perjantai 18. joulukuuta 2015

18. joulukuutaValoa kansalle, joka makuuhuoneessa vaeltaa.

Meidän makkari sai talvista ilmettä. Ja lisää valoa!
Päiväpeitto oli ennen musta, nyt valkoinen ja tuntuu että huone kirkastui kummasti.
En ole ihan varma, mutta lasten volttien määrästä sängyssä voisin päätellä, että päiväpeitto on hetken päästä uudestaan musta. Oliko sittenkään kovin viisas väri tuo valkoinen?

Kielsin kyllä mielestäni kenenkään tekemästä yhtään ainoaa päkkäriä meidän sänkyyn, mutta olin kuulevinani tömähdyksiä kun puoli unessa torkuin sohvalla.
En usko että kuvittelin vain, ylös noustuani nimittäin kurkkasin ovesta ja sänky näytti lähinnä pommin räjäyttämältä poterolta..olettaisin ettei itsekseen kuitenkaan sellaiseen kuntoon ole itseään saanut?

Joku muukin näyttää siltä kuin olisi räjähtänyt. Nimittäin minä ite.
Tiedättekö mikä olo on aamuyöllä heränneellä, kolmetoista tuntia töitä tehneellä, joka erehtyy päivän päätteeksi alkuillasta nukahtamaan iltapäikkäreille reiluksi tunniksi?
No räjähtänyt, tukkoinen, turvonnut, nuutunut, puutunut, suttuinen, ruttuinen ja mitä vielä.

Sen verran jos tästä selviän, että vaellan vessaan hammaspesulle ja kellahdan tuohon sängyn rotjakkeelle jatkamaan uniani ja hartaudella toivon, että pikkukansa ei aloita pyhiinvaellusta tänne päämajaan tänä yönä.
Vanhempien huoneen luulisi olevan luonnonsuojelu aluetta, meillä se muistuttaa toisinaan lähinnä sirkusareenaa, jota koristaa uudet käpytyynyt.

Tykkäiskö vai eikö tykkäis? No tyynyistä nyt ainakin.

12 kommenttia:

 1. Ihanalta näyttää ja noi tyynyt on aivan huiput. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä tosi kivat! Ja ei loppupeleissä paljoa tarvi kun huoneen ilme muuttuu tyystin :)

   Poista
 2. Tyynyt on tosi kivat, mut teksti vielä kivempi. Peukku sille. Voi tuota sun hauskaa tapaa kirjottaa :'D Toivotaan, et ens yö olis rauhallinen siellä teillä päin, ilman vaeltajien kulkua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Olga :)
   Jospa ensi yönä olis rauhallista. Tuntuu että Pikkuneiti aina vaistoaa että äit lähtee töihin, monena yönä ollut tosi levoton just kun pitäisi saada nukuttua että jaksaa kömpiä aikaisin ylös :/

   Täytyy kyllä olla siihen tyytyväinen että pääasiassa kaikki nukkuu yöt läpeensä. Joskus on kausia että on vähän levotonta, mutta se kuuluu tieten asiaan :)

   Poista
 3. Meilläkin on valkoinen päiväpeitto eikä se ole (vielä) kovinkaan musta. :D Toivoa on, toivoa on! Meinasin just ihan samaa, nimittäin raahautua nukkumaan. Meillä on joka yö takuuvarma pyhiinvaellus, joku lapsista löytää aina tiensä meidän sänkyyn. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, toivoa siis on! :D
   Meillä oli oikeinkin rauhallinen yö, nukuin kuin tukki, Jee! Välillä on niin levottomia öitä että järki lähtee vähemmästäkin. Se on oikeastaan ihme että pienten lasten vanhemmat on niinkin täysijärkisiä kaikesta siitä valvomisesta, Se on nimittäin ihan hullua!!

   Poista
 4. Tosi kiva talvinen fiilis! Valkoinen on ihanan puhdas väri kun taas musta sängynpeitteenä tosi synkkä ja raskaan näköinen. Kivat käpytyynyt!👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen on kyllä ihana raikas! :)
   Tykkään kyllä mustasta, ja jos seassa on valkoista niin ei se niin synkkä ole ;) Toki mustakaan ei anna armoa kun lapset pyyhkii naamaa :D

   Poista
 5. mää hommasin semmosen harmahtavan päiväpeiton,sinisävyinen oli jo niin puhki kulunu...Vähän piristystä elämään :) Ja ei,ei muuten pysy meilläkään vanhempien sänky rauhassa,talvinen trampoliini nääs :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaa onkin kyllä mainio väri! Ei muuten hevillä lika näy :) nappi valinta siis!

   Poista