perjantai 16. tammikuuta 2015

RyysyryysisMeidän talossa vaatteita riittää.
Meidän talossa riittää myös henkilöitä, joiden jalat ovat niin hikiset, että paripuoli sukkia keräillään sohvien alta ja eteisen kenkälaatikoista pyykkiin. Ja puhtaiden sukkien korissa on ne kaikki toiset parit.
Sitten on sellaisia henkilöitä, joiden mielestä pitkät hihat paidoissa on maailman idiootein keksintö, joten välittömästi sisätiloihin saavuttaessa paita jätetään just siihen missä satutaan olemaan.

Joko lapsemme ovat keskimääräistä kovempia sotkemaan vaatteitaan (ketsuppia, marjasosetta, nuudelia, oksennusta, kuolaa, alakerran eritteitä ym.) tai äiti on keskimääräistä kovempi niuhottamaan vaatteiden puhtaudesta. Joka tapauksessa oikeastaan joka ilta meillä pistetään kaikkien kaikki vaatteet pyykkiin ja niinpä kodarin lattia näyttää juuri tuolta kuin yllä olevissa kuvissa.

Siinä minä sitten illat pitkät istun ja lajittelen värikkäitä ja tummia ja vaaleita ja valkoisia ja kuuskymppisiä ja nelikymppisiä. Herkempi tulis hulluks.
No en oikeasti istu edes vaan seison ja viskon suunnilleen oikeat rynttyyt oikeaan koriin että pääsen iltapesulle ilman mitään ylimääräisiä pituuskorkeushyppyjä vaatevuorien yli.

Välillä yritän skarpata ja tsiigailla että meniskohän nuo jamekset vielä huomisen koulupäivän.
Mutta yleensä niissä jameksissa pruukaa olla rasvatahroja reisissä ja jotain perunamuusia pepussa, että pyykkiin vaan.
Mä en niinku voi käsittää miten nää meidän pyykkikorit taas täällä tursuilee ihan täynnä!
No mietippä kuule sitä.

24 kommenttia:

 1. Sun tekstit saa kyllä aina hymyn huulille! :)

  VastaaPoista
 2. Nii eikä se 1 kori riitä vaan niitä pitää olla monta :) eikä yhtään lohduta sekään,ett mitä isommaks kasvaa,se pyykki-vuori vähenis..Päinvastoin,suurenee entisestään :O pienet kyll sotkee enemmän mutt isommilla on isommat vaatteetki..meillä kans muuten joka aamu vaihdetaan puhtaat vaatteet,siis noilta pieniltä..;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä koreja on 4! ja välillä tuntuu että voisko olla neljä lisää :)
   Kauhulla ootan kun isojen poikien vaatteet valtaavat pyykkikorit :D

   Poista
 3. Näyttää tutulle. Parittomia sukkia piisaa täälläkin. Olen surkea lajittelija, erittelen vain värilliset ja mustat. Kuivan pyykin kaappiin saaminen on inhokkihommani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon vakavasti harkinnut niitä sukkanipsuja joilla sukat liitetään yhteen että pysyisivät parin kanssa suunnilleen samassa nipussa :) en tiiä sit onko ne ihan huuhaa-juttu?

   Poista
  2. Ne on ihan maailman parhaita, sukkanipsut siis! Suosittelen lämpimästi! :)

   Poista
  3. Kyllä mun täytyy varmaan kokeilla :)

   Poista
  4. Meillä niitä ollu käytössä ja irtoo koneessa. En suosittele.

   Poista
  5. Ehkä mä kuitenkin kokeilen :)

   Poista
 4. Haha :D itse mietin kun on yksi lapsi talossa ja kaksi aikuista, että miten ihmeessä meillä on niin paljon pyykkiä? Ei hyvä päivä, kun (lähes) joka päivä saa pestä pyykkiä, vaikka luulis, että vähemmälläkin pääsis. Joskus jopa pari koneellista/päivä. On se hyvä. ettei kuitenkaan ole pula vaatteista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isossakin perheessä voi tieten pysyä pyykkivuoret kurissa jos vaatteita on jokaisella vain vähän. Mutta kun meillä on kaikilla vain..paljon :)

   Poista
 5. Mulla on heti oikein itsekoettu perustelu miks vaatteita on hyvä olla paljon kaikilla: pyykkikone viikon rikki ( siis korjausprosessin alaisena). Do I need to say more...? Ei loppunut vaatteet silti keltään :D ja tohon pesemiseen: mä kans pesen pyykkiä niin jatkuvasti että en enää edes huomaa sitä. Mutta mun lajittelu on aika lepsua: valkoset ja ne muunväriset ja sitten villaset. Kaikki suurinpiirtein pestään 40 asteessa :D vanish valkaisu korjaa hups-sinne-menikin- joku-sukka - tilanteet.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tulin siihen tulokseen että meillä on paljon vaatteita kun oltiin se viikon reissu, eikä mitään ongelmaa vaikka ei pesty koko viikolla yhtään pyykkiä..kotona sit senkin eestä :)

   Poista
 6. Meillä on sukkanipsut käytössä ja suosittelen! Varsinkin isommat ymmärtävät itse laittaa nipsut,jotta saavat parillisia sukkia pyykistä.

  Täälläkin sitä pyykkiä riittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hankintalistalle siis! Täytyy ainakin kokeilla :)

   Poista
 7. Mustakin tuntuu että pyykkiä on vaikka kuinka..yks päivä pesin viis koneellista ja vielä jäi pari pesemättä. Meillä on niitä sukkanipsuja laatikossa..alkuun käytin niitä ahkerasti, mutta sitten niiden käyttö vaan jäi kun osa aina irtoili niistä. Ehkä pitää kaivaa ne uudestaan esille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi mun yks lemppari kotityö on nimenomaan tää pyykkäys, voin kuvitella miten kamalaa se on sellaiselle joka inhoaa sitä :)
   Mistäköhän näitä nipsuja muuten saa?

   Poista
 8. Kyllä ehkä munkin täytyy nyt kokeilla noita nipsuja , kun niitä kerran kehutaan :) kiitti vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on nyt tullut vähän puolesta ja vastaan, mutta taidan kuitenkin kokeilla :)

   Poista
 9. Mitä aloin nipottamaan ku väsyin pyykkiin ja pakotan tytöt pitämään samoja päälyvaatteita koulussa peräkkäisinä päivinä. Yritän myös pitää kiinni siitä, että niitä kouluvaatteita ei sotkita kotona illalla, vaan illalla ollaan kotiryysyissä. (Huom, yritän.) Sitäki yritän joka ilta, että osaisivat ite viiä likaset pyykkikoriin. Vie ne joskus sinnepäin.
  Ja kerta sukat ei pysy parillisina, meillä kannatetaan sukkahousuja! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukkahousut on kyllä hyvät ja suosiossa meilläkin :)

   Poista
 10. hei, meillä (neljän lapsen perheessä) käytetty noita nipsuja ts. supi-sukanpidikkeitä jo usemmman vuoden.. rakastan niitä edelleen ;D kuin myös mieheni.. olen ollut seuraamassa ison perheen sukkasouvia, jossa etsitään varmaan yli sadalle sukalle pareja.. huh.. vieläkin kylmä hiki ajatuksesta.. ;D hidasta oli.. noi supimerkkiset on (halvat) avattavat ja suljettavat eikä taatusti karkaile parit! saa esim. prismoista, mutta ne on hassun loogisesti pyykinhuolto-hyllynvälissä. eli missä pyykkinarut, pyykkipojat jne.. toi edellisen sukkahousukikka on myöskin verraton.. :) T:TM

  VastaaPoista