sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Lehtikeräys, kirjasto, romunkerääjä..
Olen aina luullut että sohvat ovat istumista varten. Siis siihen asti kunnes meistä tuli perhe ja minusta äiti. Silloin vasta tajusin että miten monikäyttöinen sohva voi ollakaan!

1. Lehtikeräys
Kun sohvalle istahtaa lehden kera, niin miksi viedä lehteä takaisin omalle paikalleen kun sen voi kätevästi jättää siihen sohvallekin? Kun perheessä on luku intoisia ihmisiä, lehtiläjät ovat ihanan isoja jo muutaman tunnin jälkeen ja voit lösähtää suoraan lehtipinon viereen ja valita sopivaa lukemista.

2. Kirjasto.
Myöskään kirjoja ei kannata vaivautua viemään takaisin kirjahyllyyn.
Kun talossa on yksivuotias, joka repii ja raastaa kaiken eteen tulevan, ehdottomasti kirjat ja lehdet mieluummin sohvalla kuin lattialla, eikö? Toki pikkuisen kiipeilytaito on alkanut kohotella päätään, että tätä vauhtia kirjat ja lehdet eivät enää ole turvassa kuin katonrajassa.
Kirjaston kirjojen repimisen ääni tuottaa muuten taatusti enempi tuskaa kuin omien.

3. Romunkerääjä.
Mitä tuota suotta kärrätä päivän päätteeksi leluja omiin laatikoihin, kun keräys on suoritettu paljon nopeammin lykäämällä koko komeus sohvien alle. Eihän niitä kukaan sieltä nää. Kerran vuodessa sitten tyhjennetään sohvan aluset joulusiivon yhteydessä, tai viimeistään siinä vaiheessa kun sohvalla ei ole enää turvallista istua kovan keikkumisen vuoksi.

4. Trampoliini.
No kun se ulkona oleva versio on käyttökelpoinen vain toukokuusta-syyskuuhun niin jotain virikettähän sille talvikaudellekin on oltava. En ole vielä päättänyt kumpi parempi (pahempi), vanhempien sänky vai sohvat.

5. Työhuone.
No se läppäri. Kun sille raukalle ei ole omaa paikkaa. Siinä se kyhjöttää sohvan nurkassa ja on vaarassa mulahtaa lattialle juurikin sen repivänraastavanyksivuotiaan takia.
No voihan sitä kuvitella ainakin olevansa läsnä, vaikka päivän istuukin koneen ääressä kun se on kuitenkin siinä missä kaikki toisetkin, eikä kamarissa suljetun oven takana? Ihminen pystyy kuulkaa uskotella itselleen ihan mitä vain.

Ps. Ja vielä semmoinen jälkikirjoitus tässä, että sohvatyynyt on ehkä tyhmin idea ikinä lapsiperheessä.
Jostain syystä ne häiritsee alle metrin mittaisia niin kovasti, että vaikka istuu kokonaan toiseen päähän sohvaa niin ne tyynyt pitää käydä viskaamassa lattialle toisesta päästä.
Jos luovuttais ja puhuis suosiolla jatkossa ihan vain lattiatyynyistä.

Kuinka monta kohtaa tuntui tutulta?


15 kommenttia:

 1. Voi, kuulostaapa niin tutulta. Tietty kaikki muut toimii täälläkin sohvalla paitsi työhuone. Se on vielä toistaiseksi pysynyt ihan omassa huoneessa (keittiön vieressä) jotta voi samalla kontrolloida kuka ja mitä joku keittiössä puuhaa. Se on sellainen alue missä saa kyllä eniten "tuhoa" aikaan.
  Sohva on oikeasti hirmuinen romu syöppö ihan kirjaimellisesti. Niin päältä kuin altakin. Aargh. Sen kyllä huomaa kun yrittää siivouspäivänä imurin vartta alle tunkea. Ei onnistu kun se on täyttä likaisia vaatteita, leluja, kirjoja, leivän puolikkaita, tuttipulloja, lusikoita ja hirveä määrä roskaa... Onko tunne joskus sellainen että kun yrittää sohvalle istahtaa niin joutuu raivaamaan ensiksi ahterin levyisen tilan ennen kuin onnistuu?! :)

  VastaaPoista
 2. Kaikki niin tuttua! Hauska ja osuva kirjoitus! Meri

  VastaaPoista
 3. Hahaa! Joka kohta!! Esikoinen sai omaan kotiinsa meidän vanhan sohvan, hiukan ihmettelin silloin kun muuttopäivän jälkeen tavattiin seuraavan kerran ja ojensi mulle muovikassillista tavaraa. "Nää löytyi sieltä sohvasta".....!!!! Kääk :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! :) voin vain kuvitella :D

   Poista
  2. Joo, siellä oli jopa PAITA. :D Ja siis sohva kuljetettiin niin että istuintyynyt olivat irti - että se oli niellyt ne kamat oikein kunnolla nieluunsa sinne selkänojan väliin :D

   Poista
  3. No sittenhän se siirto oli ihan tarpeellinen :) löytyi monta kadoksissa ollutta tavaraa! :D oliko oikein lempparipusero ;))

   Poista
 4. Leveät käsinojat on hyvät just lehtien ja kirjojen kanssa. Voin vaikka pinota siihen :)

  Meillä on sohva joka päivä täynnä kirjoja. Hylly on vieressä ja varsinkin pienin tyhjentää hyllyä sohvalle. Osan toki työntää selkänojan ja ikkunan väliin talteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on myös toinen sohva ikkunan alla ja hieman irti seinästä. Ah, mikä mainio paikka tiputella tavaraa :)

   Poista
 5. Vaatekaappi myös. Se käytettyjen mutta vielä käyttökelpoisten vaatteiden (lattialta poimittujen) säilytyspaikka. Siinä kätevästi sohvan selkänojalla... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin muuten onkin :) sitten ne pyörii siinä päivästä toiseen kun kuitenkin aamulla ottaa kaapista puhtaat :D

   Poista
 6. :D Tuttuja, niin tuttuja kaikki! :D Lisäksi meillä se valitettavan usein toimii tiskipöytänä... ;) Aamukahvi on niiiin kiva juoda sohvalla, ja kauhean kova hommahan se on kantaa sinne keittiöön sitten, kun on saanut kupin juotua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnustan että munki kuppi jää aika useesti soffalle, jos en sitten juoksuta muksuja viemään keittiöön ;) miten laiskaksi sitä ihminen saattaa tullakaan? :D

   Poista