maanantai 14. joulukuuta 2015

14. joulukuuta





Mä oon jotenkin tosi huono kirjoittamaan näitä Meidän päivä-tyyppisiä postauksia.
Tykkään mieluummin napata jonkun aiheen ja keskittyä ainoastaan siihen.

Mutta kerran on tullut uhottua, että joka päivä jouluun asti jotain kirjoitetaan, käsittäkööt se sitten joinain päivinä umpitylsiä jaarituksia umpitylsistä päivistä, heh.

No tänään joka tapauksessa on taas touhuttu vaikka ja mitä.
Aamulla venyttiin pikkuväen kanssa taas laittoman myöhään. Aamupala syötiin pitkän kaavan mukaan, tai muksut söi, itse hotkaisin äkkiä jotain että ehdin imuroida ennen kuin lähdettiin hakemaan koululaisia.
Köksä jäi siivoamatta kun määräaika umpeutui, puettiin siis vauhdilla päälle ja käytiin ruokkimassa eläimet (JA KERÄÄMÄSSÄ MUNAT!! näistä muna-asioista mun pitääkin kertoilla joku päivä) ja pakkauduttiin autoon.

Päiväsydän menikin sitten pyykätessä, välipalaa syödessä, pikkuneidin nukkuessa päikkäreitä, piparkakkutaikinaa keitellessä ja kaupassa. Sinnepä upposikin taas kiitettävä summa rahaa, yritin nimittäin hankkia kaikki ainekset joululeipomisiin. Kallista lystiä! Ja kuitenkin pitää käydä vielä monta kertaa, kun aina jotain jää.

Iltaruuan jälkeen puin sissikamppeet päälle ja läksin koko pesueeni voimin kirjastoon. Melkoinen sissireissu olikin, anteeksi vain kaikki kanssa kirjastoilijat! Toisinaan lapset vain rakastavat ihmisten ilmoilla niin vinkua, vonkua, nahistella, härnätä ja mölytä muuten vain. Teimme kaikkea tuota viisin kertaisesti. *Punastuu*.
Jiillä oli kokous, joten illankähmeen siis kähisimme lasten kanssa keskenämme kotonamme. Lukien lainaamiamme kirjojamme. (Äh, ei tuo viimeinen oikein käy. No kuitenkin..)

Meno rauhoittui kummasti, kun lapset vajosivat miehen korkuisten kirjapinojen sekaan olohuoneeseen ja itse kampesin taikinavadin pöydälle ja pistin leipoen.
Pikkuneiti jaksoi selata yhden kirjan ensimmäisen aukeaman ja tuli mulle sitten kaveriksi.
En nyt tiedä olisinko varsinaisesti kaveria ollut vailla, mutta eihän tuo pois lähde kulumallakaan <3.

Mies kotiutui, iltatoimet tehtiin, suihkussa kävin ja tässä istun.
Huomenna töihin. Täytynee pistää nukkuen tässä seuraavaksi.
Hyvää yötä <3

Ps. Joulusiivotkin ehkä tulisi aloitella piakkoin. Ainakin jos katsoo tuossa kuvassakin näkyvän saarekkeen takaseinää. Ehkäpä joku saattanut sitä kähmiä tai jotain.
Joko siellä on kaapit putsplank?

4 kommenttia:

  1. ai teilläkö tylsää ? miten niin voi olla ? :D elä hupata :P hymyn kare huulilla taaskin luin postaustasi ja jäin miettimään,meinaatko viettää joulun kaapissa? Juuh,kyllä...mää kattelen sillä silmällä noita kaappeja,ett jos ens joulun 2016 viettäis siellä ;) hyvä ku tavarat pysyy sisällä :D mutt ei oteta ressiä,eihän....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei meillä oikeesti oo tylsää ;) ikinä!

      Niin en muuten meinaa minäkään nyt siivota yhtään ainoaa kaappia! Koska muutto on kuitenkin kohta edessä, sitten ne joutuu siivota ja putsata kuitenkin :)

      Ei ressiä ;D

      Poista
  2. Millasella ohjeella teit kinkkusarvet? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on tämmöinen ohje, muistaakseni anopilta saatu :)

      JUUSTOSARVET (n.12kpl)

      3½dl vehnäjauhoja
      2dl juustoraastetta
      2½tl leivinjauhetta
      ½tl suolaa
      50g pehmeää voita
      2dl kermaviiliä

      Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

      TÄYTE

      kinkkusuikaleita
      juustoraastetta
      haluamaasi tuorejuustoa (tai kinkku, juustoraaste ja kanamuna+mausteita jos haluaa)

      Tuo on tosi pieni annos.
      Teen yleensä vähintään kolmin kertaisena :)

      Poista