman sokeria. Sehän vain passaa. (Tai siis ei todellakaan.)

Makeanhimoni ei ole sitten viime postauksen jälkeen hävinnyt mihinkään. Päinvastoin, pesiytynyt entistä tiukemmin meikäläisen selkärankaan.
Musta tuntuu että kuolema koittaa (no okei, ehkä liioittelen, vähän) jos en aamukahvin kera saa keksiä. Tai paria. Tai puolta pakettia.
Tai jos on hyvä kirja, niin sen sisältökin paranee ainakin puolella, jos on vieressä säkillinen irtsikoita, joita voi samalla lapata ääntä kohti. Voi jopa käydä niin, että neljäsadan gramman karkkipussin tuhoamisen aikana ehdit lukea kokonaiset kaksi aukeamaa. Ihan totta.

Mutta nyt. Sokeriton on siis meikäläisenkin syyskuu.
Ensimmäinen viikko tässä kohta mennyt, ja kyllä on välillä käyty kunnon painia. Tänäänkin mun teki niin mieli pullaa, niin älyttömästi. Enkä ollenkaan pistäis pahaksi, vaikka mullakin ois tänään karkkipäivä. Olen vilpittömästi kateellinen jälkikasvulleni. Säälittävää.

Ja kaiken tämän tuskan lisäksi koen hirmuista sääliä tuota kuvassa olevaa avattua suklaalevyä kohtaan. Eikai se ehdi mennä pilalle tässä kuukauden aikana. Kamalaa jos joudun kokonaista 150g ihanaa suklaata heittämään pois.
Nojoo, ei pelkoa. Mun miehen syyskuu on täysin sokerillinen.

Onneksi jemmassa ei ollut tälläkertaa muuta kuin nuo kuvan herkut.
Ei laukussa suklaapatukkaa.
Ei auton hanskalokerossa m&m´s-pussia.
Ei takin taskussa Super Salmiakki-askia, eikä toisen ja kolmannenkaan takin taskussa mitään.

Tavoitteena ois syyskuun jälkeenkin olla sen verta selibaatissa, että kerta viikossa riittänee. Jää nähtäväksi. Ehkä teen niinkuin Lomanin Teuvo, että jätän lauantaina kaiken muun syömisen väliin, vedän vain ja ainoastaan herkkuja.
Kreisiä.


Tässä viime perjantain aamupala. Ootteko kokeillu Daim-muffinsseja? Törkeän hyviä.
Tottakai söin ensin leivän. Siitähän tulee vain huono-olo muuten.
Tyhjään mahaan herkkuja. Hyi kamala.

8 kommenttia:

 1. Oli pakko kommentoida et samalla ku luin niin söin karkkia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, et tiiäkään miten paljon mullakin tekis mieli tehdä niin :)

   Poista
 2. Tuossapa ois haastetta kerrakseen :) Vaan ei se mittään,edellinen raskaus ja puolet siitä sokerittomalla ruoka-valiolla alkoi lopulta maistua puulta...Yölläki piti nousta syömään proteiini-rahkaa+raejuustoa ettei sokerit ois aamulla koholla :(
  tekis tuo sokerittomuus kyllä kropalle hyvää,missä kaikkialla sitä onkaan piilossa? Tuo Daim-muffinsi ois mun tapauksessa kiellettyjen listalla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kiva haaste, todellinen haaste! Mutta täytyy sanoa, että kidutustahan tää on semmoselle (mulle) joka on tottunut sokereita nauttimaan, joka päivä! ;)
   Vielä en oo omassa olossani kummemmin huomannut, vaikka oon siis karsinut kaikki sokerit! Entistä kiukkusempi vaan ollu :D no, kuukausi menee nopeasti ohi, sitten taas herkutellaan, järkevästi :)

   Poista
 3. Onneksi en oo nähäny tämmöstä haastetta missään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt oot :D en tiiä suosittelenko kellekään :)

   Poista
 4. Ha, olipa osuva teksti. :D Mun makeanhimo kylläkään ei juuri ulota muuhun, kuin karkkihyllyyn mutta sinne sitäkin pahemmin. Täällä menossa 42päivän herkkulakko, sisältää myös suolaiset. Päivä nro 5 enkä oo oikeastaan edes muistanut, että pitäs himota herkkuja! :-O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täytyy myöntää, että karkki on mullekin se pahin :) täytynee piiskata itseäni sillä eteenpäin, että niin moni muukin on tässä samassa leikissä! Ihan vapaaehtoisesti ;) (tekis mieli sanoa, että joku pakotti!)

   Poista