lauantai 19. joulukuuta 2015

19. joulukuuta




Oi että meillä vedetään jouluna fudgea.
Tiedättekö, joskus sitä vain hullaantuu johonkin makuun niin että sitä vain söisi vaikka päivästä toiseen. Se voi olla vaikka suolakurkku tai mandariini, meillä nyt vähän vähemmän terveysruoka, fudge.

Se sulaa suussa, se on ällömakea, se on niin moneen taipuvainen.
Tänään tein valkosuklaasta, johon lisäsin nokareen voita, kondensoitua maitoa ja Omar-karkkeja.
Toiseen satsiin Fazerin punaista, tilkka voita, kondensoitu maito ja täytelakuja.
Tekisi mieli mennä jo rääpimään, mutta pahus kun se jähmettyy niin hitaasti..

Kierrettiin myös reipas tunnin lenkki (autolla kylläkin, että hiki ei kyllä ehtinyt tulla!) ja vietiin naapureiden ja tuttujen postilaatikoihin loput joulukortit jotka eivät postiin menneet.
Lapset torkahtelivat ja jouduttiin vähän lahjomalla herätellä ja pysyä hereillä! Ei sallittua kuulemma sekään, mutta toimii.
Samalla kuunneltiin joulumusiikin toivekonserttia, johon kaikki muut itseäni lukuun ottamatta purnasivat, että onks pakko? Kuunnella tämmöistä kiekumista? Pitää. Tästä tulee joulu. Ja ehkä lapsille elinikäiset traumat.

Nyt saunaan!
Sitten pystytetään kuusi, lapsille aamuksi ylläriksi (näin meillä joka vuosi), paketoidaan lahjat ja nautitaan glögi-kupposet suklaan kera.
Täytyykin tunnustaa tässä, että ihan kiva viettää kahdenkeskistäkin aikaa tuon puolisoni kera.
Välillä kun tuntuu että kukas se sinä oot ja ollaankos me ennen tavattu?

Kivaa iltaa sinullekin <3

28 kommenttia:

  1. Slurp! Montakohan satsia joutuu tehdä et riittäis pyhillekin? Pakasterasioiden pohja pilkottaa uhkaavasti, vaikka lapset huolehtivat tekovaiheessa et "älkää sitten syökö näitä illalla kun me nukutaan". Siis mekö? Ei kai! :D Maitosuklaa versiota tein, pitää kyllä kokeilla tuota toistakin. Oikeesti, nää on parempia ku mitkään konvehdit tai muut joulukarkit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kans lapset vannottaa että näitä ei sit syödä ilman heitä :D no eipä :)
      Kannattaa tehdä tuota valkosuklaallakin, taivaallista <3

      Poista
  2. Ihana tapa teillä pystyttää kuusi ylläriksi lapsille.♥
    Täällä vähän sama fiilis..yhteinen aika puolison kanssa, mitä se on? :)
    Mukavaa iltaa teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se riemu tulee olemaan suunnaton aamulla kun muksut herää <3

      Poista
  3. Saisko tarkat määrät aineksista? Kuulostaa niin hyviltä et pakko tehä itekki:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli noin 400g haluamaasi suklaata, 1prk kondensoitua maitoa (ei keitetty), 25g voita ja sekaan mitä mieli tekee :P suklaat, maito ja voi kattilaan ja sekoitetaan kunnes on tasainen massa! Karkit, pähkinät Ym pilkkoo pienemmiksi ja noin puolet vuoan pohjalle, keitetty massa päälle ja toiset puolet massan päälle. Vuoan koko n.20x30cm. Yön yli jääkaapissa ja kannattaa leivinpaperilla vuorata vuoka :)

      Poista
    2. Kaunis kiitos! :)

      Poista
  4. Oisko sulla antaa ohjetta tai linkkiä noihin? Oli kyllä niin hyvä mainospuhe, että on melkein pakko tehdä.

    VastaaPoista
  5. Mää tein kans fudgea jouluksi ja ai herkku! Laitoin muuten hetkeks pellin pakkaseen ni jähmetty tyylii 10 minuutissa, malttamaton kun oon. ;)
    Tuo toivekonsertti on kyllä niin Joulun tuoja. Lapsuudesta asti aina kuunneltu sitä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakkaseen pistäminen tosiaan nopeuttaa varmasti :) ihanaa että on muitakin malttamattomia herkkupeppuja kuin minä :D

      Joululaulut kyllä tuovat joulun <3

      Poista
  6. Sallaaa... Minä myös ohjetta meinasin vinkua, mutta ei tarvinnutkaan. Oli muitakin kuolaajia, jotka ehti ensin. Kiitosta vaan!! Ihanaa joulun aikaa-taikaa!

    T.Elina

    VastaaPoista
  7. Aaa... Vielä yks vähämielinen tiedustelee kondensoidusta maidosta... Millainen purkkihan se mahtaa olla? Ja mistä sitä saa? Onko se se mitä pitää keittää sata tuntia? Ärsyttävää olla uusavuton... :/ tai sit vaan ei leipuri. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se löytyy meidän marketista säilykehyllyltä, eli kookosmaitojen Ym vierestä :) jos täältä pikkukylältä löytyy niin varmasti löytyy joka paikasta ;)
      Ja ota nimenomaan sitä joka ei oo valmiiksi keitetty, eli tämä mitä tarvit on kondensoitu maitotiiviste ja Se toinen on karamellisoitu tjtn :)

      Poista
  8. Kiittis! Minäpähän yritän etsiä meidän tuppuKYLÄLTÄ. Ei meinaan keskustasta voi tämänkään yhteydessä puhua. :)

    VastaaPoista
  9. Hih, taidanpa tietää mitä teen huomenna ;) Kiitti vaan, Salla! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo valkosuklaa-omar oli niiiiiin hyvää <3 kun vähän maistelin

      Poista
  10. tämä kuulosti niin herkulliselta että piti kokeilla. sulla näyttää tuo massa tosi paksulta, oliko sulla miten pieni purkki se maito? mulla tuli tosi löysää siitä keitoksesta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitoin siis 400g suklaata, 1prk sitä maitoa (muistaakseni 379g purkki) ja 25g voita. Ja tulee siitä semmoinen aika paksu massa..
      Mutta tuota valkosuklaata laitoin ehkä vähän vähemmän kun tuon 400g ja siltikin (vaikka massa oli hieman löysempi) niin jähmettyi aivan hyvin :)

      Poista
  11. noin määkin laitoin, en muista purkin grammoja mutta melkein hernekeittopurkin kokoinen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just semmoinen se on! Otitko huomioon suklaan määrän? Fazerissa 200g per levy kun taas Pandalla 145g per levy? Kumpaa laitoit? :) En kyllä äkkiä osaa sanoa miksi löysä massa, saitko sen kuitenkin jähmettymään ja leikattua?

      Poista
  12. joo fazeria laitoin. kuumensin vaan sen verran että suli kaikki...
    saapi nähä pitääkö se raaputtaa pois siitä vuoasta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama se miten sen syö :D lusikalla vaan ;)

      Poista
    2. Joo ei sitä voinut leikata...kumma homma!

      Poista
    3. No voi harmi! En kyllä osaa sanoa mikä ois voinut mennä pieleen :( muutakuin se että itsekin laitoin vähän vähemmän suklaata kun tuon 400g, joten mulla tuli pikkuisen pehmeämpi massa! Sain kyllä leikattua, mutta tahmeampi se on tuo valkoinen.
      Eli se vaatii tuohon maitomäärään kyllä sen 400g suklaata :)

      Poista
  13. Kauan seosta keitellään? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tarvi sen kummemmin keittää, sekoittaa vain niin kauan kunnes massa on tasainen! Mulla ei siis edes kuplinut kun otin jo pois :)

      Poista