lauantai 31. tammikuuta 2015

Taapero ja sen kärry
Vaikka en minäkään innostu kaiken muailiman vempeleistä mitä on keksitty, tukemaan (lamauttamaan) lapsen normaalia kehitystä, niin taaperokärryn puolesta liputan ehdottomasti!

Meillä tämä kärry on jo toinen laatuaan, mutta tunnustettakoon tässä että aamupäivän aivoni eivät nyt kykene muistamaan mitä edelliselle versiolle on käynyt (hui). Sen verran verkkokalvoille piirtyy tässä ajatellessa, että se olisi ollut punainen. Tai voin kyllä olla väärässäkin. En muista tätä nykyä mitään mikä ei ole oleellista. Toki ne oleellisetkin saattaa joskus ehkä periaatteessa kai unohtua. Huh.

No joka tapauksessa, kaikki meidän muksut ovat jossain vaiheessa ylös könytessään ja ensimmäisiä askelia ottaessaan tukeutuneet taaperokärryyn. Enempi ja vähempi hienoin tuloksin.
Yksi on ensimmäiset viikot huutanut kauhusta kärryn nähdessään, toinen on lykännyt aluksi vain kontallaan tai kuten nykyinen käyttäjä, pääasiassa istuu ja ottaa kyytiä.

Niin ne vain yksi toisensa jälkeen ovat lopulta ennemmin ja myöhemmin jättäneet kärryn ja lähteneet taapertamaan ihan omin avuin.
Toki tällä hetkellä tuntuu siltä (kärryn oltua useamman vuoden jemmassa ja naapurissa lainassakin) että näköjään yksikään heistä ei kykene ottamaan askeltakaan ilman tämän nelipyöräisen tukea!
Juurikin tässä nostin vaihteeksi kärryn "arestiin" ylähyllylle, koska eskari ja isompi neiti ottivat matsia kärryn herruudesta. Vai oliko se nyt niin että tuo ajoi mun varpaille t a h a l l a a a a n! Ja nyt minä revin siltä silmät päästä (hyi miten kauhean kuuloista, ei saa ottaa kirjaimellisesti!)
Jotain siihen suuntaan kuitenkin.

No, pikku neiti lähtee anyway nyt päikkäreille, joten kärryn pyörien sietääkin jäähdytellä itseään muutama tunti kunnes taas mennään! Mutkat suoriksi.

Kuinka moni tunnustaa omistavansa tämän turhakkeen? (Kaiken maailman jarrusukkien ja kävelyynopettelutuolien ja kaikkien muiden lapsen normaalin kehityksen tuhoavien vempeleiden sarjaan kuuluvan laitteen.)
Siis oikeasti, kehtaat edes sanoa.

Ps. Älkää ottako mua vakavasti, erehdyin vain eilen illalla lukemaan jälleen netin syövereistä tekstiä jossa jokainen muu äiti (kirjoittajaa itseään lukuun ottamatta) on maailman surkein maailman surkeine valintoineen. Ja mieleni menin pahoittamaan. Puistatus.
(Oikeasti mietin, voiko joku olla noin tyhmä!) Sori.

14 kommenttia:

 1. Noniin, sainpas vihdoin luettua blogisi läpi. Ja on muuten hyvä! Osaat tosi hyvin kirjoittaa. Sait kyllä uuden vakiolukijan minusta. Kiitos ihanista ja hauskoista jutuista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olitpa reipas kun jaksoit kahlata läpi koko blogin :) välistä pitää itsekin selailla vanhoja juttuja! Oikein lämpimästi tervetuloa mukaan :)

   Poista
  2. Ei oo taaperokärryä ollut, pitäskö nyt tälle yhdeksännelle ostaa. :D En oo kärryjä vastaan, ei vaan oo tullu koskaan ostettua. Meillä on kärryinä toiminut yleensä nukenrattaat (painolastin kanssa), tai joku tuoli (kivan kuulosta) tms :) Joo, kivoja nuo kasvattajat jotka tietävät tekevänsä kaiken oikein. ;/

   Poista
  3. Ilman muuta ostoksille vaan :)) Tuolit ja rahit on meillä kans ajanu kyllä asiaa :)

   Poista
 2. Heeep!! *nostaa käden ja vilkuttaa* Meilläkään ei kauheasti turhakkeita ole lasten kamoina, mutta juuri tuo kärry on. Itseasiassa meillä on tuo vihreä jossain pihalla - kääk- ja jouduin ostamaan uuden joka on puinen ja musta, kun ei kaupasta muuta löytynyt. Mutta niin nauratti toi sun arestis sille kärrylle, meinaan niin on meilläkin, kun rallia vedetään ja varpailta mennään. Huoh. ja ihanaa :) (nyt kun pienin on päikkäreillä ja muut pihalla!)

  Mitä sää ollenkaan oot mennyt lukemaan, oih!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkona kärry on myös hyvä, kenkien kans kun monesti kävely on vähän haastavaa aluksi :)

   Menin lukemaan :/ aika usein skippaan kyllä tuollaiset jutut! Lähinnä nauratti, mutta toisaalta otti päähänkin..meitä mahtuu moneen junaan :(

   Poista
 3. On kärry, se on kiva :) ja leikeissä palvelee esim.nukenrattaina jälkeenkin päin. Ja jarrusukat mun mielestä kyllä enemmän turvallisuusjuttu, kuin turhake ;) Ainakin meillä, kun on puulattia. Se on paikoin liukas pienelle taapertajalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä jarrusukat saa multakin vapautuksen turhakkeista ;) oikeesti ne on jossain vaiheessa tosi kätsyt!

   Poista
 4. meillä on ollu tasan 1 tuollainen kärry,ja senkin sai kuopus 1v-jouluna :) ei vaan ehtiny paljo käyttää,ku hajos... muilla taas on ollu autoja yms...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaiset autot, mopot ja traktorit ovat pienelle oikeesti ihan loistavat! Esim. polkupyörällä ajamiseen pikkuinen oppii tosi nopeasti jos on pienen ikänsä potkutellut tai polkenut tuollaista vehjettä :)

   Poista
 5. Meillä on vihreä kärry, vanhimmalle ostettu. Sillä on kävelyä treenattu ja työnnelty kaveria ja nukkea. Varmaan ihan hyvä kapistus kaiken lastentarvikekrääsän keskellä :)
  Nyt olin näkevinäni, että tutuissa Plaston mopoissa oli uusi (tai en ole aiemmin hoksannut) väri pinkki. PINKKI! Niin ihana, että tekis mieli ostaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kans nähnyt sen pinkin, niin herkku väri tosiaan että melkein ihan sen takia pitäis ostaa :)

   Poista
 6. Oikea on muistikuvasi että teillä eka "turhakekärry" oli punanen :) Se oli enosella lainassa kun en vihtiny ostaa enää sellasta turhaketta tälle pahnanpohjimmaiselle, jossain vaiheessa joku( sitä en kyllä muista että kuka, ite en todellakaan ollu, en varmana) :O siirsi sitä autolla vähän ja siitähän onnettomasta meni yks rengas niin vituralleen että ostin sitten kuitenkin teille uuden ja se on tää vihreä turhake ny sitten( punaisia ei mun muistaakseni ollut silloin just kaupassa) Punainen kärry on vielä ulkovarastossa ja kesäisin vielä käytössäkin ei tosin enosella, vaan..mummun murusilla :)
  Mamma
  ps. taidan muistaakin nyt että ite olin se joka kärryä kaltoin kohtelin, sorry ja kiitos lainasta, hehe!
  sama

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dodii, löytyihän se syyllinen :D nyt kun tuota sun kommenttia luin niin muistui tapaus omaankin mieleen! Ja tais olla se alkuperäinenkin lahja teiltä E:lle? No hyvä kärry on kuitenkin ollut, vaikka koviakin kokenut :))

   Poista