maanantai 12. tammikuuta 2015

Talvitouhuja
Vaikka tämän mamman hiihdetyt kilometrit loppuivat hyvin lyhyeen niin tämän talon muksut sivakoivat sitten senkin edestä.

Viime talvena suksia ei tarvittu, korkeintaan vesihiihtää olisi voinut, niin voitte kuvitella että tänä talvena sitten pistetäänkin monoa toisen eteen posket punaisina.
Kolmevuotiaskin nousi laudanpätkilleen ensimmäistä kertaa kuin olisi syntynyt sukset jalassa (onneksi ei sentään, siis kirjaimellisesti nimittäin!!) ja arvatkaapa mikä setviminen on joka ikinen kerta (seitsemän kertaa päivässä) kun neljä tahtoo hiihtää ja suksia onkin vain kolmet.
Täytynee pitää silmät auki jos sattuis löytymään yksi pari lisää.
No, kyllähän se yleensä onnistuu kun vähän vaihdellaan monoja kuomiin ja kuomia monoihin ja toisen monot toiselle kun toinen ei enää hiihdä. Hyviä vuoronsa odottajia luulis kasvavan näistä, eikö?

On me myös jäädytetty (minä varsinkin, lähinnä tuhahtelin että no onko sitä vettä pakko laskea kahdeksaa kertaa päivässä, mutta kuulemma pitää) tuohon ulos pikku luistinrata. Sopivasti pihavaraston eteen, että jos et satu muistamaan sitä jäätä kun pupua juokset ruokkimaan niin taatusti on sarvi takaraivossa ja pakarat mustelmilla!
En varmasti muista tarpeeksi antaa tunnustusta tuolle paremmalle puoliskolle joka jaksaa lasten kanssa touhuta ulkona kaikkea kivaa. Itsellä ois todellakin jäänyt jäädyttämättä. Eikä voi edes sanoa että kaverilla olisi oma lehmä ojassa, koska kenttä on niin mini että hän itse tuskin siinä kauheasti mahtuu smirklaileen.

Pientä ulkona-ei-oo-mitään-tekemistä -juttua oli jo ilmassa tässä joulun jälkeen, mutta eipä oo enää.
Ihanaa kun on lunta ja pakkasta!

4 kommenttia:

 1. Ihania!! Meillä kans hullukansa hiihtää koulussa ja kotona ja illan päätteeks luistelemaan. Nyt nukkuvat kaikki ( teinitkin melkein). Mä ostin viime talvena heräteostona jostain tokmannistako se oli suksipaketin jolla toi nyt 4v hiihtää. Maksoi varmaan kolmekymppiä muistaakseni ja on ollut hyvät sukset vaikkei oo minkään merkkiset :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä nämä pikkuväki mitään kilpasuksia kaipaa, riittää että on jotku lankut jalkojen alla :) täälläkin on luisteltu ja hiihdetty vuoron perään ;)

   Poista
 2. Hiihto-hommat ei vielä oikein oo ottanu tuulta purjeisiin täällä suunnalla,mutt luistelu sitäki enemmän. Kaipa ne pojat isänsä jalan jälkiä seuraavat? Sukset on nääs vielä varastossa,ainoastaan teini-tytöt etsivät äiteen sukset päästäkseen laduille koulun liikunta-tunneilla. Sosiaali-sukset siis,joita moni samassa perheessä käyttää..Ja hyvin pärjätään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luisteltu on täälläkin joka päivä! Onhan se kivaa kun lapset innostuvat näistäkin lajeista, toivottavasti into säilyy teini-ikään saakka toisin kuin äidillään :)

   Poista