keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Hyvää yötä!
Olen varma, että monissa lapsiperheissä on sama tilanne iltaisin kuin meillä.
Toki voin olla varmuudessani ihan päin metsikköä, mutta ainakin sitten toivon että on.
Nimittäin kun aletaan siihen malliin kuikuilla kelloa, että jahas se olisi iltapalan aika, alkaa ralli. Tai päinvastoin, venyminen pitkin taloa. Riippuu päivästä ja vanhempien lukumäärästä iltatoimien aikaan.

Jotakuinkin näin se menee:

Hei nyt leikit loppuu ja leluja keräämään!
Yleensä 4/4 ei reagoi mitenkään. Toisen kehotuksen ja viidennen karjaisun jälkeen alkaa liikehdintä kamareiden suuntaan. No, kamat saadaan kasaan suunnilleen joka ilta enemmän ja vähemmän täydellä miehityksellä. Eskarilaisen jalka on aina kipeä kello 19.30. Täsmällinen jalka kyllä.

Nyt reippaasti iltapalalle!
Tätä ei yleensä tarvi kahtaa kertaa sanoa. Keittiössä alkaa sen päiväinen säätäminen juuston ja maitopurkin kera. Joku ei syö tuota leipää ja joku haluaa vain porkkanaa, tiedättehän?

Heti pesulle ja yövaatteita vaihtamaan kun on syöty!
Tässä kohtaa alkaa venyminen. Ja vanuminen. Ja vönyminen. Että ihmislapsi saattaakin olla vetelä!
Vessassa lentää hammastahna ja joku vinkuu juuri niitä oikeita yösukkia. Ja ainakin yksi istuu edelleen olkkarin sohvalla täydessä varustuksessa Aku Ankka kädessä tekemättä yhtään mitään.

Sitten pehkuihin tai vähän vauhdilla sänkyyn nyt!
Mutta siihen menee hetki ennen kuin kaikki on juoneet millin vettä ainakin seitsemän kertaa, vessanpönttöä rääkätty kaks kertaa per muksu ja juusot ja hiput ja kallet on etsitty kainaloon köllimään! Sittenkin vielä keksitään huudella vieraisiin huoneisiin ja käydä esittämässä äidille ja isälle sen seitsemän mah-dot-to-man tärkeää asiaa.

Hyvää yötä, rakastan sinua!
Vielä jotain janottaa. Jotain pissattaa. Toista itkettää ja kolmas saa hysteerisen naurukohtauksen.

Mutta hetken päästä, vihdoinkin hiljaisuus.

23 kommenttia:

 1. Kylläpä sai taas nauraa ja kuulostaa niin tutulta säätämiseltä.:D Ja voi sitä eskarilaisen jalkaa, on kyllä täsmällinen.:D:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä äkkiä tiedä toista niin täsmällistä koipea ;D

   Poista
 2. :) voi miten kuulostaa tutulta! Ja miten suloiselta nukkuva lapsi näyttääkään,kun hiljaisuus on laskeutunut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä vaiheessa yleensä kun käy kurkkaamassa nukkuvaa pientä, tulee syyllinen olo, miksi taas sorruin rähjäämään kun tyyppi viidennen kerran poistui sängystään! Mutta ehdottomasti joskus siinä kohtaa kun talo hiljenee, tulee iso huokaus :)

   Poista
 3. Ihana postaus, sai mut hihittelemään yksin täällä ruudun toisella puolella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) varsinkin jos sattuu yksin olemaan koko komppaniaa nukkuun laittamassa, iltaa odottaa suorastaan kauhulla :))

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 4. Oi kyllä, kuulostaa niin tutulta. :)
  Ihan kuin olisit meidän illasta kirjoittanut. :D

  VastaaPoista
 5. :D Meillä asustaa samanikäinen kuin tuo teidän nuorimmainen, kohta tulee vuosi mittariin ja kyllä alkaa jo näkyä näitä iltahepulin piirteitä hänessäkin :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kun kiva! Eikö oo hurjaa että meidän vauvat ovat kohta taaperoita? :O Ja kyllä, meilläkin pieni konttaa rinkiä toisten perässä ja kiljuu siinä missä muutkin :D <3

   Poista
 6. Just näin!

  Pissattaa, vettä, mulla on vielä yks asia. Kuuma, otan yökkärin pois, kylmä, tuu laittaa peitto.

  Toisinaan talon hiljenemistä odottaa ite niin paljon, että tuntuu, että meno ja meteli jatkuu silloin vielä kauemmin. Sit ne vaan yhtäkkiä sammuu, kesken lauseen ja ovat niin söpöjä nukkuessaan.

  Ollaanko me ite oltu pieninä samanlaisia pissattaa-anna vettä -nukahtajia? :)

  maria (en jaksa kirjautua puhelimesta)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä musta tuntuu että joskus kun ollaan puhuttu asiasta, niin samanlaisia säätäjiä ollaan meillä ainakin oltu itsekin aikoinaan :)) kyllä se taitaa olla lasten juttu se!

   Poista
 7. Tuttua on :) Juurikin tuo loppu, kun lapset on saateltu sänkyihin, luettu sadut, suukoteltu, valot sammutettu. Juuri ehtii itse rojahtaa sohvalle, kun alkaa se hiihtely. Yhdelä on pissahätä, toisella jo kakk, sitten on jano, joku kurkkii sängyn alla jaja.. huuuuoh! Ja nuo kaikki jopa pissahädätkin pitää tulla tietty ensin kertomaan meille ja vasta sitten kävellä talon toiseen päähän vessaan! ;)
  On se hiljaisuus sitten ihanaa, kun se viimein koittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin vessa on tuolla missä kamaritkin niin silti sieltä tassutetaan olkkariin sanomaan että mää meen pissalle! Vois siellä käydä ihan ilmoitustakin :)

   Poista
 8. minä oon jo jonkun aikaa seurannu tätä sun blogia, ja voi kyllä.. kuulostaa niiin tutuilta monetki jutut mistä kirjoitat!:) Mulla ei oo vielä koululaisia, mutta 4-v, 3-v, 1,7-v ja 2,5 kk ossaa kyllä myöskin järjestää melkosen iltahärdellin :D ja totta tuoki, kun oot yksin laittamassa kaikki nukkumaan, kaaos on sitäki varmempi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on oikein iltojen painajainen kun yksin värkkää koko sakin kanssa! Meidän perheessä onneksi on aika harvoin näitä iltoja :)

   Poista
 9. Tutulta kuulostaa Salla! :-D
  voi että oot monesti mielessä että voishan sitä kyläillä joskus. ..jospa tänä vuonna.:-D
  laitan meillä niin usein yksin lapset nukkumaan että siihen on tullu tietty rutiini niin ettei sitte yhessä osata lapsia sänkyyn saattaa. .:/ :-D..joulu- ja isyyslomalla mies nukutti paljon isompia..ite keskityin yhteen pikkukääröön.. (hyvä työnjako! ;))
  onko teillä tietyt hommat kummallekin vanhemmalle lasten nukkumaan laitossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää kyllä ottaa asiaksi! Ois kiva nähdä pitkästä aikaa :)

   Yleensä meillä vähän jaetaan, pikkuinen on mun vastuulla koska imetän vielä, ja isommat toki osaavat jo itsekin, pikkuväki on sitten iskän avustuksen alla :)

   Poista
 10. hurjasti voimia ja halauksia sinne sinun iltoihisi <3 oon ihan tyystin unohtanu tuon,meillä ku ei näitä pieniä enää niin ole. on jaettu työ-vuorot kuka huolehtii mistäkin ja homma pitää olla tehty klo 20 mennessä.isommat auttaa pienempiä jne..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 :) onneksi yleensä ollaan molemmat kotona iltatoimien aikaan, jonkun verran J:llä on kokouksia ollut tässä vuosien varrella jotka ovat venyneet illasta..

   Poista
 11. Kuulostaapa tutulta tuo iltaralli. Viiden kanssa käsiä ja hoputtavia suita sais olla useampiakin... Mutta tuo janottaa-pissattaa yms. on kyllä tuttua siitäkin, että itekin ku pääsen sänkyyn, niin hetken lukemisen jälkeen pitää käydä vielä juomassa ja pissalla ja hakea närästyslääkettä ja huulirasvaa ja ja ja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnistan saman ramppaamisen itsestänikin :)) vessassa, juomassa, huulirasvaa, käsirasvaa, varmuuspissat vielä :D mutta vielä pahempi on mieheni, siitä ravaamisesta ei meinaa tulla loppua :D

   Poista