keskiviikko 23. lokakuuta 2019

Mitä laittais päälle


Tänään en puhu siitä, miten naisten täysissä vaatekaapeissa ei ole koskaan mitään päälle pantavaa. Se mysteeri tuskin selviää koskaan.
Puhun siis siitä, miten ihanaa aikaa on välikausi.

Välikausi, se aika syksyn ja talven, talven ja kevään välissä. Aika, jona opit viimeistään tuntemaan sanat GoreTex, vesipilari, teipatut saumat ja irrotettava fleece-vuori. Joita en muuten edes tiennyt ennen lapsia olevan olemassakaan.

Niin tuli aamu, kun lämpömittari näytti pakkasasteita. Oli pakko alkaa kaivella jotain paksumpaa kampetta lapsille.
Ensimmäinen ongelma tulee vastaan siinä, että meillä ei kerta kaikkiaan eteinen vedä kun yhden kauden vaatteet kerrallaan.
50-luvun eteisen vaatehuoneesta tehty kuraeteinen ei ole tarkoitettu kaikille välikausille, se on tätä nykypäivän hömpötystä se.
(Silloin on ollut tasan yksi ovi ja yksi eteinen ja siitä on kuljettu kuutena päivänä navettavaatteissa ja yhtenä päivänä pyhäpuvussa ja kukaan ei ole tiennyt kurahanskoista vielä mitään.)

Jos kantaisin varastosta toppavaatteet välikausivaatteiden lisäksi, kuraeteisen ovesta ei pääsisi enää ulos.
Tein siis mielestäni, tai isosiskon innoittamana, hyvän vedon ja pesin syksytakit varastoon ja otin talvitakit käyttöön. Combo on siis välikausihousut+toppatakki.
Pystyy edelleen hengittämään kun menee eteiseen, ei haittaa vaikkei vatsa ole koko ajan selkää vasten.

Päivänä muutamana teimme kierroksen lähikaupunkiin täydentämässä loput talvivaate tarpeet.
Pienin (joka tietenkin saa aina kaikki uutena (tai "kirppis-uutena")) sai uuden toppahaalarin, minkä osto oli todellakin tässä vuoden vaiheessa vielä virhe.
Pakkasaamut ovat toistaiseksi loistaneet poissaolollaan, mutta kovaa vauhtia eskariuhmaa kehittelevä nuorimmainen ei kaikessa jääräpäisyydessään suostu pukemaan mitään muuta päälleen ulos lähtiessä.
Siispä neiti vaapottaa kymmenen asteen lämpötilassa pitkin kartanoa ja posket punaisena väittää ettei oo yhtään kuuma!!
Eipä tietenkään.

Toivottavasti pian tulisi pakkanen ja lumi. Saisi siirtyä suosiolla toppavaatteisiin kokonaan!
Jaksaa sitten taas maalis-huhtikuussa tuskailla kun lapsi haluaa pukea vain uuden välikausitakin ja vaapottaa pitkin kartanoa posket punaisena ja väittää ettei oo yhtään kylmä.

Välikaudet kunniaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti